Ο Ερντογάν μήνυσε την αντιπολίτευση για εξύβριση

Ο Ερντογάν μήνυσε την αντιπολίτευση για εξύβριση Facebook Twitter
1

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατέθεσε σήμερα μήνυση κατά του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης κατηγορώντας τους ιθύνοντές του για εξύβριση, καθώς κατήγγειλαν «ένα αυταρχικό πραξικόπημα» σε βάρος των μμε και της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.


Η μήνυση κατατέθηκε από τον δικηγόρο του Τούρκου προέδρου σε βάρος όλων των βουλευτών του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), μεταξύ αυτών του ηγέτη του κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Η εισαγγελία αναμένεται να αποφασίσει εάν θα ξεκινήσει επίσημη έρευνα ή όχι.


«Η Τουρκία διανύει ένα ζοφερό αυταρχικό πραξικόπημα που διοργάνωσε το προεδρικό μέγαρο» μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, ανακοίνωσε χθες το CHP έπειτα από μια συνεδρίαση του κόμματος στην οποία προήδρευσε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.«Η νυν πολιτική κατάσταση συνιστά μια σοβαρή απειλή κατά της ελευθερίας του λαού μας και του μέλλοντος της χώρας μας» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είχε, αρχικά, προασπιστεί τον Ερντογάν μετά την απόπειρα πραξικοπήματος. Εκείνη την εποχή, ο πρόεδρος της Τουρκίας απέσυρε όλες τις μηνύσεις και αγωγές που είχε καταθέσει κατά του επικεφαλής του CHP, ο οποίος τον είχε αποκαλέσει «δικτατορίσκο».


Σε χιλιάδες Τούρκους, απλούς πολίτες, δημοσιογράφους και ακόμα και σε μια πρώην Μις Τουρκία, ασκήθηκαν διώξεις, τα τελευταία χρόνια, με την κατηγορία της εξύβρισης του επικεφαλής του τουρκικού κράτους, όμως οι περισσότερες από αυτές τις μηνύσεις τέθηκαν στο αρχείο.
Η νέα μήνυση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατατίθεται μετά την σύλληψη την προηγούμενη Παρασκευή 10 βουλευτών του κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), μεταξύ αυτών των δύο συμπροέδρων του, στο πλαίσιο μιας «αντιτρομοκρατικής» έρευνας που σχετίζεται με το PKK.


O Σελαχατίν Ντεμιρτάς, ένας από τους συλληφθέντες συμπροέδρους, δήλωσε σήμερα από το κελί του, σε ένα μήνυμα που αναδημοσίευσε το κόμμα του, ότι θεωρεί πως «κρατείται όμηρος (...) στο πλαίσιο ενός πολιτικού πραξικοπήματος».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαζικά συλλαλητήρια κατά της «στρατιωτικοποίησης της δημοκρατίας» ενόψει της παρέλασης Τραμπ στην Ουάσινγκτον

Διεθνή / Μαζικά συλλαλητήρια κατά της «στρατιωτικοποίησης της δημοκρατίας» ενόψει της παρέλασης Τραμπ στην Ουάσινγκτον

Εκατομμύρια Αμερικανοί αναμένονται σήμερα στους δρόμους, διαδηλώνοντας ενάντια στις αυταρχικές πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ και την πανηγυρική στρατιωτική παρέλαση για τα 250 χρόνια του αμερικανικού στρατού — που συμπίπτει με τα 79α γενέθλιά του
LIFO NEWSROOM
Οι 10 κορυφαίοι προορισμοί ΛΟΑΤΚΙ+ στον κόσμο για τα ταξίδια της νέας σεζόν

Διεθνή / Οι 10 κορυφαίοι προορισμοί ΛΟΑΤΚΙ+ στον κόσμο για τα ταξίδια της νέας σεζόν

Με αφορμή τον Μήνα Υπερηφάνειας και τις χιλιάδες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν αυτές τις ημέρες σε πόλεις όλου του κόσμου προς τιμήν του Pride, νέα έρευνα αποκαλύπτει τους must - visit προορισμούς για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα
LIFO NEWSROOM
Ιράν προς ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία: «Θα στοχοποιηθείτε αν παρέμβετε υπέρ του Ισραήλ»

Διεθνή / Ιράν προς ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία: «Θα στοχοποιηθείτε αν παρέμβετε υπέρ του Ισραήλ»

Η Τεχεράνη δηλώνει πως οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για το πυρηνικό της πρόγραμμα καθίστανται πλέον «ανώφελες», κατηγορώντας την Ουάσιγκτον για συνενοχή στα ισραηλινά πλήγματα
LIFO NEWSROOM
Προπαγάνδα Ισραήλ στο ελληνικό YouTube, ενόψει της αποστολής προς τη Γάζα

Διεθνή / Προπαγάνδα Ισραήλ στο ελληνικό YouTube, ενόψει της αποστολής προς τη Γάζα

Το GHF δέχεται έντονη κριτική τόσο από διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις όσο και από τον ΟΗΕ, για περιορισμένη διανομή βοήθειας, ελλιπή πρόσβαση και καταγγελίες για έλεγχο των δικαιούχων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια