Η Ανταρκτική έζησε την πιο ζεστή μέρα της

Η Ανταρκτική έζησε την πιο ζεστή μέρα της Facebook Twitter
2

Η υπερθέρμανση του πλανήτη προκάλεσε ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας στο βορειότερο σημείο της Ανταρκτικής: την προηγούμενη Τρίτη το θερμόμετρο έδειξε 17,5 βαθμούς κελσίου (63.5F)! στην βάση Εσπεράνζα της Αργεντινής. Ο καιρός ήταν πιο ζεστός από ό,τι στην Βρετανία.


Οι θερμοκρασίες της Ανταρκτικής αυξάνονται σταδιακά τα τελευταία χρόνια λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη -γύρω στους 2,8 βαθμούς Κελσίου τα τελευταία 50 χρόνια, σύμφωνα με έρευνες της Βρετανίας για την παγωμένη ήπειρο.


Το συγκεκριμένο ρεκόρ ήταν αναμενόμενο, την προηγούμενη μέρα που επίσης είχε υψηλή θερμοκρασία, το θερμόμετρο είχε φτάσει στους 17,4 βαθμούς Κελσίου. Το προηγούμενο ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας ήταν στις 24 Απριλίου του 1961 που το θερμόμετρο έφτασε στους 17,1 βαθμούς.


Παρόλα αυτά δεν έχει επισημοποιηθεί ακόμη από την Διεθνή Μετερεολογική Υπηρεσία που θα πρέπει να αποφασίσει αν το βόρειο άκρο όπου μετρήθηκε η θερμοκρασία είναι μέρος της ηπείρου.


Την περασμένη Τρίτη σύμφωνα με μια νέα μελέτη αποκαλύφθηκε ότι στην Ανταρκτική λιώνει 310 κυβικά μέτρα πάγος το χρόνο από τα κομμάτια που επιπλέουν στα όριά της με αποτέλεσμα να δημιουργείται μεγάλη άνοδος στα επίπεδα της θάλασσας.
Η αλλαγή κλίματος είναι μία από τις εννέα οριακές συνθήκες που κάνουν φιλική τη ζωή στον πλανήτη σύμφωνα με έναν περιβαλλοντολόγο και μία από τις τέσσερις που έχουν ήδη αλλάξει.


Το σύστημα λέει ότι η ατμοσφαιρική συγκέντρωση του διοξειδίου του άνθρακα πρέπει να είναι μέχρι 350ppm αν και πλέον έχει φτάσει στα 400ppm και συνεχίζει να αυξάνεται.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Διεθνή / ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Η νέα πολιτική των ΗΠΑ επιτρέπει την απέλαση μεταναστών σε τρίτες χώρες με μόλις 6 ώρες ειδοποίηση και χωρίς εγγυήσεις κατά των βασανιστηρίων. Τι προβλέπει το υπόμνημα της ICE
LIFO NEWSROOM
Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο σφίγγει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Διεθνή / Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο αυξάνει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Η Κίνα επεκτείνει τον έλεγχο σε προδρόμους της φαιντανύλης και δηλώνει ανοιχτή σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, παρά την ένταση που προκαλούν οι νέοι δασμοί του Τραμπ για τα οπιοειδή
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε απόλυτη εξουσιοδότηση στις ομοσπονδιακές αρχές μετανάστευσης να προστατεύουν τον εαυτό τους μετά από συγκρούσεις με διαδηλωτές σε εφόδους στην Καλιφόρνια. Συλλήψεις, τραυματισμοί και οργισμένες αντιδράσεις πολιτικών
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Διεθνή / Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Η μετεωρολογική υπηρεσία Aemet προειδοποιεί ότι σε περιοχές γύρω από τη Βαρκελώνη και την Ταραγόνα είναι πιθανό να πέσουν έως και 90 χιλιοστά βροχής μέσα σε μόλις μία ώρα
LIFO NEWSROOM
«Superfake» τσάντες: Το νέο φαινόμενο που σαρώνει στη Gen Ζ

Διεθνή / «Superfake» τσάντες: Το νέο φαινόμενο που σαρώνει στη Gen Ζ

Η νέα γενιά «superfake» επώνυμων τσαντών απειλεί τη βιομηχανία της πολυτελείας, καθώς οι Gen Z καταναλωτές στρέφονται σε ρεαλιστικά αντίγραφα με χαμηλότερο κόστος. Πώς το TikTok, οι influencers και η τεχνολογία αλλάζουν το παιχνίδι.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Καλά όλα αυτά, αλλά απο το 2000 δεν παρατηρείται μέση παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας, και καλό είναι να σταματήσει αυτό το παραπλανητικό παραμύθι. Το κλιματικό μοντέλο που βασίζεται στην αύξηση το CO2 για την υπερθέρμανση, και δεν λαμβάνει υπόψιν την δραστηριότητα του ήλιου, δεν επαληθεύτηκε, οι παγετώνες στα Ιμαλάϊα αυξήθηκαν, και οι Ωκεανοί ξεκινούν την ψυχρή περίοδό τους.Για περισσότερες πληροφορίες εδώ, έχουν περάσει τρία χρόνια απο τότε, αλλά αυτές οι επιστημονικές αναλύσεις δεν προβάλονται, ΓΙΑΤΙ;http://physics4u.gr/blog/?p=4656