Μπερλουσκόνι: «Ήθελα να αγοράσω ένα ελληνικό νησί, αλλά δεν θέλω να σας εκμεταλλευτώ»

10

Μπερδεύοντας τον Παπανδρέου με τον… Παπαδόπουλο, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι μίλησε για την Ελλάδα και γνωστοποίησε ότι ήθελε να αγοράσει ένα ελληνικό νησί, για να βοηθήσει, όπως είπε, τη χώρα.  «Είχα μιλήσει με τον πρώην σοσιαλιστή πρωθυπουργό σας Παπαδόπουλο (εννοεί τον Γ. Παπανδρέου) όπως και με τον Σαμαρά και ήμουν στο πλευρό τους, όμως δε μπορούσε να γίνει τίποτα με τους Γερμανούς. Είναι μια καταστροφή. Λυπάμαι πολύ»!

Είπε ακόμη: «Εμείς οι Ιταλοί όπως ξέρετε, τρέφουμε μεγάλη συμπάθεια για την Ελλάδα, η οποία έχει βαθιές ρίζες πολιτισμού. Έχουμε όλοι μελετήσει αρχαία ελληνικά στα σχολεία».

Σύμφωνα με τη  Repubblica ο Μπερλουσκόνι μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε: «Είχα πει στον Παπαδόπουλο (τον διορθώνουν), συγγνώμη στον Παπανδρέου, αν υπάρχει μια ωραία ιδιοκτησία στην Ελλάδα και αν ήταν χρήσιμο να κάνω μια αγορά. Τώρα πια δεν έχω καν το κουράγιο, γιατί έχουν πέσει τόσο οι τιμές που θα είναι σαν να το εκμεταλλεύομαι. Το είχα πει σε εκείνον αλλά και στον Σαμαρά. Του είχα πει αν υπάρχει κάποιο νησί να αγοράσω, εγώ είμαι διαθέσιμος. Τώρα όμως σωπαίνω».

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το να σκέφτεσαι έχει καταντήσει πολυτέλεια: Έρμαια των Smartphone οι φτωχότεροι

Διεθνή / Το να σκέφτεσαι έχει καταντήσει πολυτέλεια: Έρμαια των smartphones οι φτωχότεροι

Δημοσιογράφος εξηγεί πώς η ευρεία χρήση smartphones δημιουργεί μια «μετα-αναγνωστική» κουλτούρα, μειώνοντας την ικανότητα βαθιάς σκέψης και ανάγνωσης, ενώ παράλληλα εντείνει κοινωνικές ανισότητες
LIFO NEWSROOM
Οι νέοι ρισκάρουν τη ζωή τους για να βγάλουν την «τέλεια φωτογραφία» για τα social media

Διεθνή / Οι νέοι ρισκάρουν τη ζωή τους για να βγάλουν την «τέλεια φωτογραφία» στα social media

Ομάδες διάσωσης κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σε όσους ρισκάρουν ακόμη και την ίδια τους τη ζωή, προκειμένου να βρουν τα ειδυλλιακά secret spots των social, μόνο και μόνο για ένα κλικ
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ κατηγορεί τον Νετανιάχου για ψέματα: Νέα όρια στη συμμαχία ΗΠΑ–Ισραήλ

Διεθνή / Ο Τραμπ κατηγορεί τον Νετανιάχου για ψέματα: Νέα όρια στη συμμαχία ΗΠΑ–Ισραήλ

Ο Ντόναλντ Τραμπ ασκεί ασυνήθιστη κριτική στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, δηλώνοντας ότι υπάρχει πραγματικός λιμός στη Γάζα, παρά τις ισχυρισμούς του Ισραήλ
LIFO NEWSROOM