Η πρώτη φωτογραφία του Αμπντεσλάμ μέσα από τη βελγική φυλακή

Η πρώτη φωτογραφία του Αμπντεσλάμ μέσα από τη βελγική φυλακή Facebook Twitter
7

Η βελγική εφημερίδα «Het Nieuwsblad» δημοσίευσε σήμερα την πρώτη φωτογραφία του εγκέφαλου των επιθέσεων στο Παρίσι, Σαλάχ Αμπντεσλάμ.

Στη φωτογραφία ο Αμπντεσλάμ εμφανίζεται καταπονημένος με μακρύτερα μαλλιά και γένια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα που επικαλείται πηγές μέσα από τη φυλακή, ο τρομοκράτης χαρακτηρίζεται ως «υπόδειγμα φυλακισμένου, πολύ φρόνιμος και παράδειγμα για τους άλλους κρατούμενους, ως προς τη συμπεριφορά του».

Στο τέλος, το άρθρο αναφέρεται στους κανόνες υψίστης ασφαλείας που ισχύουν στο σωφρονιστικό κατάστημα που βρίσκεται ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, με τον φρουρό που τον φυλάει να τον ελέγχει τουλάχιστον 8 φορές την ώρα.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι συμβαίνει στο BBC: Πώς ένα εσωτερικό έγγραφο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Διεθνή / Τι συμβαίνει στο BBC: Πώς ένα εσωτερικό έγγραφο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Το BBC βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πρωτοφανούς θεσμικής αναταραχής, που δεν περιορίζεται σε ένα μεμονωμένο δημοσιογραφικό σφάλμα, αλλά αγγίζει τον τρόπο διοίκησης και τη σχέση του οργανισμού με την πολιτική εξουσία
LIFO NEWSROOM
ANTIFA ΗΠΑ ΕΛΛΑΔΑ

Διεθνή / Στο στόχαστρο των ΗΠΑ η Antifa: Ποιες δύο ελληνικές οργανώσεις χαρακτηρίζονται τρομοκρατικές

Οι δύο αυτές ελληνικές οργανώσεις μπαίνουν στη λίστα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις Ξένες Τρομοκρατικές Οργανώσεις (FTOs) και τους Ειδικά Καθορισμένους Διεθνείς Τρομοκράτες (SDGTs)
LIFO NEWSROOM
10 χρόνια μετά το Μπατακλάν: Η Γαλλία δεν ξεχνά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Διεθνή / 10 χρόνια μετά το Μπατακλάν: Η Γαλλία δεν ξεχνά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Στις 13 Νοεμβρίου 2015, τρεις ένοπλοι εισέβαλαν στο Μπατακλάν στη διάρκεια συναυλίας, προκαλώντας μία από τις πιο πρωτοφανείς και αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Τι πάει να πει "υπόδειγμα φυλακισμένου"; Δεν είναι φανερό ότι προσποιείται για να την βγάλει καθαρή; Τι άλλο θα έπρεπε να κάνει εκεί μέσα, να πουλάει πρέζα ή να βγάζει μαχαίρια;
Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι τόσο χύμα όπως κάθε κοινός εγκληματίας, πράγμα που τον καθιστά ακόμη πιο επικίνδυνο, γιατί είναι ψυχρός υπολογιστής (φαίνεται από το βλέμμα, άλλωστε).
Αν αυτός βρισκόταν στις Ελληνικές φυλακές στην προ-ΣΥΡΙΖΑ Ελλάδα, θα είχαν γίνει πορείες για την απελευθέρωση του και οι τοίχοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα είχαν γεμίσει με συνθήματα 'Λευτεριά στον Αμπντεσλάμ'. Υπόδειγμα 'επαναστάτη'.