Τα τρια επόμενα βήματα της Μόσχας

Τα τρια επόμενα βήματα της Μόσχας Facebook Twitter
6

Τα τρία επόμενα βήματα της αποφάσισε η Μόσχα, μετά την κατάρριψη του μαχητικού της από την Τουρκία στα σύνορα με τη Συρία. Οι Ρώσοι αξιωματούχοι αρνούνται ότι το μαχητικό παραβίασε τα τουρκικά σύνορα και υποστηρίζουν,  ότι το τουρκικό F-16 ήταν εκείνο που παραβίασε τη συριακή μεθόριο προκειμένου να καταρρίψει το ρωσικό.

Πριν από λίγο οι εκπρόσωποι του Ρωσικού επιτελείου δήλωσαν ότι η Ρωσία σχεδιάζει να αναστείλει τη στρατιωτική συνεργασία με την Άγκυρα, ενώ θα ληφθούν και περαιτέρω μέτρα για να ενισχυθεί η ασφάλεια στην αεροπορική βάση της Ρωσίας στη Συρία.

Τα τρία επόμενα βήματα, όπως ανακοινώθηκαν από την στρατιωτική ηγεσία:

  1. Κάθε επιχείρηση στη Συρία θα πραγματοποιείται υπό την κάλυψη μαχητικών αεροσκαφών
  2. Η αεράμυνα θα ενισχυθεί από το καταδρομικό Moskva το οποίο διαθέτει κατευθυνόμενα βλήματα και θα αναπτυχθεί στα ανοικτά της Λατάκια με στόχο να καταστρέψει κάθε απειλή που μπορεί να δημιουργήσει κίνδυνο.
  3. Οι στρατιωτικές επαφές με την Τουρκία αναστέλλονται  

Σύμφωνα με το RT, πριν από λίγο, ο S. Rudskoy, ανώτατος αξιωματούχος του ρωσικού γενικού επιτελείου, καταδίκασε την επίθεση στο ρωσικό βομβαρδιστικό αεροπλάνο σε εναέριο χώρο της Συρίας από τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος ως "σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου". Τόνισε ότι το Su-24 ήταν πάνω από το συριακό έδαφος και επισήμανε ότι ο τόπος της συντριβής ήταν τέσσερα χιλιόμετρα από τα τουρκικά σύνορα.

Ο Rudskoy σημείωσε ότι  σύμφωνα με το ραντάρ του αεροδρομίου Hmeymim, το τουρκικό μαχητικό μπήκε στη Συρία για να επιτεθεί στο ρωσικό και δεν έκανε καμία προσπάθεια για να επικοινωνήσει με τον Ρώσο πιλότο. 

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Χέγκσεθ χρησιμοποίησε πολλαπλές συνομιλίες Signal για επίσημες υποθέσεις του Πενταγώνου

Διεθνή / Signal Gate: Ο Χέγκσεθ χρησιμοποιούσε εκτεταμένα την εφαρμογή για υποθέσεις του Πενταγώνου

Ο Πιτ Χέγκσεθ φέρεται να χρησιμοποιούσε την εφαρμογή Signal για ευαίσθητες συνομιλίες με συνεργάτες και μέλη της οικογένειάς του σχετικά με επιχειρήσεις του Πενταγώνου, παρακάμπτοντας επίσημα δίκτυα επικοινωνίας
LIFO NEWSROOM
Το Ισραήλ επανασχεδιάζει τον χάρτη της Γάζας και περιορίζει τους Παλαιστίνιους στο ένα τρίτο του θύλακα

Διεθνή / Το Ισραήλ επανασχεδιάζει τον χάρτη της Γάζας και περιορίζει τους Παλαιστίνιους στο ένα τρίτο του θύλακα

Από την παραβίαση της εκεχειρίας, οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν κηρύξει περίπου το 70% της Γάζας είτε στρατιωτική «κόκκινη ζώνη» είτε περιοχή υπό εκκένωση
LIFO NEWSROOM
Η Τουρκία νέος χρηματοδότης της Χεζμπολάχ: Κατηγορίες του Ισραήλ και διεθνείς αντιδράσεις

Διεθνή / Η Τουρκία νέος χρηματοδότης της Χεζμπολάχ: Κατηγορίες του Ισραήλ και διεθνείς αντιδράσεις

Η Τουρκία κατηγορείται από το Ισραήλ για χρηματοδότηση της Χεζμπολάχ μέσω πτήσεων μετρητών. Αναλυτική παρουσίαση των εξελίξεων και των διεθνών αντιδράσεων
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Ισραήλ: Νέα στρατηγική στη Γάζα με το σχέδιο «Άρματα του Γεδεών» – Στο προσκήνιο Τραμπ και διεθνείς αντιδράσεις

Διεθνή / Ισραήλ: Νέα στρατηγική στη Γάζα με το σχέδιο «Άρματα του Γεδεών» – Στο προσκήνιο Τραμπ και διεθνείς αντιδράσεις

Το Ισραήλ εγκαινιάζει νέα στρατιωτική φάση στη Γάζα, εγκαταλείποντας τις σύντομες επιδρομές υπέρ μιας μακρόχρονης κατοχής. Ο ρόλος Τραμπ, οι διεθνείς αντιδράσεις και οι κίνδυνοι για ανθρωπιστική κρίση
LIFO NEWSROOM
Πόλεμος στο Σουδάν: Αλλεπάλληλες εκρήξεις στο Πορτ Σουδάν

Διεθνή / Πόλεμος στο Σουδάν: Αλλεπάλληλες εκρήξεις στο Πορτ Σουδάν

Νέες επιθέσεις με drones και εκρήξεις συγκλονίζουν το Πορτ Σουδάν – Η προσωρινή πρωτεύουσα του Σουδάν γίνεται στόχος για τρίτη συνεχόμενη ημέρα καθώς κλιμακώνεται η σύγκρουση μεταξύ στρατού και παραστρατιωτικών
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Η Τουρκία με την κίνηση αυτή θέλει να φέρει το ΝΑΤΟ αντιμέτωπο με τη Ρωσία σε μια στιγμή που μέσω Γαλλίας ειδικά υπήρχε μια προσέγγιση. Αν κρίνω από την αντίστοιχη πολιτική των ΗΠΑ στο Ιράν, σε πείσμα εκεί του Ισραήλ, η προσέγγιση θα γίνει και η Τουρκία ίσα ίσα που έλκει έτσι ακόμη μεγαλύτερες ξένες στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή της. Το κουρδικό ζήτημα ανοίγει ξανά.
Δεν καταλαβαίνω...αν όντως ισχύει, οι Τούρκοι πηγαίνουν γυρεύοντας;Πόσες φορές έχουν παραβιάσει τα δικά μας σύνορα στο Αιγαίο... Ε ρε Ρωσία που σας χρειαζόταν. :/
Πρόκειται για Slava Class Cruiser, όχι παίξε γέλασε, μπορεί κάλλιστα να τα βάλει μόνο του με τον όλο το στόλο φρεγατών της Τουρκίας. Οι P-500 Bazalt που φοράει έχουν εμβέλεια 500+ km (πέραν ότι μιλάμε για υπερηχητική ταχύτητα πτήσης) ενώ οι αντίστοιχοι Harpoon των Τούρκων.. 120km. Επίσης, διαθέτει.. 64 S300 αντιεροπορικούς πυραύλους με εμβέλεια 200+ km. Τα παραπάνω αποτελούν τα "χοντρά" όπλα που φοράει, δεν υπάρχει λόγος υπερανάλυσης, μιλάμε για θηρίο.