Ανατροπή στην Ισπανία: Oι σοσιαλιστές αποφάσισαν να αφήσουν τον Ραχόι να κυβερνήσει

Ανατροπή στην Ισπανία: Oι σοσιαλιστές αποφάσισαν να αφήσουν τον Ραχόι να κυβερνήσει Facebook Twitter
1

Οι σοσιαλιστές της Ισπανίας αποφάσισαν σήμερα να αφήσουν τον Μαριάνο Ραχόι να σχηματίσει νέα κυβέρνηση και να αποτραπεί μια επιστροφή στις κάλπες, έπειτα από ένα πολιτικό αδιέξοδο 10 μηνών που έχει παραλύσει θεσμούς και απειλεί να εκτροχιάσει την ανάκαμψη της οικονομίας.


Το σοσιαλιστικό κόμμα άνοιξε τον δρόμο για το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP) να κυβερνήσει και για τον Μαρία Ραχόι να έχει μια δεύτερη θητεία, μεταδίδει το Reuters.


Ανώτερα στελέχη της ομοσπονδιακής επιτροπής του PSOE που συνεδρίασε στη Μαδρίτη αποφάσισαν κατά μεγάλη πλειοψηφία --139 υπέρ, έναντι 96 κατά-- να απόσχουν από τη διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης που αναμένεται να διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο κοινοβούλιο, ώστε να επιτραπεί στον συντηρητικό Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος ασκεί τη διακυβέρνηση της χώρας από τα τέλη του 2011, να σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας αυτή τη φορά.


Το σοσιαλιστικό κόμμα, αποδυναμωμένο, αποτρέπει συνεπώς την επιστροφή των Ισπανών στις κάλπες για τρίτη φορά μέσα σε ένα χρόνο, σε μια ψηφοφορία στην οποία θα κινδύνευε να υποστεί νέα ήττα.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κούβα: Μπλακ άουτ σε όλη τη χώρα για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα

Διεθνή / Κούβα: Μπλακ άουτ σε όλη τη χώρα για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα

Η χώρα της Καραϊβικής έχει υποστεί τρία μεγάλα μπλακ άουτ αυτόν τον μήνα, καθώς το εμπάργκο καυσίμων από τις ΗΠΑ έχει περιορίσει τις εισαγωγές πετρελαίου, που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία των ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων
THE LIFO TEAM
ΤΣΕΛΣΙ ΚΗΠΟΣ ΗΔΟΝΗ

Διεθνή / «Κήπος της ηδονής» στο Τσέλσι: Η πρόταση της Βασιλικής Κηπουρικής Εταιρείας που αιφνιδίασε

Εμπνευσμένος από τη θεά Αφροδίτη και χρηματοδοτούμενος από εταιρεία ερωτικών παιχνιδιών, ο κήπος του φετινού Chelsea Flower Show ενδέχεται να προκαλέσει «σοκ» στους επισκέπτες, γράφει ο Guardian
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ REUTERS ΕΡΤ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Αναλυτής του Reuters στα ελληνικά: «Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι τρελός πρόεδρος και κάνει τρελά πράγματα»

«Ίσως απλώς φύγει από το χάλι που έχει δημιουργήσει ο ίδιος, δεν ξέρεις τι να πιστέψεις, λέει τρία διαφορετικά πράγματα μέσα σε μια ώρα που όλα είναι αντιφατικά μεταξύ τους», είπε ο Hugo Dixon στην ΕΡΤ
THE LIFO TEAM