ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Πάπας Φραγκίσκος: Το σεξ είναι ένα υπέροχο θεϊκό Δώρο

Πάπας Φραγκίσκος: Το σεξ είναι ένα υπέροχο θεϊκό Δώρο Facebook Twitter
11

Έκκληση για μια Εκκλησία λιγότερο αυστηρή και πιο υπομονετική προς τους «ατελείς καθολικούς» απηύθυνε σήμερα Παρασκευή ο Πάπας, εκφράζοντας μάλιστα την συμπαράσταση του προς όσους χώρισαν και ξαναπαντρεύτηκαν με τη «κανείς δεν μπορεί να καταδικαστεί για πάντα." Σύμφωνα με τα ισχύοντα στην Καθολική Εκκλησία οι διαζευγμένοι  δεν μπορούν να λάβουν τη Θεία κοινωνία, εκτός εάν απέχουν από το σεξ με το νέο σύντροφό τους, επειδή ο πρώτος γάμος τους εξακολουθεί να είναι έγκυρος στα μάτια της θρησκείας που συνεχίζεται να τους αντιμετωπίζει ως μοιχούς σε διαρκή κατάσταση αμαρτίας.  Ο μόνος τρόπος για να ξαναπαντρευτεί ένας καθολικός είναι αν λάβει  την ακύρωση, μια θρησκευτική απόφαση ότι ο πρώτος γάμος του δεν υπήρξε ποτέ λόγω της έλλειψης ορισμένων προϋποθέσεων, όπως η ψυχολογική ωριμότητα ή η ελεύθερη βούληση.

Τις θέσεις αυτές εξέφρασε με μια επιστολή 260 σελίδων, με τίτλο "Amoris Laetitia," "Η Χαρά του Έρωτα", προτρέποντας τους ιερείς να είναι περισσότερο δεκτικοί απέναντι στους ομοφυλόφιλους και τις λεσβίες αλλά και άλλα άτομα που ζουν σε αυτές που η εκκλησία θεωρεί «παράτυπες» καταστάσεις.

Όπως είπε επίσης ο Πάπας Φραγκίσκος, «πρέπει να γίνονται σεβαστοί οι ομοφυλόφιλοι», σημειώνοντας όμως παράλληλα ότι δεν μπορούμε να εξισώνουμε τον γκέι και τον ετερόφυλο γάμο.

Ο Πάπας σημείωσε ακόμη ότι καταλαβαίνει τους συντηρητικούς που «προτιμούν μια πιο αυστηρή ποιμαντική φροντίδα η οποία δεν αφήνει κανένα περιθώριο για σύγχυση", αλλά η εκκλησία θα πρέπει να είναι πιο προσεκτική  όσον αφορά το αγαθό που μπορεί να βρεθεί "στη μέση της ανθρώπινης αδυναμίας».

«Η Εκκλησία στρέφεται με αγάπη σε όσους συμμετέχουν στη ζωή της σε έναν ατελή τρόπο», τόνισε.

Επισήμανε επίσης ότι οι νέοι πρέπει να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για μια δια βίου δέσμευση, επαίνεσε την «ερωτική διάσταση» της αγάπης μέσα στο γάμο, και είπε ότι η εκκλησία χρειάζεται μια «υγιή δόση αυτοκριτικής» για τη θέση της στο παρελθόν ότι η τεκνοποίηση ήταν ο «σχεδόν αποκλειστικός» λόγος για το γάμο.

 

«Με κανένα τρόπο δε μπορούμε να σκεφτούμε ότι η ερωτική διάσταση της αγάπης είναι κακό που επιτρέπεται, ή βάρος που πρέπει να γίνεται ανεκτό για το καλό της οικογένειας, αλλά είναι δώρο του Θεού που ομορφαίνει την συνάντηση ανάμεσα στους συζύγους», σημείωσε.

 

Πρόσθεσε ακόμη,  ότι η σεξουαλικότητα είναι ένα «υπέροχο δώρο» που ο Θεός έδωσε στα πλάσματα που δημιούργησε.

 

11

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

Διεθνή / «Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

O πρώην ποδοσφαιριστής Σουλεϊμάν αλ-Ομπέιντ, γνωστός ως «Παλαιστίνιος Πελέ», πέθανε την Τετάρτη στη νότα Γάζα, όταν ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν σε πολίτες που περίμεναν ανθρωπιστική βοήθεια
LIFO NEWSROOM
Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Διεθνή / Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Τεχνολογικές εταιρείες, όπως το Snapchat και το Facebook, δήλωσαν ότι μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2024 εντόπισαν πάνω από 9.600 περιστατικά διαδικτυακής παρενόχλησης και προσέγγισης ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Διεθνή / Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Στο επίκεντρο της συμφωνίας βρίσκεται η δημιουργία ενός νέου διαμετακομιστικού διαδρόμου, που θα ονομαστεί «Διαδρομή Τραμπ για Διεθνή Ειρήνη και Ευημερία»
LIFO NEWSROOM
Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Διεθνή / Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Η γενική εισαγγελέας χαιρέτισε την απόφαση, χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια του Μπόζμπεργκ «αποτυχημένη δικαστική υπέρβαση» και «μεγάλη νίκη» για την ατζέντα του Τραμπ
LIFO NEWSROOM