Μπουτάρης: Nτρέπομαι που είμαι Έλληνας - Ντρέπομαι να με κοιτάνε σαν λεπρό

Μπουτάρης: Nτρέπομαι που είμαι Έλληνας - Ντρέπομαι να με κοιτάνε σαν λεπρό Facebook Twitter
9

Στον χαρακτήρα και τους στόχους της νέας πρωτοβουλίας τους για τη δημιουργία ενός ενωμένου, μεγάλου προοδευτικού κινήματος αναφέρθηκαν ο Γιάννης Ραγκούσης, η Αννα Διαμαντοπούλου και ο Γιώργος Φλωρίδης, στην πρώτη κοινή εκδήλωση που οργάνωσαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη, στην αίθουσα "Αιμίλιος Ριάδης" της ΔΕΘ.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης έκλεψε την παράσταση με δηλώσεις του που προκάλεσαν αίσθηση. Δήλωσε υπερήφανος που η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη. Ονόμασε "καλό ΠΑΣΟΚ" τους Ραγκούση, Διαμαντοπούλου, Φλωρίδη και σημείωσε: "Το ΠΑΣΟΚ έκανε τεράστια πράγματα, τα οποία τα έχουμε ξεχάσει. Θυμόμαστε μόνο τα κακά. Το ΠΑΣΟΚ έφτιαξε ουσιαστικά τη νέα Ελλάδα με όλα τα λάθη που έχει κάνει. Το πολιτικό σύστημα είναι παλαιών αντιλήψεων, είναι στη σαλαμούρα. Και καλή είναι η αντζούγια στη σαλαμούρα αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Δεν χορταίνεις καταρχήν.


Χορτάσαμε πια και από τη νέα αριστερά και από την παλιά αριστερά και από το πάνω και το κάτω, το δεξί και από το αριστερό. Είναι μια πάρα πολύ μεγάλη ευκαιρία να αναθεωρήσουμε τις παλιές μας αντιλήψεις και να ακούσουμε αυτό που είπαν και οι τρεις. Οτι πάμε για μια καινούργια Ελλάδα και καινούργια Ελλάδα με σαλαμούρα δεν γίνεται. Πρέπει να ανοιχτούμε προς τα έξω. Εγώ ντρέπομαι πια, σας το λέω εντίμως, ότι πηγαίνω ταξίδια στο εξωτερικό και ντρέπομαι που είμαι Έλληνας. Ντρέπομαι να με κοιτάνε σαν λεπρό. Ντρέπομαι γιατί έχουμε μια κυβέρνηση η οποία δεν έχει εθνική συνείδηση, μια κυβέρνηση η οποία νομίζει ότι τα ξέρει όλα. Και δεν είναι αυτή η κυβέρνηση μόνο. Δυστυχώς. Είναι και το κακό ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία και ας μην ξεχνάμε ότι και στη Ν.Δ. υπάρχουν ψήγματα καλά. Δεν είναι όλοι οι Έλληνες κακοί.


Όλη η ιστορία σήμερα εκεί που έχει φτάσει είναι ότι είμαστε όλοι με χάπια . Είμαστε υποχρεωμένοι για να αποβάλουμε αυτό το αντιφατικό, από τη μια τον λαϊκισμό και από την άλλη ζήτω η Ελλάδα. Ε, φτάνει πια με αυτή την Ελλάδα. Για να πούμε ζήτω η Ελλάδα πρέπει να ξεχάσουμε τα παλιά και να ξεκινήσουμε μια καινούργια πορεία. Νέοι είμαστε, ακόμα, έχουμε καιρό".

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Κάτι που εξελίχθηκε σε φιάσκο για τη διοίκηση Μπουρτάρη στον Δήμο, είναι το εξής:Στα μέσα Δεκεμβρίου του 2015, έκλεισε η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη, λόγω εργασιών για βιοκλιματική αναβάθμιση του κτιρίου.Επρόκειτο να ξανανοίξει αρχές Ιανουαρίου του 2016. Πέρασε από τότε ένας ολόκληρος χρόνος, και η Βιβλιοθήκη όχι απλά δεν άνοιξε, αλλά κανένας (ούτε ο Δήμος, ούτε ο εργολάβος) γνωρίζει το πότε θα ξανανοίξει.Ένα μικρό παράδειγμα, για το ότι όταν ανοίγουμε το στόμα μας για να κατηγορήσουμε τρίτους, καλό είναι πρώτα να κοιταζόμαστε στον καθρέφτη.
Ο Μπουτάρης δεν είναι πολιτικάντης και είναι ωραίος τύπος. Αυτό το έφερε στην πολιτική/κρατική πραγματικότητα. Όμως, έχω την εντύπωση πως πιο πολύ αυτό το έφερε με αυτά που λέει, παρά με αυτά που κάνει...
Ντρέπομαι γιατί έχουμε μια κυβέρνηση η οποία δεν έχει εθνική συνείδηση ... Και δεν είναι αυτή η κυβέρνηση μόνο. Δυστυχώς. Είναι και το κακό ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία ...Υπάρχει κάποιος που διαφωνεί άραγε;
Και για όσους πέσουν να τον φάνε: Δεν είπε ότι ντρέπεται γενικά και αόριστα που είναι Έλληνας, αλλά λόγω της κακής απόδοσης της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια. Αυτό θα πρέπει να βελτιωθεί από όλους μας.
Δεν είναι απλός πολίτης, έχει εξουσία ώστε να αλλάξει προς το καλό τα πράματα. Τρεις ώρες χιόνισε και διαλύθηκε η πόλη... Ας κοιτάξει στον καθρέπτη πριν μιλήσει, αυτός και το ΠΑΣΟΚ είναι συνυπεύθυνοι για την καταντια.
Τι νόημα έχουμ αυτές οι βαρύγδουπες εκφράσεις; Απλά συμμετέχει και αυτός στην προβολή του ΠΑΣΟΚ και στην προσπάθεια για comeback πασοκικών πολιτικών που συντελείται τις τελευταίες μέρες.