Η Ανταρκτική έζησε την πιο ζεστή μέρα της

Η Ανταρκτική έζησε την πιο ζεστή μέρα της Facebook Twitter
2

Η υπερθέρμανση του πλανήτη προκάλεσε ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας στο βορειότερο σημείο της Ανταρκτικής: την προηγούμενη Τρίτη το θερμόμετρο έδειξε 17,5 βαθμούς κελσίου (63.5F)! στην βάση Εσπεράνζα της Αργεντινής. Ο καιρός ήταν πιο ζεστός από ό,τι στην Βρετανία.


Οι θερμοκρασίες της Ανταρκτικής αυξάνονται σταδιακά τα τελευταία χρόνια λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη -γύρω στους 2,8 βαθμούς Κελσίου τα τελευταία 50 χρόνια, σύμφωνα με έρευνες της Βρετανίας για την παγωμένη ήπειρο.


Το συγκεκριμένο ρεκόρ ήταν αναμενόμενο, την προηγούμενη μέρα που επίσης είχε υψηλή θερμοκρασία, το θερμόμετρο είχε φτάσει στους 17,4 βαθμούς Κελσίου. Το προηγούμενο ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας ήταν στις 24 Απριλίου του 1961 που το θερμόμετρο έφτασε στους 17,1 βαθμούς.


Παρόλα αυτά δεν έχει επισημοποιηθεί ακόμη από την Διεθνή Μετερεολογική Υπηρεσία που θα πρέπει να αποφασίσει αν το βόρειο άκρο όπου μετρήθηκε η θερμοκρασία είναι μέρος της ηπείρου.


Την περασμένη Τρίτη σύμφωνα με μια νέα μελέτη αποκαλύφθηκε ότι στην Ανταρκτική λιώνει 310 κυβικά μέτρα πάγος το χρόνο από τα κομμάτια που επιπλέουν στα όριά της με αποτέλεσμα να δημιουργείται μεγάλη άνοδος στα επίπεδα της θάλασσας.
Η αλλαγή κλίματος είναι μία από τις εννέα οριακές συνθήκες που κάνουν φιλική τη ζωή στον πλανήτη σύμφωνα με έναν περιβαλλοντολόγο και μία από τις τέσσερις που έχουν ήδη αλλάξει.


Το σύστημα λέει ότι η ατμοσφαιρική συγκέντρωση του διοξειδίου του άνθρακα πρέπει να είναι μέχρι 350ppm αν και πλέον έχει φτάσει στα 400ppm και συνεχίζει να αυξάνεται.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο Αμερικανικό πλήγμα σε διεθνή ύδατα με 3 νεκρούς - «Χτυπήσαμε ναρκοτρομοκράτες» λέει ο Τραμπ 

Διεθνή / Νέο Αμερικανικό πλήγμα σε διεθνή ύδατα με 3 νεκρούς - «Χτυπήσαμε ναρκοτρομοκράτες» λέει ο Τραμπ 

Το πλήγμα ήρθε λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά από άλλη επιχείρηση των ΗΠΑ, στην οποία σκοτώθηκαν 11 άτομα που η Ουάσινγκτον συνδέει με τη συμμορία Tren de Aragua από τη Βενεζουέλα
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: Ο Σάντσεθ ζητά τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τις διεθνείς αθλητικές οργανώσεις

Διεθνή / Ισπανία: Ο Σάντσεθ ζητά τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τις διεθνείς αθλητικές οργανώσεις μετά τα επεισόδια

Οι δηλώσεις του Ισπανού πρωθυπουργού ήρθαν μία μέρα μετά την πρόωρη διακοπή του ποδηλατικού αγώνα Vuelta a España, εξαιτίας επεισοδίων με φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές που οδήγησαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Καλά όλα αυτά, αλλά απο το 2000 δεν παρατηρείται μέση παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας, και καλό είναι να σταματήσει αυτό το παραπλανητικό παραμύθι. Το κλιματικό μοντέλο που βασίζεται στην αύξηση το CO2 για την υπερθέρμανση, και δεν λαμβάνει υπόψιν την δραστηριότητα του ήλιου, δεν επαληθεύτηκε, οι παγετώνες στα Ιμαλάϊα αυξήθηκαν, και οι Ωκεανοί ξεκινούν την ψυχρή περίοδό τους.Για περισσότερες πληροφορίες εδώ, έχουν περάσει τρία χρόνια απο τότε, αλλά αυτές οι επιστημονικές αναλύσεις δεν προβάλονται, ΓΙΑΤΙ;http://physics4u.gr/blog/?p=4656