O Πούτιν πήγε στην Αρκτική και υποστήριξε πως δεν φταίνε οι άνθρωποι για το λιώσιμο των πάγων

O Πούτιν πήγε στην Αρκτική και υποστήριξε πως δεν φταίνε οι άνθρωποι για το λιώσιμο των πάγων Facebook Twitter
3

 

O Πούτιν πήγε στην Αρκτική και υποστήριξε πως δεν φταίνε οι άνθρωποι για το λιώσιμο των πάγων Facebook Twitter

Λίγες μόνο ώρες αφότου ο αμερικανός πρόεδρος Τραμπ έδειξε τις διαθέσεις του απέναντι στο τεράστιο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε πως η αλλαγή του κλίματος δεν προκλήθηκε από τον άνθρωπο.

Μια μέρα μετά την επίσκεψη του στο παγωμένο αρχιπέλαγος Franz Josef Land στην Αρκτική, ο Πούτιν υποστήριξε ότι η τήξη των πάγων είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει εδώ και δεκαετίες και εκτίμησε πως η υπερθέρμανση του πλανήτη δεν είναι σφάλμα της ανθρωπότητας.

«Η αύξηση της θερμοκρασίας, είχε ήδη αρχίσει από τη δεκαετία του 1930», δήλωσε ο Πούτιν σε σχόλια που μεταδόθηκαν από το φόρουμ στη βόρεια ρωσική πόλη Αρχάγγελσκ.

«Αυτό ξεκίνησε όταν δεν υπήρχαν ανθρωπολογικά στοιχεία, όπως εκπομπές αερίων κι όμως, η αύξηση της θερμοκρασίας έχει ήδη αρχίσει.»

Ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου πρόσθεσε: «Το θέμα δεν είναι να σταματήσει (σ.σ. η κλιματική αλλαγή) γιατί αυτό είναι αδύνατο, δεδομένου ότι θα μπορούσε να συνδέεται με τον παγκόσμιο κύκλο της Γης ή ακόμα και με πλανητικής σημασίας γεγονότα. Το θέμα είναι με κάποιο τρόπο να προσαρμοστούμε σε αυτήν.»

Ο Πούτιν υποστήριξε το επιχείρημά του λέγοντας ότι ένας Αυστριακός εξερευνητής ο οποίος είχε μια «φωτογραφική μνήμη» επισκέφθηκε το αρχιπέλαγος Franz Josef Land «στη δεκαετία του 1930». Είκοσι χρόνια αργότερα, ο μελλοντικός βασιλιάς της Ιταλίας έδειξε στον εξερευνητή φωτογραφίες από μια άλλη αποστολή εκεί και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «υπήρχαν λιγότερα παγόβουνα εκεί», είπε ο Πούτιν.

Δεν ήταν σαφές σε ποιον εξερευνητής αναφέρθηκε ο Πούτιν και η Ιταλία δεν είχε βασιλιά το 1950,ούτε και μελλοντικά, σημειώνει το γαλλικό πρακτορείο.

Το αρχιπέλαγος ανακηρύχθηκε σοβιετικό έδαφος από τη δεκαετία του 1930. Ο Πούτιν είχε πάντως δείξει διαφορετική στάση κατά το παρελθόν στην ομιλία του στη Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή των Ηνωμένων Εθνών στο Παρίσι το Νοέμβριο του 2015.

«Η ποιότητα της ζωής όλων των ανθρώπων του πλανήτη εξαρτάται από την επίλυση του προβλήματος του κλίματος», είχε πει, προσθέτοντας ότι η Μόσχα είχε κάνει «υπέρβαση» απέναντι στις υποχρεώσεις που ορίζονταν από το πρωτόκολλο του Κιότο. Οι τωρινές του δηλώσεις προκάλεσαν πολλά σχόλια μεταξύ διεθνών παρατηρητών που ερμηνεύουν τη στάση αυτή ποικιλοτρόπως και εξηγούν πως η πολιτική του χαράσσεται από οικονομικά συμφεφέροντα

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: «Σκοτώναμε αμάχους αυθαίρετα, ανάλογα με τον διοικητή» λέει ισραηλινός στρατιώτης

Διεθνή / Γάζα: «Σκοτώναμε αμάχους αυθαίρετα, ανάλογα με τον διοικητή» λέει ισραηλινός στρατιώτης

«Είναι σαν την Άγρια Δύση. Κάποιοι διοικητές μπορούν πραγματικά να αποφασίσουν να διαπράξουν εγκλήματα πολέμου και κακές πράξεις χωρίς να αντιμετωπίσουν συνέπειες»
LIFO NEWSROOM
Νέα γεωπολιτική αναμέτρηση στον νότιο Ατλαντικό: Ο μυστικός στρατιωτικός διάλογος Βρετανίας - Αργεντινής

Διεθνή / Νέο γεωπολιτικό μέτωπο στον Νότιο Ατλαντικό: ΗΠΑ, Βρετανία και Αργεντινή απέναντι σε Κίνα και Ρωσία

Οι ΗΠΑ ανησυχούν για την αυξανόμενη επιρροή της Κίνας και της Ρωσίας στον Νότιο Ατλαντικό. Η Βρετανία και η Αργεντινή επανεκκινούν αμυντικές συνομιλίες, ενώ ο πρόεδρος Μιλέι επιδιώκει στρατιωτικό εκσυγχρονισμό. Δείτε τις γεωστρατηγικές εξελίξεις
LIFO NEWSROOM
Συναυλία-ντροπή στο Ζάγκρεμπ: Φιλοναζιστικοί χαιρετισμοί από τον Μάρκο Πέρκοβιτς και χιλιάδες θεατές

Διεθνή / Συναυλία-ντροπή στο Ζάγκρεμπ: Φιλοναζιστικοί χαιρετισμοί από τον Μάρκο Πέρκοβιτς και χιλιάδες θεατές

Περισσότεροι από 500.000 θεατές στην πιο πολυσυζητημένη συναυλία στην ιστορία της Κροατίας – Καταγγελίες για φασιστικά σύμβολα, συνθήματα και προκλητική ανοχή από τις αρχές
LIFO NEWSROOM
Δασμοί Τραμπ: Προς συμφωνία ΗΠΑ–ΕΕ για το εμπόριο πριν την προθεσμία της 9ης Ιουλίου

Διεθνή / Δασμοί Τραμπ: Προς συμφωνία ΗΠΑ–ΕΕ για το εμπόριο πριν την προθεσμία της 9ης Ιουλίου

Με τις ΗΠΑ να απειλούν με δασμούς έως 50%, Ε.Ε. και ΗΠΑ διαπραγματεύονται μία προσωρινή εμπορική συμφωνία πριν την προθεσμία της 9ης Ιουλίου. Δείτε τις εξελίξεις και τις επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία
LIFO NEWSROOM
Καταστρέφουν οι τουρίστες την Ευρώπη; Γιατί οι ντόπιοι αποκηρύσσουν τον υπερτουρισμό;

Διεθνή / Καταστρέφουν οι τουρίστες την Ευρώπη; Γιατί οι ντόπιοι αποκηρύσσουν τον υπερτουρισμό;

Ποιες περιοχές αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τον υπερτουρισμό και πώς εξηγείται το φαινόμενο; Πώς (και αν) επιχειρούν να το αντιμετωπίσουν οι κυβερνήσεις και πώς οι τοπικές κοινωνίες;
LIFO NEWSROOM
Σοφία Χάτσινς: Νέες πληροφορίες για τον θάνατο της 29χρονης μάνατζερ και στενής φίλης της Κέιτλιν Τζένερ

Διεθνή / Σοφία Χάτσινς: Νέες πληροφορίες για τον θάνατο της 29χρονης μάνατζερ και στενής φίλης της Κέιτλιν Τζένερ

Η 29χρονη φέρεται να προσπάθησε να πραγματοποιήσει προσπέραση ενώ κινούνταν με ιλιγγιώδη ταχύτητα, πριν καταλήξει σε έναν γκρεμό ύψους περίπου 107 μέτρων
LIFO NEWSROOM
Άσυλο σε πολίτες της Συρίας: Η Ελλάδα η δεύτερη χώρα της ΕΕ που εκδίδει αρνητικές αποφάσεις

Διεθνή / Άσυλο σε πολίτες της Συρίας: Η Ελλάδα η δεύτερη χώρα της ΕΕ που εκδίδει αρνητικές αποφάσεις

Πρόθεση των ελληνικών αρχών είναι να επανεξετάσει το χορηγηθέν καθεστώς «πρόσφυγα» σε Σύρους πολίτες και να ανακαλεί για όσα από αυτά έχουν εκλείψει οι λόγοι χορήγησής τους
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Κατ'αρχην Αρκτικη,και οχι Ανταρκτικη,παιδια.Εαν πηγαινε ο Πουτιν στην Ανταρκτικη θα ειχε γινει,για πολιτικους λογους,της...Πουτινας !Η επιστημονικη τεκμηριωση των θεσεων του για την κλιματικη αλλαγη ειναι συγκλονιστικη ! Περαν του οτι...καποιος εδειξε σε καποιον καποιες φωτογραφιες(!!)η αποψη οτι το 1930 δεν υπηρχαν ανθρωπογενεις παραγοντες επηρεασμου του κλιματος ειναι τουλαχιστον πρωτοτυπη ! Περαν του οτι η παγκοσμια βιομηχανικη παραγωγη ηταν ηδη τεραστια,τοτε στηριζοταν ακομη σε πολυ μεγαλο βαθμο στον ανθρακα,το πλεον ρυπογονο καυσιμο.Αλλα οπως και να εχει το πραγμα το να λεει ενας "ηγετης"μιας χωρας η οποια βρισκεται στην πρωτη θεση παγκοσμιως στην παραγωγη υδρογονανθρακων ,στα εσοδα απο τις πωλησεις των οποιων στηριζεται ολοκληρη η οικονομια της,οτι το να εκλυονται ετησιως δισεκατομμυρια τοννοι παραγωγων της καυσης τους στην ατμοσφαιρα δεν εχει καμιια επιδραση στο κλιμα, εκτος απο αναμενομενο ειναι και ακρως προκλητικο.