Τελεσίγραφο Τσαβούσολγου: Η Τουρκία θα αποσυρθεί από τη συμφωνία για το προσφυγικό αν δεν καταργηθεί η βίζα

Τελεσίγραφο Τσαβούσολγου: Η Τουρκία θα αποσυρθεί από τη συμφωνία για το προσφυγικό αν δεν καταργηθεί η βίζα Facebook Twitter
3

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου προειδοποίησε σήμερα ότι η Τουρκία θα α αποσυρθεί από την συμφωνία που σύναψε με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το προσφυγικό εάν οι Βρυξέλλες δεν προχωρήσουν στην κατάργηση της υποχρέωσης έκδοσης θεωρήσεων εισόδου για τους Τούρκους υπηκόους που ταξιδεύουν στη ζώνη Σένγκεν.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας επισήμανε ότι η συμφωνία για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος είχε απτά αποτελέσματα χάρη στα «πολύ σοβαρά μέτρα» που ελήφθησαν από την Άγκυρα.

«Ωστόσο όλα αυτά εξαρτώνται από την κατάργηση της υποχρέωσης έκδοσης βίζας για τους πολίτες μας, που αποτελεί επίσης στοιχείο της συμφωνίας της 18ης Μαρτίου» είπε ο Τσαβούσογλου σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξης που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, ενώ ολόκληρη θα δημοσιευθεί αύριο.

«Εάν δεν ακολουθήσει η κατάργηση της βίζας, θα υποχρεωθούμε να αποσυρθούμε από την συμφωνία που προβλέπει την επανεισδοχή προσφύγων και τη συμφωνία της 18ης Μαρτίου» τόνισε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, προσθέτοντας ότι η τουρκική κυβέρνηση αναμένει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

«Θα ήταν στις αρχές ή τα μέσα Οκτωβρίου- αναμένουμε μια συγκεκριμένη ημερομηνία».

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ας παγώσουν τότε ΟΛΑ τα θέματα ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, να κόψουν όλες τις παροχές και να κλείσουν τα σύνορα με την Τουρκία. Για να τους δεις μετά τους θρασύδειλους πως θα αλλάξουν στάση αμέσως.
Ξέρεις δεν έχουν κάποιοι αλάθητο οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών ούτε είναι αμαρτία να διαφωνείς μαζί τους και με τις ίντριγκές τους,εν προκειμένω όμως έχουμε κάτι εντελώς διαφορετικό,η βρυξελλιώτες υποσχέθηκαν κάτι που δεν θέλουν να τηρήσουν τώρα που πλέον κλείνοντας τα σύνορα αυτοί δεν έχουν κανένα πρόβλημα,παρά μόνο η Ελλάδα στην οποία ο Τούρκος θα στείλει εκατομμύρια λαρθομεταναστών και προσφύγων και οι "αδελφοί" μας "Ευρωπαίοι" θα στείλουν μερικά χρήματα για βοήθεια και θα κουνάνε μάλιστα και το βρωμοδάχτυλό τους.