Με απόφαση Σταθάκη ανοίγει ο δρόμος για την «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές

Με απόφαση Σταθάκη ανοίγει ο δρόμος για την «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
1

Με απόφαση του νέου υπουργού Περιβάλλοντος, Γιώργου Σταθάκη, ανοίγει ο δρόμος για την έναρξη της δραστηριότητας της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές.

Ειδικότερα, με την απόφαση που υπέγραψε ο νέος υπουργός, εγκρίθηκε η αίτηση της «Ελληνικός Χρυσός» (μεταλλεία Χαλκιδικής) για τροποποίηση της τεχνικής μελέτης της μονάδας εμπλουτισμού Σκουριών, που είχε υποβληθεί στις 30 Μαΐου.

Στη σχετική απόφαση σημειώνεται πως η έγκριση δόθηκε υπό την προϋπόθεση ότι η εκμεταλλεύτρια εταιρία θα λάβει όλες τις προβλεπόμενες από τις κείμενες διατάξεις εγκρίσεις, άδειες κλπ. από το ΥΠΕΝ, ή άλλες αρμόδιες υπηρεσίες, για την πραγματοποίηση των εργασιών και τη λειτουργία των εγκαταστάσεων που αναφέρονται στη μελέτη. 

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προηγήθηκε μία ακόμη εγκριτική απόφαση επί αίτησης της εταιρίας για τροποποίηση άλλων στοιχείων της ίδιας μελέτης του έργου, από τον τέως υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνο Σκουρλέτη. Η αίτηση είχε υποβληθεί τον Δεκέμβριο του 2015 και εγκρίθηκε από τον υπουργό στις 6 Μαίου 2016.Κ.Β.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, το χρονοδιάγραμμα της «Eldorado Gold», της μητρικής εταιρείας της «Ελληνικός Χρυσός», προβλέπει ότι η παραγωγή από το μεταλλείο των Σκουριών θα ξεκινήσει το 2019 και η παραγόμενη ποσότητα τοποθετείται σε 6.200 τόνους.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό πρόβλημα της χώρας είναι η κακή έως ανύπαρκτη διαχείριση των απορριμμάτων και των αποβλήτων της σε όλη την επικράτεια και όχι το ορυχείο στις Σκουριές...Επιτέλους θα μιλήσει κανένας για την ουσία των πραγμάτων;