Μεταλλωρύχοι εναντίον Σκουρλέτη: Είναι απληροφόρητος και αναξιόπιστος

Μεταλλωρύχοι εναντίον Σκουρλέτη: Είναι απληροφόρητος και αναξιόπιστος Facebook Twitter
1

Για «απώλεια και του τελευταίου ίχνους αξιοπιστίας» κατηγορεί τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνο Σκουλρέτη, ο πρόεδρος του σωματείου των εργατοτεχνιτών και υπαλλήλων Μεταλλείων Κασσάνδρας «Αγία Βαρβάρα», Γιώργος Χατζής, με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού στον τηλεοπτικό σταθμό «Μέγκα» για την επένδυση χρυσού στη Χαλκιδική.


«Η αξιοπιστία όλων μας κρίνεται καθημερινά. Η αξιοπιστία του κ. Σκουρλέτη κρίνεται από τα λεγόμενα του ότι έχουμε 600 συναδέλφους μας που απασχολούνται μέσω ΕΣΠΑ, επιχείρημα που κατά κόρον χρησιμοποιεί το "Παρατηρητήριο Μεταλλευικών Δραστηριοτήτων" και οι υπόδικοι διαχειριστές του. Εγκληματικό όταν υπουργός κυβέρνησης δεν αντλεί τις πληροφορίες του από τις υπηρεσίες του και από τους άμεσα εμπλεκόμενους, αλλά αντί γι αυτό τις αντλεί από επιτροπές κατά της εξόρυξης χρυσού» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο κ. Χατζής.

 «Όχι, λοιπόν. Δεν έχουμε ανάμεσά μας εργαζόμενους που απασχολούνται μέσω ΕΣΠΑ. Έχουμε ήδη όμως πρώην εργαζομένους που πληρώνονται πια με τα επιδόματα ανεργίας του ΟΑΕΔ και έτσι όπως πάτε, κύριε Σκουρλέτη, σε 2 μήνες εκεί που 2.000 άτομα πληρώνανε εισφορές, αυτοί οι 2.000 θα πληρώνονται από τον ΟΑΕΔ» συμπληρώνει.

Νωρίτερα, ο κος Σκουρλέτης ανέφερε πως η εταιρεία έκανε «πολιτικό παιχνίδι» ανακοινώνοντας τα αιτήματά της, έχοντας υποβάλει αιτήσεις για άδειες μέσα στον Δεκέμβριο τις οποίες ωστόσο το Δημόσιο έχει δικαίωμα να αξιολογήσει εντός 60 ημερών.

Συμπλήρωσε ότι η εταιρεία ζητάει τις άδειες, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα αρχίσει να απολύει και μίλησε για «ωμό εκβιασμό». Εκτίμησε ότι ενδεχομένως η στάση της εταιρείας είναι απόρροια των οικονομικών προβλημάτων και της συγκυρίας που αφορούν στις τιμές του χρυσού.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:


«Η αξιοπιστία όλων μας κρίνεται καθημερινά. Η αξιοπιστία του κ. Σκουρλέτη κρίνεται από τα λεγόμενα του ότι έχουμε 600 συναδέλφους μας που απασχολούνται μέσω ΕΣΠΑ, επιχείρημα π.ου κατά κόρον χρησιμοποιεί το «Παρατηρητήριο Μεταλλευικών Δραστηριοτήτων» και οι υπόδικοι διαχειριστές του.


Εγκληματικό όταν Υπουργός κυβέρνησης δεν αντλεί τις πληροφορίες του από τις υπηρεσίες του και από τους άμεσα εμπλεκόμενους, αλλά αντί για αυτού τις αντλεί από επιτροπές κατά τις εξόρυξης χρυσού.


Κύριε Σκουρλέτη έχετε απωλέσει και το τελευταίο ίχνος αξιοπιστίας που μπορεί και να είχατε.


· Δεν πιστεύαμε ποτέ ότι ένας Υπουργός δεν είναι σε θέση να συνειδητοποιήσει το απλό: Ότι «μόνο» 870 είναι οι εργαζόμενοι που προσέφυγαν στο ΣΤΕ γιατί τόσα είναι τα μέλη των σωματείων εργαζομένων μέσω των οποίων έγινε η προσφυγή.

· Δεν πιστεύαμε ποτέ ότι ένας Υπουργός θα διαχώριζε τους εργαζόμενους σε άμεσα εργαζόμενους στην εταιρεία, αυτοαπασχολούμενους και εργολάβους. Λες και οι αυτοαπασχολούμενοι και οι εργολάβοι είναι κατώτερης ποιότητας εργαζόμενοι, λες και οι αυτοαπασχολούμενοι και εργολάβοι έχουν λιγότερες απαιτήσεις από την ζωή τους και δεν πειράζει να μένουν άνεργοι.

· Δεν πιστεύαμε ποτέ ότι ένας Υπουργός δεν γνωρίζει καν τις αποφάσεις που έχει πάρει. Κύριε Σκουρλέτη η απόφαση που πήρατε τον Αύγουστο δεν σταματούσε μόνο τις Σκουριές όπως ισχυριστήκατε σήμερα σε τηλεοπτικό σταθμό αλλά και την Ολυμπιάδα.

Και για να το ξεκαθαρίσουμε μια και καλή.


Όχι λοιπόν, δεν έχουμε ανάμεσα μας εργαζόμενους που απασχολούνται μέσω ΕΣΠΑ.


Έχουμε ήδη όμως πρώην εργαζομένους που πληρώνονται πια με τα επιδόματα ανεργίας του ΟΑΕΔ και έτσι όπως πάτε κύριε Σκουρλέτη σε 2 μήνες εκεί που 2.000 άτομα πληρώνανε εισφορές, αυτοί οι 2.000 θα πληρώνονται από τον ΟΑΕΔ».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Απαράδεκτος ο πρόεδρος του σωματείου. Η εργοδοσία τον δελέασε με δουλειά, μισθό, ασφάλιση, εισφορές και άλλες τέτοιες πλαστές ανάγκες ώστε έχασε την ταξική του συνείδηση. Δεν μας ενδιαφέρει ο κύριος, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε δεν είναι εργάτες, είναι δημόσιοι υπάλληλοι.