Βίτσας για εκλογικό νόμο: Να μάθουμε από το Βέλγιο που λειτουργούσε για 1,5 χρόνο χωρίς κυβέρνηση

Βίτσας για εκλογικό νόμο: Να μάθουμε από το Βέλγιο που λειτουργούσε για 1,5 χρόνο χωρίς κυβέρνηση Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
7


 

«Είναι έωλη η λογική ότι οδηγούμαστε σε ακυβερνησία, με τον νέο εκλογικό νόμο. Το Δημόσιο πρέπει να λειτουργεί στα βασικά του ανεξάρτητα από τις κυβερνητικές αλλαγές... Να μάθουμε από άλλες χώρες, όπως το Βέλγιο που λειτουργούσε στα βασικά του για 1,5 χρόνο χωρίς κυβέρνηση, και προς αυτή την κατεύθυνση βρίσκονται και οι μεταρρυθμίσεις Βερναρδάκη» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός 'Αμυνας Δημήτρης Βίτσας.

 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υποστήριξε πως με τον νέο εκλογικό νόμο αναδιατάσσεται το πολιτικό σύστημα, δεν δημιουργούνται καταστάσεις ακυβερνησίας, δημιουργούνται συνασπισμοί και παρατάξεις ευρύτερου πολιτικού ενδιαφέροντος με σαφές πρόγραμμα, που δίνουν έτσι στον πολίτη τη δυνατότητα να παρέμβει στο εκλογικό σύστημα.


«Το γεγονός ότι αφαιρείται το μπόνους από το πρώτο κόμμα, δηλαδή οι χαμένες έδρες των υπόλοιπων κομμάτων είναι θετικό» σημείωσε και πρόσθεσε: «Θύμωσε ο ένας γιατί δεν το κάναμε χθες ή δεν το κάναμε αύριο; το κάνουμε τώρα. Έπρεπε να το κάνουμε μακριά από εκλογική περίοδο».


Για την ψήφο στα 17 έτη, υπογράμμισε ότι σε αρκετές χώρες υπάρχει δυνατότητα ψήφου και στα 16, και ότι «η νέα γενιά έχει όλο το μέλλον μπροστά της και πρέπει να εκπαιδεύεται από το πολιτικό σύστημα και να εκπαιδεύει το πολιτικό σύστημα», για να συμπληρώσει πως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχει συστήσει ψήφο στα 16 έτη.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

7 σχόλια
Ε, πείτε το ντε ότι θέλετε να μας κάνετε Ευρωπαίους, να ωριμάσουμε πολιτικά...Διότι αυτό ακριβώς χρειάζεται η Ελλάδα σήμερα, 1,5 χρόνο ακυβερνησίας... Και όπως σωστά είπαν οι υπόλοιποι, δεν πειράζει ας αλλάζουμε όλους τους διοικητές των νοσοκομείων και τους προϊσταμένους των εφοριών, πώς το είπε αυτό εκείνος εκεί της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ "μεγάλωσε με Θεοδωράκη και το κομμουνιστικό μανιφέστο, δε δικαιούται να διορίζει τη μάνα του και την κοπέλα του στο δημόσιο στο κάτω κάτω;;"...Και αν έχουμε κ. Παππά ακυβερνησία δε σκεφτήκατε ποιος θα κάνει κουμάντο στα κανάλια, μια και θέλετε να χειραγωγήσετε την ενημέρωση;Από εκεί και πέρα φαντάζομαι ότι για παράδειγμα το γεγονός ότι έχουμε κυβέρνηση συνεργασίας τώρα, έχει προσφέρει πάρα πολλά στην Ελλάδα μέχρι σήμερα, ειδικά ο έτερος εταίρος, οι ΑΝΕΛ, νομίζω ότι είναι χάρμα οφθαλμών... Αν δεν ήταν και ο Καμμένος στην κυβέρνηση, υποθέτω θα είχε καταστραφεί η χώρα...
Οταν συμφωνησετε κε Δριτσα και οι υπολοιποι με την αλλαγη κυβερνησης να μην αλλαζουν διοικητες εφοριων, νοσοκομειων κλπ και μπαινουν αξιοκρατικα και με αξιολογηση σωστοι ανθρωποι, ισως να γινουμε σαν την υπολοιπη Ευρωπη...Επισης με την ψηφο στα 17 ή χειροτερα στα 16 θα δουμε το τραγικο φαινομενο των κομματικων νεολαιων και στα λυκεια, περα φυσικα απο το debate για το αν ειναι ωριμος καποιος σε αυτη την ηλικια να επιλεξει ποιος θελει να τον κυβερνα...
Ναι, ο εκολογικός νόμος είναι το μόνο που μας ξεχωρίζει από το Βέλγιο ένα πράγμα. Α, ξέχασα, και οι δαντέλες. Το οτι κάθε κυβέρνηση πρέπει να διορίσει "τους δικούς της" σε υπουργεία, νοσοκομεία, υπηρεσίες, το κάνουμε γαργάρα." δημιουργούνται συνασπισμοί και παρατάξεις ευρύτερου πολιτικού ενδιαφέροντος"Πόσο μεγαλυτερο εύρος δηλαδή από το ΣΑΝΕΛ? Θα βάλουν και τους ναζι στην επόμενη κυβέρνηση; Μόνο αυτό έμεινε για να μας στείλουν και τους υπόλοιπους για μετανάστες.