Απεργία την Πρωτομαγιά

Αποστόλου: Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πρόβλημα στην κατανάλωση ψαριών, λόγω ρύπανσης

Αποστόλου: Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πρόβλημα στην κατανάλωση ψαριών, λόγω ρύπανσης Facebook Twitter
3

Τη διαβεβαίωση ότι  δεν τίθεται θέμα κινδύνου στην κατανάλωση ψαριών λόγω της ρύπανσης στο Σαρωνικό έδωσε  ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πρόβλημα κατανάλωσης ψαριών, καθώς οι αλιείς πηγαίνουν σε άλλα σημεία για να ψαρέψουν, ωστόσο γίνονται συστηματικοί έλεγχοι», είπε μιλώντας στον realfm 97,8 αναφερόμενος στη ρύπανση του Σαρωνικού από την πετρελαιοκηλίδα.

Όπως είπε ο κ. Αποστόλου, «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, πρώτον γιατί οι ίδιοι οι ψαράδες μας δεν πάνε στις συγκεκριμένες περιοχές, όχι μόνο γιατί δεν υπάρχουν ψάρια, έχουν φύγει τα ψάρια, αλλά και γιατί καταστρέφονται τα εργαλεία τους. Άρα, λοιπόν, ότι ψάρι κυκλοφορεί αυτήν την ώρα είναι από 5 μίλια και μέσα, ουσιαστικά είναι οι περιοχές που δεν έχουν καμία σχέση με την ρύπανση».

Ο κ. Αποστόλου ακόμη τόνισε ότι «γίνονται πάρα πολλοί έλεγχοι. Είμαστε σε μία διαρκή διαδικασία. Μόλις ξέσπασε το συμβάν, κατευθείαν, πήγαμε στις μονάδες οστράκων που υπάρχουν στην περιοχή, γιατί πραγματικά τα όστρακα είναι δείκτης ρύπανσης. Είδαμε ότι δεν υπάρχει καμία μα καμία επίπτωση. Ταυτόχρονα παίρνουμε δείγματα από διάφορες περιοχές, διαρκώς. Οι επισκέψεις μας, ειδικά, στην ιχθυόσκαλα είναι καθημερινές. Δεν έρχονται ψάρια στην ιχθυόσκαλα από τη συγκεκριμένη περιοχή, γιατί δεν ψαρεύουν, δεν βρίσκουν ψάρια. Να το ξεκαθαρίσω αυτό το πράγμα, σήμερα δεν υπάρχει κανένα μα κανένα ίχνος επιπτώσεων στα ψάρια που κυκλοφορούν».

Σε χθεσινό δημοσίευμα της η εφημερίδα Καθημερινή είχε δηλώσεις ψαράδων που έλεγαν ότι δεν πηγαίνουν καν για ψάρεμα, καθώς «και ψάρια να φέρουμε ποιος θα τα αγοράσει;»

Πολιτική
3

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
"Γίνονται συστηματικοί έλεγχοι".Τώρα ησύχασα.Μου έφτιαξε το βράδυ.Λόγω παλαιότερων ανάλογων εμπειριών και διαβεβαιώσεων του Ελληνικού Δημοσίου (γκαραντί λέμε...), το γέλιο που προέκυψε ήταν αυθόρμητο και συνεχές ...Λέτε να το κάνουν επίτηδες, να μου (μας) μείνει κανένα μόνιμο χαμόγελο μέχρι τις εκλογές ; .
Ξέρει ότι απευθύνεται σε ανίδεους (για να μην πω τπτ χειρότερο) γι' αυτό μιλάει έτσι.Τι λες μεγάλε ότι "έφυγαν τα ψάρια"; Και που πήγαν; Διακοπές στην Σαντορίνη;Ξεκίνησαν οι σπάροι από την Κυνοσούρα για να πάνε στην Κρήτη;Πες ότι η μόλυνση ρήμαξε το θαλάσσιο οικοσύστημα και νέκρωσε τα πάντα και θα είσαι μέσα. Αλλά όχι ότι "έφυγαν τα ψάρια". Όσο για τους ψαράδες, ΟΛΕΣ οι περιοχές είναι αγορασμένες και καπαρωμένες. Οι ψαράδες που μέχρι σήμερα ψάρευαν στον Αργοσαρωνικό, δεν μπορούν να πάνε να ψαρέψουν πουθενά αλλού. Γιατί πολύ απλά θα τους σκοτώσουν οι άλλοι ψαράδες που είναι ήδη εκεί. Το "σκοτώσουν" δεν είναι μεταφορικό, είναι κυριολεκτικό. Οι ελληνικές θάλασσες είναι υπεραλιευμένες εδώ και χρόνια. Οι ψαράδες αλληλοσκοτώνονται (και δολοφονούν δελφίνια) πάνω από το τελευταίο ψάρι. Σιγά μην μοιραστεί κάποιος την περιοχή "του" με νεοφερμένους.Το 80% των ψαριών που καταναλώνονται προέρχεται από ιχθυοκαλλιέργειες. Με άλλα λόγια: τεράστια κοτέτσια ψαριών μέσα στις παραλίες. ΔΕΝ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ αυτά. Με τίποτα. Αν τα πιάσει η πετρελαιοκηλίδα, τα έπιασε. Τα κοτέτσια στις ιχθυοκαλλιέργειες δεν έχουν προπέλα για να φύγουν και να πάνε παραπέρα.Συνεπώς όλες αυτές οι μπαρούφες για τους ψαράδες που "ψαρεύουν αλλού" (που ακριβώς; ) είναι συνειδητά ψέμματα.Και είμαι 1000% σίγουρος, ότι τους επόμενους μήνες - εντελώς τυχαία - θα χαλάσουν ΟΛΑ τα μηχανήματα που ελέγχουν την επιβάρυνση των ψαριών με χημικά.Φάτε ψαράκι παιδιά. Υγιεινή διατροφή - ελεγμένη από τους κρατικούς μας μηχανισμούς, στους οποίους έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη. Κρίνοντας από αυτά που μας αραδιάζει η υπουργάρα μας της αγροτικής ανάπτυξης.Το να γίνει καταστροφή, ατύχημα, θεομηνία το καταλαβαίνω. Αλλά ετούτοι εδώ μας μιλάνε σαν να είμασταν ηλίθιοι.