LIVE!

Πέθανε 17χρονος μαθητής από ιλαρά - 690 τα κρούσματα σε όλη την Ελλάδα μέχρι στιγμής

Πέθανε 17χρονος μαθητής από ιλαρά - 690 τα κρούσματα σε όλη την Ελλάδα μέχρι στιγμής Facebook Twitter
Νικολόπουλος Αντώνης / Eurokinissi
2

Την τελευταία του πνοή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, όπου νοσηλευόταν με βαριά μορφή ιλαράς, ένας 17χρονος μαθητής από την Ηλεία.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, ο νεαρός Ρομά είχε προσβληθεί από βαριάς μορφής ιλαρά με αποτέλεσμα να εκδηλώσει εγκεφαλίτιδα και να χάσει τελικά τη ζωή του.


Το dete.gr αναφέρει μάλιστα ότι στα νοσοκομεία της Πάτρας νοσηλεύονται αρκετοί ασθενείς που νοσούν από ιλαρά ανάμεσά τους και μια γυναίκα σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Επίσης, 11 παιδιά έχουν νοσηλευθεί στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Πύργου, ενώ και μια γιατρός του τοπικού νοσοκομείου προσβλήθηκε χωρίς όμως να υπάρχει ανησυχία για την υγεία της.

Υπενθυμίζεται ότι, στα τέλη Οκτωβρίου απεβίωσε εξαιτίας επιπλοκών της ιλαράς ένα βρέφος 11 μηνών από την κοινότητα των Ρομα, το οποίο δεν είχε εμβολιαστεί με το MMR διότι ήταν κάτω από το ηλικιακό όριο των 15 μηνών, στο οποίο συνιστάται ο εμβολιασμός, σύμφωνα με τις συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου 2017 στην Ελλάδα είχαν καταγραφεί 690 κρούσματα ιλαράς, με μεγαλύτερη συχνότητα στη νότια Ελλάδα.

Αφορά κυρίως μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά, καθώς και άτομα 25-44 ετών από το γενικό πληθυσμό που είναι επίνοσα στην ιλαρά, μεταξύ των οποίων και επαγγελματίες υγείας που ήταν ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι.

Ελλάδα
2

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΒΟΥΛΗ ΤΣΙΠΡΑΣ NOVARTIS

Ελλάδα / Δίκη προστατευόμενων μαρτύρων Novartis: «Είχα αποφασίσει να δείρω τον Τσίπρα» κατέθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, κατά την εξέταση του από την υπεράσπιση, είπε ότι θεωρεί τον πρώην πρωθυπουργό υπεύθυνο για «όσα ψεύδη είχαν πει οι τότε προστατευόμενοι μάρτυρες»
LIFO NEWSROOM
Έκρηξη βόμβας στη Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 42χρονος αφού εντοπίστηκε αποτύπωμά του στο διαμέρισμα

Ελλάδα / Έκρηξη βόμβας στη Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 42χρονος αφού εντοπίστηκε αποτύπωμά του στο διαμέρισμα

Το δακτυλικό του αποτύπωμα εντοπίστηκε στο διαμέρισμα βραχυχρόνιας μίσθωσης στα Λαδάδικα, όπου εκτιμούν οι αρχές πως κατασκευάστηκε ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός.
LIFO NEWSROOM
The Upfront Initiative 2025- Live: Λεπτό προς λεπτό το συνέδριο για ισότητα, συμπερίληψη και διαφορετικότητα

Ελλάδα / The Upfront Initiative 2025- Live: Λεπτό προς λεπτό το συνέδριο για ισότητα, συμπερίληψη και διαφορετικότητα

Περισσότερες από 50 προσωπικότητες από την πολιτική, τον πολιτισμό, τα media και την κοινωνία των πολιτών συμμετέχουν στο φετινό The Upfront Initiative, που επιστρέφει για 4η χρονιά στο Ωδείο Αθηνών
LIFO NEWSROOM