Ο Ομπάμα ταξίδεψε στο Ορλάντο για να τιμήσει τα θύματα του μακελειού

Ο Ομπάμα ταξίδεψε στο Ορλάντο για να τιμήσει τα θύματα του μακελειού Facebook Twitter
1

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα βρίσκεται από χθες στο Ορλάντο, την πόλη όπου διαπράχθηκε ένα πολύνεκρο μακελειό σε ένα γκέι κλαμπ το οποίο συγκλόνισε την αμερικανική κοινή γνώμη και τη διεθνή κοινότητα, αλλά και αναζωπύρωσε τη διαμάχη για την οπλοκατοχή.


Το προεδρικό αεροσκάφος προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο του Ορλάντο που παραμένει σε κατάσταση σοκ. «Οι Αμερικανοί βρίσκονται στο πλευρό σας» δήλωσε ο Έρικ Σουλτς, εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου, μιλώντας σε δημοσιογράφος στο Air Force One. «Ο πρόεδρος πιστεύει ότι δεν υπάρχει πιο απτός τρόπος για να δείξει τη συμπαράστασή του από το να μεταβεί στην πόλη όπου εκτυλίχθηκε αυτό το φοβερό συμβάν» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος τύπου.


Τέσσερις ημέρες μετά το μακελειό, όπου έχασαν την ζωή τους 49 άνθρωποι και 53 τραυματίστηκαν την ευθύνη για το οποίο ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, ο Αμερικανός πρόεδρος σπεύδει στο πλευρό ενός πληθυσμού που θέλει να πενθήσει.


Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους, τον οποίο συνοδεύουν στο ταξίδι του ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν αλλά και ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής της Φλόριντας Μάρκο Ρούμπιο, θα συναντηθεί με τις οικογένειες των θυμάτων όπως επίσης με στελέχη των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, γιατρούς, νοσοκόμες και τραυματιοφορείς «που ενήργησαν ως ήρωες».

Ο Ομπάμα ταξίδεψε στο Ορλάντο για να τιμήσει τα θύματα του μακελειού Facebook Twitter

Ο πρόεδρος Ομπάμα απέτισε φόρο τιμής στα θύματα με λουλούδια στο μνημείο που έχει στηθεί κοντά στο Pulse Club και στη συνέχεια είχε συνάντηση με επιζήσαντες και μέλη των οικογενειών των θυμάτων του μακελειού στο γκέι μπαρ στο Ορλάντο. Ο Ομπάμα δήλωσε πως αν οι ΗΠΑ δεν αναλάβουν δράση για τον έλεγχο της οπλοκατοχής και για την εγχώρια τρομοκρατία, παρόμοια περιστατικά μακελειών θα συνεχίσουν να συμβαίνουν.


"Αν δεν αναλάβουμε δράση, θα συνεχίζουμε να παρατηρούμε παρόμοια μακελειά, επειδή θα έχουμε επιλέξει να επιτρέπουμε σε αυτά να συμβαίνουν", δήλωσε ο Ομπάμα στους δημοσιογράφους, έπειτα από τις συναντήσεις του στο Ορλάντο, την πόλη της Φλόριντας όπου διαπράχθηκε το μακελειό, όπου έχασαν την ζωή τους 49 άνθρωποι και 53 τραυματίστηκαν.


"Αυτές οι οικογένειες είναι μέρος της αμερικανικής οικογένειας", τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος. "Και οι δικές μας καρδιές είναι ραγισμένες"

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Η οπλοκατοχή και η εγχώρια τρομοκρατία λοιπόν μιστερ Μπαράκ Χουσείν Ομπάμα... Πάλι καλά που δεν τόλμησε να πει πάνω στους τάφους των θυμάτων πως το Ισλάμ είναι η θρησκεία της ειρήνης. Έχει και το θράσος τα όριά του-ή μήπως όχι;Τουλάχιστον παίζει καλό γκολφ...