Έρευνα για το προσφυγικό- Πόσοι Έλληνες γνωρίζουν τα hotspots και ποιον κατηγορούν για την κρίση

Έρευνα για το προσφυγικό- Πόσοι Έλληνες γνωρίζουν τα hotspots και ποιον κατηγορούν για την κρίση Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
4

Οι 4 στους 10 Έλληνες δεν γνωρίζουν τι είναι "Hotspot", όπως προκύπτει από έρευνα κοινής γνώμης του μη-κερδοσκοπικού ερευνητικού οργανισμού διαΝΕΟσις, την οποία υλοποίησε στα μέσα Ιανουαρίου του 2016 η εταιρεία δημοσκοπήσεων Public Issue με τηλεφωνικές συνεντεύξεις σε δείγμα 1.220 ατόμων από όλη την Ελλάδα.


Επίσης η έρευνα έδειξε ότι:

  • Οι μισοί Έλληνες πιστεύουν ότι για την προσφυγική κρίση ευθύνεται η Δύση.
  • Το 92% των πολιτών πιστεύουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει υποστηρίξει την Ελλάδα στο ζήτημα της υποδοχής των προσφύγων.
  • Παράλληλα, 66% των πολιτών θεωρούν ότι η χώρα μας δεν πρέπει να κλείσει τα σύνορά της στους πρόσφυγες.

Η έρευνα, όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, περιλαμβάνει ερωτηματολόγιο 21 ερωτήσεων πάνω σε όλες τις πτυχές του φαινομένου, από τη γνώμη των πολιτών για τη στάση των ΜΚΟ, του λιμενικού, και των κατοίκων των νησιών του Αιγαίου, μέχρι τις απόψεις τους για τη συνθήκη Σένγκεν και τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση ανταποκρίθηκαν στην κρίση.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Ελλάδα / Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Τα 15 παιδιά με συμπτώματα δηλητηρίασης από Δημοτικό κατανάλωσαν λιγκουίνι με κιμά. Γονιός που κράτησε την συσκευασία είπε θα τη στείλει στο Γενικό Χημείο του Κράτους για ανάλυση
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Οι μισοί Ελληνες (μόνο οι μισοί? εντυπωσιακό..) θεωρούν ότι για όλα ευθύνεται η Δύση ούτως η άλλως. Θα ηταν παράδοξο αν δεν το πίστευαν και για το προσφυγικό-μεταναστευτικό. Οι περισσότεροι δεν ξέρουν καν γιατί το πιστεύουν αυτο. Οταν τούς ρωτάς ανακαλύπτεις οτι στηρίζουν την θεωρία τους αυτή σε κωμικές θεωρίες συνωμοσίας και σε ανύπαρκτα "στοιχεία". Στην πραγματικότητα προκειται όντως περί πίστης με την έννοια πού κάποιοι ανθρωποι πιστεύουν στον θεό η στον διάβολο. Το 92% τών Ελλήνων πιστεύουν έτσι κι αλλιώς οτι η Ε.Ε δεν μάς έχει βοηθήσει σε τίποτα. Ούτε επιδοτήσεις τρελλών δις μάς έδωσε και μάλιστα επί δεκαετίες, ούτε τα μεγαλύτερα δάνεια στην Ιστορία τής ανθρωπότητας με χαμηλότατα επιτόκια (πού δεν πρόκειται ποτέ τών ποτών να πάρουν πίσω και το ξέρουν) ούτε τίποτα.Συνεπώς, γιατί να μην πιστεύουν το ίδιο για την Ε.Ε στο προσφυγικό-μεταναστευτικό?Ετσι κι αλλιώς, ο μέσος Ελληνας αδυνατεί πλήρως να καταλάβει τι αντίκτυπο έχει στην υπόλοιπη Ε.Ε να λέει ο Υπ. Αμυνας ότι "θα σάς στείλουμε τζιχαντιστές". Οπως αδυνατεί να καταλάβει τι σημαίνει να τούς λέμε θα σάς "διαλύσουμε την ευρωπαική οικονομία". Οπως προφανώς δεν αντιλαμβάνεται τι είδους απόηχο έχουν αφήσει οι επιθέσεις στο Παρίσι η οι μαζικές σεξουαλικές κακοποιήσεις γυναικών στην Κολωνία. Ολα αυτά ειναι ψιλά γράμματα για τον Ελληνάρα. Ο μέσος ελληνας δεν αντιλαμβάνεται ότι η διασύνδεση όλων αυτών έχει να κάνει με το γεγονός ότι εμείς μεταχειριζόμαστε την ίδια μας την χώρα σαν παντελώς ανεξέλεγκτο transit χώρο με πρόθεση να στείλουμε το πρόβλημα πακέτο σε αλλους και στα παπάρια μας όλα τα υπόλοιπα.Απ΄την μιά η Ε.Ε είναι ο Υπέρτατος Δαίμονας αλλά απ΄την άλλη τούς ζητιανεύουμε συνεχώς φράγκα και υποστήριξη για προσφυγες και μετανάστες. Μπινελικώνοντας τους κι από πάνω.Χάσιμο!
Η επέμβαση των δυνάμεων της συμμαχίας υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στο Ιράκ το 2003 συνέβαλε στην άνοδο του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ σε συνέντευξη του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Σε ερώτηση για το αν ο πόλεμος στο Ιράκ αποτελεί τη"βασική αιτία" για την άνοδο του Ισλαμικού Κράτους ο Μπλερ απάντησε: "Πιστεύω ότι υπάρχουν στοιχεία αλήθειας σε αυτό", σύμφωνα με την εφημερίδα The Telegraph. "Ασφαλώς δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί πως όσοι από εμάς απομακρύναμε (τον πρώην ηγέτη του Ιράκ) Σαντάμ (Χουσεΐν) το 2003, δεν φέρουμε καμία ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί το 2015", πρόσθεσε ο Μπλερ.Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανία ζήτησε παράλληλα συγγνώμη για τις "λάθος" πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών και εξέφρασε για τον αποτυχημένο σχεδιασμό των όσων επακολούθησαν την ανατροπή του Χουσεΐν. Όμως αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη για την απομάκρυνση του Χουσεΐν από την εξουσία.Η Βρετανία ήταν ανάμεσα στις χώρες της συμμαχίας, οι ένοπλες δυνάμεις των οποίων εισέβαλαν στο Ιράκ το 2003.25.10.2015
ρε παιδια πολιτικα παιχνιδια των μεγαλων δυναμεων ειναι ολα . τον Σανταμ των διωξαν γιατι δεν τους εδινε τα πετρελαια του ιρακ σε αμερικανικες κ βρετανικες εταιριες και μπηκαν αυτες κ του τα πηραν -με την βοηθεια του στρατου και μετα χρησημοποιησαν και χρηματοδωτησαν τους ΙΣΙΛ -ΗΠΑ Ισραηλ κ Σαουδαραβες για να μπορουν να ελεγχουν της πετρεολεοπεριοχες και να μην πεσουν στα χερια του Ασσαντ με την βοηθεια των Ιρανων . souni versus shiaa. αυτα σε χονδρικες γραμμες. αλλα παντοτε τα πληρωνει ο κοσμακης βεβαιως.