Ελλείψεις φαρμάκων στα φαρμακεία

Ελλείψεις φαρμάκων στα φαρμακεία Facebook Twitter
1

147 σκευάσματα για διάφορες παθήσεις απουσιάζουν από τα ράφια των φαρμακείων. Σύμφωνα με το Έθνος, οι συνεχείς μειώσεις των τιμών στα φάρμακα οδηγούν τους φαρμακοβιομηχάνους στην επιλογή να τα εξάγουν σε άλλες χώρες, από το να τα διαθέτουν στην εσωτερική αγορά. Έτσι παρουσιάζονται ελλείψεις σε φάρμακα, ακόμη και πολύ αναγαία σε ασθενείς, σε μία χώρα που ένας από τους κυριότερους τομείς των εξαγωγών της είναι ο φαρμακευτικός.

Όπως δηλώνει ο πρόεδρος του ΦΣΑ κ. Λουράντος στην εφημερίδα, στις ελλείψεις σημειώνει συμβάλλουν και τα επαναλαμβανόμενα λάθη στο δελτίο τιμών, τα οποία οδηγούν σε εξαφάνιση ορισμένων σκευασμάτων.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Λουράντο, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) αντιδρά με καθυστέρηση, καθώς για να θεωρηθεί ότι ένα φάρμακο λείπει από την αγορά, δεν πρέπει να το διαθέτει το 20% των φαρμακείων κάθε νομού. Επίσης, για να πιστοποιηθεί η έλλειψη ενός σκευάσματος στην Αττική, θα πρέπει να αποσταλεί έγγραφο από 700 από τους 3.500 φαρμακοποιούς.

Μεταξύ των φαρμάκων που έχουν εξαφανιστεί από τα ράφια, είναι σύμφωνα με το ρεπορτάζ, και το Βιάγκρα το οποίο έχει λάβει πολύ χαμηλή τιμή, σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, με αποτέλεσμα να επανεξάγεται στο εξωτερικό.

Όμως στα πιο σοβαρά για την υγεία, υπάρχουν ελλείψεις σε φάρμακα για ρευματολογικές παθήσεις, για παθήσεις στο πάγκρεας, για νεφρική ανεπάρκεια, για επιληψία, ψυχώσεις, Πάρκινσον, αναπνευστικό κτλ.  

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΔΙΑΝΕΟΣΙΣ ΑΘΗΝΑ ΕΝΟΙΚΙΟ

Ελλάδα / Η «ακτινογραφία» της στεγαστικής κρίσης στην Ελλάδα: «Πρωταθλητές» στην ΕΕ στο κόστος στέγασης

Η μελέτη της διαΝΕΟσις και του ΙΟΒΕ καταγράφει την εκτίναξη του κόστους κατοικίας, τη μείωση της ιδιοκατοίκησης και την αυξανόμενη πίεση σε ενοικιαστές και νέους
THE LIFO TEAM
ΦΙΔΙ ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ελλάδα / Ναύπακτος: Οδηγός βρήκε φίδι 2 μέτρων μέσα στο αυτοκίνητό της - «Ήταν τεράστιο, τρόμαξα πολύ»

«Το αυτοκίνητο έβγαζε καπνούς, το σταμάτησα στην άκρη, άνοιξα το καπό και ξαφνικά είδα το φίδι, το οποίο μόλις με είδε άρχισε να στριφογυρίζει», περιγράφει η οδηγός
THE LIFO TEAM
ΟΣΜΗ ΑΕΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗ ΕΛΕΓΧΟΣ

Ελλάδα / Οσμή αερίου στην Αττική: Άγνωστη η αιτία και η προέλευσή της - Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες της Πυροσβεστικής

Η τελευταία ενημέρωση για την οσμή που έγινε αισθητή από το Λαγονήσι μέχρι τη Δραπετσώνα και από τη Γλυφάδα μέχρι τη Νέα Σμύρνη, την Καλλιθέα και τον Άγιο Δημήτριο
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια