Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι για τη μικροκεφαλία δεν φταίει ο ιός Ζίκα αλλά η Μονσάντο

Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι για τη μικροκεφαλία δεν φταίει ο ιός Ζίκα αλλά η Μονσάντο Facebook Twitter
9

Μια νέα έκθεση που δημοσιοποιήθηκε από ομάδα γιατρών σε συνεργασία με το University Network for Environment and Health, υποστηρίζει ότι η άνοδος των περιστατικών μικροκεφαλίας σε βραζιλιάνικα χωριά, ίσως να σχετίζεται περισσότερο με τη χρήση του εντομοκτόνου pyriproxyfen, παρά με τα κουνούπια και τον ιό Ζίκα.

Η άποψη αυτή αμφισβητείται από τον ανοσολόγο Tirumalai Kamala, ο οποίος σημείωσε ότι δύο πρόσφατες εκθέσεις που υποβλήθηκαν από ανεξάρτητες ομάδες δείχνουν ότι υπάρχουν «σαφή και αδιάσειστα στοιχεία» για την ύπαρξη του ιού Ζίκα στον πλακούντα και στους εγκεφάλους των εμβρύων από αποβολές και από τα παιδιά που γεννιούνται με μικροκεφαλία. Σημείωσε επίσης ότι οι μητέρες τους είχαν διαγνωστεί με τον ιό στο 1ο τρίμηνο της εγκυμοσύνης τους. «Ως εκ τούτου, άλλες πιθανές αιτίες είναι κάπως αμφισβητούμενες", δήλωσε.

Οι βραζιλιάνοι γιατροί σημειώνουν πάντως ότι οι περιοχές της βορειοανατολικής Βραζιλίας, που είχαν το μεγαλύτερο αριθμό περιπτώσεων μικροκεφαλίας, ήταν περιοχές όπου χρησιμοποιήθηκε το pyriproxyfen στο πόσιμο νερό σε μια προσπάθεια να καταπολεμηθεί ο ιός Ζίκα που μεταφέρεται από τα κουνούπια. Το Pyriproxyfen έχει αναφερθεί ότι προκαλεί δυσπλασίες σε προνύμφες κουνουπιών, και προστέθηκε στο πόσιμο νερό στην περιοχή για τους τελευταίους 18 μήνες.

 Η ομάδα των γιατρών και του Πανεπιστημίου σημείωσε επίσης ότι κρούσματα του ιού Ζίκα έχουν προηγουμένως παρατηρηθεί και σε άλλες περιοχές, χωρίς να υπάρχουν αναφορές για μικροκεφαλία. Οι γιατροί υποπτεύονται επίσης ότι οι αρχές που είναι αρμόδιες για τη χρήση του  pyriproxyfen, το οποίο συνιστάται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και παράγεται από θυγατρική της Monsanto, ασχολούνται περισσότερο με την ενορχήστρωση "εμπορικών ελιγμών» παρά για την αποτελεσματική καταπολέμηση της εξάπλωσης του Ζήκα από τα κουνούπια.

9

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διαρροή ερωτικών βίντεο θα μπορούσε να είναι προσπάθεια ανάληψης της εξουσίας στην Αφρική

Διεθνή / Η διαρροή ερωτικών βίντεο θα μπορούσε να αποτελεί προσπάθεια ανάληψης της εξουσίας στην Αφρική

Πληθώρα βίντεο με τον ανώτερο κρατικό υπάλληλο Μπαλτασάρ Ενγκόνγκα σε ερωτικές συνευρέσεις, λένε ότι κυκλοφόρησαν εσκεμμένα από τον ίδιο - Διεκδικεί την προεδρία της Ισημερινής Γουινέας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
εχει πολυ γελιο να σχολιαζουν και να εχουν αποψη και να παιρνουν θεση για το αν ευθυνεται ενας ιος ή και κατι αλλο για μια γεννετικη δυσμορφια ατομα τα οποια μπερδευουν την βιολογια με την οικολογια
Υπάρχει ένα παλιό ρώσικο ανέκδοτο: Ο Τσάρος θέλησε να μάθει σε τί διαφέρουν οι περιοχές με ελονοσία από τις υπόλοιπες περιοχές της Ρωσίας. Του είπαν πως οι περοχές αυτές έχουν περισσότερους γιατρούς. Ο Τσάρος διέταξε να εκτελέσουν τους γιατρούς.Προσοχή λοιπόν στην σχέση αιτίου-αποτελέσματος. Εάν το pyriproxyfen έχει βάση τις πυρεθρίνες, τότε είναι μάλλον ακίνδυνο. Οι επιστήμονες που εμφανίζεται να υποστηρίζουν τη σύνδεση pyriproxyfen και μικροκεφαλίας δεν κατονομάζονται και δεν υπάρχει link στη μελέτη τους.
Μέχρι να αποδειχθεί με αδιαμφισβητητα στοιχεία οτι φταίει μόνο ο Ζικα και κανείς αλλος τότε όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.Το μπορεί και το μάλλον που αναφέρεις παραπάνω για τις πυρεθρινες δεν ανήκουν στις βάσεις των επιστημών.
Μέχρι να αποδειχθεί με αδιαμφισβητητα στοιχεία οτι φταίει μόνο ο Ζικα και κανείς αλλος τότε όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Μπορει να ευθυνεται και ο ιπτάμενος μουσακας!
Φίλε Νάσσο, το μπορεί και το μάλλον είναι από τις πιο χρησιμοποιούμενες λέξεις στα επιστημονικά άρθρα. Για την ακρίβεια, σε πολλές περιπτώσεις (είδες πως το φέρνω; :P) αν δεν τις βάλεις μπορεί οι κριτές να σου επιστρέψουν το άρθρο απαιτώντας να τις χρησιμοποιήσεις.