Αποκάλυψη για βρετανική πτήση με 189 επιβάτες που απέφυγε πύραυλο πάνω από την Αίγυπτο

Αποκάλυψη για βρετανική πτήση με 189 επιβάτες που απέφυγε πύραυλο πάνω από την Αίγυπτο Facebook Twitter
2

Ένα αεροπλάνο που μετέφερε Βρετανούς τουρίστες στο Σαρμ ελ Σέιχ τον Αύγουστο, έκανε ελιγμό προκειμένου να αποφύγει πύραυλο ενώ πετούσε πάνω από την Αίγυπτο, αποκαλύπτουν σήμερα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Guardian μεταδίδει πως η πτήση Thomson Airways από Λονδίνο προς το θέρετρο μετέφερε 189 επιβάτες, κατάφερε να προσγειωθεί με ασφάλεια επειδή ο πιλότος εντόπισε από το κοκπιτ το βλήμα και προχώρησε σε αλλαγή πορείας και ελιγμούς. Το περιστατικό δεν πήρε δημοσιότητα τότε και κανείς από τους επιβάτες δεν ενημερώθηκε για το πώς είχε αποφευχθεί μαι τραγωδία στον αέρα.

Το Υπουργείο Μεταφορών (DfT) επιβεβαίωσε σήμερα το συμβάν, αλλά εκτιμά πως ο πύραυλος δεν είχε σκοπό να πλήξει το αεροσκάφος. Σύμφωνα με τη δική τους επικρατέστερη εκδοχή, τα πυρά που παραλίγο να προκαλέσουν μια νέα τραγωδία, προέρχονταν από στρατιωτικές ασκήσεις της αιγυπτιακής αεροπορίας και του στρατού.

Ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε σχετικά: «Ερευνήσαμε το περιστατικό όταν είχε αναφερθεί εκείνη την εποχή και συμπεράναμε ότι δεν επρόκειτο για μια στοχευμένη επίθεση, αλλά πως πιθανότατα ήταν πύραυλος από τις στρατιωτικές ασκήσεις που διεξάγονταν εκείνη την εποχή στην περιοχή." Σύμφωνα με τον Guardian το περιστατικό είχε καταγραφεί και αναφερθεί από το πλήρωμα στις αρχές του τμήματος μεταφορών (DfT) αμέσως μετά την ασφαλή προσγείωση της πτήσης στο αιγυπτιακό αεροδρόμιο.

Η βρετανική εφημερίδα σημειώνει πως το περιστατικό δεν φαίνεται να συνδέεται απευθείας με την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να περιορίσει τις πτήσεις προς το Σαρμ ελ Σέιχ, στον απόηχο της συντριβής του ρωσικού Airbus το περασμένο Σάββατο. Ωστόσο ενισχύει τους φόβους ότι η αστάθεια στην περιοχή μπορεί να απειλήσει τις πτήσεις την ώρα που αρκετές ακόμη χώρες, ακολουθούν το παράδειγμα της Βρετανίας, περιορίζουν τις πτήσεις και επιβάλουν αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Κοκτέιλ μολότοφ» κλιματικών συνθηκών τροφοδοτεί καταστροφικές πυρκαγιές στη Νότια Ευρώπη

Περιβάλλον / «Κοκτέιλ μολότοφ» καύσωνα και ξηρασίας τροφοδοτεί καταστροφικές πυρκαγιές στη Νότια Ευρώπη

Γαλλία και Ισπανία στο επίκεντρο του καύσωνα, ενώ οι επιστήμονες προειδοποιούν πως η «ακραία και παρατεταμένη ζέστη» έχει ξηράνει τη βλάστηση, δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες για την εξάπλωση των πυρκαγιών 
LIFO NEWSROOM
«Ξέρουμε πού καταλήγει...παγκόσμιος πόλεμος»: Οι U2 παίρνουν θέση για την κατάσταση στη Γάζα

Διεθνή / «Ξέρουμε πού καταλήγει...παγκόσμιος πόλεμος»: Οι U2 παίρνουν θέση για την κατάσταση στη Γάζα

Τα μέλη του συγκροτήματος εξέδωσαν προσωπικές δηλώσεις καταδικάζοντας τις «διαβολικές» ενέργειες της Χαμάς, καθώς και τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος, όπως είπαν, αξίζει «την κατηγορηματική και απερίφραστη καταδίκη μας»
LIFO NEWSROOM
Το «deal» Τραμπ - Nvidia για τις πωλήσεις μικροτσιπ στην Κίνα: Το κράτος θα παίρνει το 15% των εσόδων

Διεθνή / Το «deal» Τραμπ - Nvidia για τις πωλήσεις μικροτσιπ στην Κίνα: Το κράτος θα παίρνει το 15% των εσόδων

Ο Αμερικανός πρόεδρος παζάρεψε την άδεια πώλησης της τεχνολογίας στην Κίνα, με τις τεχνολογικές εταιρείες Nvidia και AMD να συμφωνούν να αποδίδουν το 15% των πωλήσεών τους στο κράτος
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ θέλουν να «προγραμματίσουν» μια συνάντηση Τραμπ-Ζελένσκι-Πούτιν

Διεθνή / Οι ΗΠΑ θέλουν να «προγραμματίσουν» μια συνάντηση Τραμπ-Ζελένσκι-Πούτιν

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Τζέι Ντι Βανς εξήγησε ότι ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια ήταν η άρνηση του Πούτιν να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Ζελένσκι, αλλά ο Τραμπ κατάφερε να αλλάξει αυτή τη στάση
LIFO NEWSROOM
Κίνα: Νέοι και άνεργοι πληρώνουν για να προσποιούνται πως δουλεύουν

Διεθνή / Κίνα: Η νέα τάση θέλει τους άνεργους να πληρώνουν για να προσποιούνται πως δουλεύουν

«Λόγω της οικονομικής μετάβασης και της ασυμφωνίας μεταξύ εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας, οι νέοι χρειάζονται τέτοιους χώρους για να σκεφτούν τα επόμενα βήματά τους ή για να κάνουν διάφορες μικρές δουλειές ως μεταβατικό στάδιο»
LIFO NEWSROOM