Σκουριές και ΔΕΗ «καίνε» τον Σκουρλέτη- Φέρεται να μένει εκτός κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό

Σκουριές και ΔΕΗ «καίνε» τον Σκουρλέτη- Φέρεται να μένει εκτός κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό Facebook Twitter
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης επισκέφτηκε το Λιγνιτωρυχείο Νοτίου Πεδίου και ενημερώθηκε για την εξέλιξη των εργασιών του εργοταξίου «Πτολεμαΐδα 5». ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΡΑΒΟΥ
1

«Θέλουμε μια δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού που θα εξασφαλίζει ασφαλείς και φθηνές υπηρεσίες στον πολίτη, γιατί αυτό είναι το ζητούμενο για όλους μας» τόνισε την Πέμπτη ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην ενεργειακή λεκάνη της Δυτικής Μακεδονίας.

Ο υπουργός υπενθύμισε μεταξύ άλλων όσα συμφωνήθηκαν εσχάτως, όπως ο δια νόμου δημόσιος χαρακτήρας του ΑΔΜΗΕ, η πώληση μεριδίου του σε τιμές αγοράς και η κατάργηση του νόμου που προέβλεπε τη «μικρή ΔΕΗ».

Πάνω σε αυτό εξέφρασε εκ νέου την άποψη να μην πωληθεί το 17% του ποσοστού της ΔΕΗ που βρίσκεται στο ΤΑΙΠΕΔ, αλλά να μεταφερθεί στο Υπερταμείο. «Πρέπει να ξεμπερδεύουμε με την δέσμευση των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, για την πώληση του 17% της ΔΕΗ» τόνισε.

Μιλώντας στο αμφιθέατρο του σταθμού ΑΗΣ Καρδιάς -ενός σταθμού με τέσσερις μονάδες συνολικής ισχύος 1200 ΜW που βρίσκεται σε καθεστώς περιορισμένης λειτουργίας και αναμένεται τα επόμενα δύο χρόνια να σταματήσει την λειτουργία του- ο υπουργός Ενέργειας δήλωσε ότι «το ποσοστό του Δημοσίου στην ΔΕΗ, δεν πρέπει να πέσει κάτω από το 51%», και υπερασπίστηκε τις στρατηγικές συνεργασίες που κάνει η επιχείρηση με την κινεζική CMEC για την κατασκευή και λειτουργία της νέας μονάδας στην Μελίτη της Φλώρινας.

Ο υπουργός έκανε επίσης αναφορά σε κάποιους που «κινδυνολογούν ασύστολα και ανεύθυνα εις βάρος της ΔΕΗ» τους οποίους χαρακτήρισε «πολιτικάντηδες» και τόνισε πως «όσοι προσπαθούν να κερδοσκοπούν εις βάρος της θα διαψευστούν».

Στο ερώτημα εάν οι απόψεις του για την ΔΕΗ εκφράζουν την κυβέρνηση, δήλωσε ότι «οι απόψεις της κυβέρνησης δεν εκφράζονται μόνο από τον αρμόδιο υπουργό αλλά και από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης - και αυτές ήταν σαφείς όταν γινόντουσαν».

Ωστόσο σύμφωνα με πολλά δημοσιεύματα της τελευταίας ώρας, ο Πάνος Σκουρλέτης φέρεται να είναι ένα από τα πρόσωπα που θα απουσιάζουν από το νέο κυβερνητικό σχήμα μετά τον ανασχηματισμό που αναμένεται να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός φέρεται να έχει ήδη ξεκινήσει τις επαφές με νυν υπουργούς αλλά και πρόσωπα τα οποία θα αναλάβουν κάποιο χαρτοφυλάκιο μετά τον ανασχηματισμό αλλά ο Πάνος Σκουρλέτης, σύμφωνα με πληροφορίες θα βρίσκεται εκτός του νέου κυβερνητικού σχήματος.

Σε κάθε περίπτωση, αν τελικά ο Πάνος Σουρλέτης αποχωρήσει από την κυβέρνηση, αφήνει πίσω του δύο υπουργικές «παρακαταθήκες» μείζονος σημασίας αφού όχι μόνο έβαλε μπλόκο στην επένδυση στις σκουριές, αλλά εξέφρασε την άποψη του, η οποία είναι αντίθετη με την ιδιωτικοποίηση του 17% της Δ.Ε.Η καθώς όχι μόνο επέμεινε να μην ιδιωτικοποιηθεί το 17% αλλά σημείωσε ότι εκφράζει τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ακριβή» μου Ελλάδα: 100% ακριβότερες οι χαρτοπετσέτες από την Ευρωζώνη - Τι δείχνει έκθεση της ΤτΕ

Οικονομία / «Ακριβή» μου Ελλάδα: 100% ακριβότερες οι χαρτοπετσέτες από την Ευρωζώνη - Τι δείχνει έκθεση της ΤτΕ

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ακρίβειας είναι το ανθρακούχο νερό, το οποίο είναι 129% ακριβότερο από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης, οι χαρτοπετσέτες στο 100%, η μαργαρίνη (60%) και το βούτυρο (54%)
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια