8,5 εκατομμύρια οχήματα αποσύρει η Volkswagen από την Ευρώπη

8,5 εκατομμύρια οχήματα αποσύρει η Volkswagen από την Ευρώπη Facebook Twitter
5

8,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα θα ανακαλέσει η Volkswagen σ΄ ολόκληρη την ΕΕ προκειμένου να τους αφαιρέσει το παράνομο λογισμικό, ενώ την ίδια ώρα άγνωστο παραμένει ποιες θα είναι οι επιπτώσεις του σκανδάλου στον γερμανικό κολοσσό που θα καταγράψει  ζημιές δεκάδων δισεκ.

Οπως αναμεταδίδει η Deutsche Welle, παρά τις πολλές αναμενόμενες αρνητικές επιπτώσεις του λεγόμενου diesel-gate, ο Γερμανός συγκοινωνιολόγος και ειδικός σε ζητήματα αυτοκινήτου Στέφαν Ράμλερ βλέπει και μια σημαντική ευκαιρία τόσο για την Volkswagen όσο και για τη Γερμανία γενικότερα: «Αν όλα πάνε καλά οι ζημιές θα περιοριστούν στα 20 με 30 δισεκατομμύρια ευρώ. Αν όχι τότε ενδέχεται να φθάσουν και τα 80 δισεκατομμύρια. Για το λόγο αυτό το κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας θα πρέπει να αξιοποιήσει την ευκαιρία, μιας και διαθέτει δεσμεύουσα μειοψηφία, έτσι ώστε η Volkswagen να μην περιοριστεί στο ρόλο του κατασκευαστή οχημάτων, αλλά να μετατραπεί σε επιχείρηση παροχής υπηρεσιών. Το κρίσιμο ερώτημα είναι πως θα εξελιχθεί η μαζική αγορά αυτοκινήτου. Και εκεί το δημόσιο που αγοράζει περίπου το 20% των δημοσίων υπηρεσιών και αγαθών θα μπορούσε, για παράδειγμα, να δώσει κίνητρα για την αγορά ηλεκτρονικών οχημάτων ή να πει, ότι από εδώ και στο εξής και σε βάθος χρόνου αγοράζω μόνο ηλεκτρικά οχήματα και όχι λιμουζίνες με κινητήρα εσωτερικής καύσης».

Κατά την άποψη του Στέφαν Ράμλερ το σκάνδαλο της Volkswagen αποκαλύπτει την υποκρισία με την οποία τόσο η αυτοκινητοβιομηχανία, όσο και οι πολιτικοί, αλλά και οι πελάτες αντιμετωπίζουν το ζήτημα των ρύπων τα τελευταία χρόνια: «Διαπιστώνω μια υποκρισία, εκ μέρους των πολιτικών, των υπηρεσιών ελέγχων, αλλά και των πελατών των οχημάτων. Αποτελεί, μεταξύ ειδικών, κοινό μυστικό ότι τα στοιχεία των αυτοκινητοβιομηχανιών ως προς τις τιμές των ρύπων απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. Τα πολιτικά κόμματα έκαναν ότι δεν άκουγαν τις προειδοποιήσεις για τις υπερβολικές τιμές των ρύπων παραπέμποντας στην μεγάλη σημασία της αυτοκινητοβιομηχανίας για την γερμανική οικονομία. Και οι πελάτες όμως θα γνώριζαν αν ήθελαν ότι από την εξάτμιση των οχημάτων τους δεν βγαίνει μόνο….γύρη λουλουδιών».

5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Χέγκσεθ αφαιρεί το όνομα του γκέι ακτιβιστή Χάρβεϊ Μιλκ από πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Χέγκσεθ αφαιρεί το όνομα του γκέι ακτιβιστή Χάρβεϊ Μιλκ από πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού

Ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Πιτ Χέγκσεθ, διέταξε τη μετονομασία του πλοίου USNS Harvey Milk, προκαλώντας αντιδράσεις για την αφαίρεση τιμών προς τον πρωτοπόρο ακτιβιστή LGBTQ+ δικαιωμάτων
LIFO NEWSROOM
Το Ισραήλ προειδοποιεί τους Παλαιστινίους να μην ταξιδεύουν στους δρόμους που οδηγούν στα κέντρα παροχής βοήθειας στη Γάζα, χαρακτηρίζοντάς τους «ζώνες μάχης

Διεθνή / Γάζα: Μη χρησιμοποιείτε δρόμους προς τα κέντρα βοήθειας, λέει το Ισραήλ προς τους Παλαιστινίους

Τουλάχιστον 27 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από πυρά του Ισραηλινού στρατού κοντά σε κέντρα διανομής τροφίμων της GHF - Ο ΟΗΕ μιλά για εγκλήματα πολέμου, ενώ συνεχίζεται η πείνα στη Λωρίδα της Γάζας.
LIFO NEWSROOM
«Να παρέχεται ορμονοθεραπεία σε τρανς φυλακισμένους» - Δικαστής βάζει φρένο στο διάταγμα Τραμπ

Διεθνή / «Να παρέχεται ορμονοθεραπεία σε τρανς φυλακισμένους» - Δικαστής βάζει φρένο στο διάταγμα Τραμπ

Ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ, Royce Lamberth, δήλωσε ότι ο νόμος απαγορεύει στους υπαλλήλους των φυλακών να στερούν αυθαίρετα από τους κρατούμενους φάρμακα και άλλες διευκολύνσεις για τον τρόπο ζωής που το δικό τους ιατρικό προσωπικό έχει κρίνει ότι είναι κατάλληλες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Πες τα ρε μεγάλε,εγώ μαζί σου είμαι,ξαφνιάστηκαν δυσάρεστα οι πελάτες γιατί κατά κύριο λόγο όταν αγόραζαν volkswagen έψαχναν α βρουν μεγεθυντικό φακό να διαβάσουν τα ψιλά ψιλά γραμματάκια των ρύπων,ναι αυτά που στην διαφήμιση περνάνε από κάτω με ταχύτητα και μέγεθος μύγας,μην έβλεπαν μισό σωματιδιακό ρύπο παραπάνω,αμέσως το απέριπταν.Δεν πάνε καλύτερα να μαζέψουν τα ταξί και τα λεωφορεία,με τα ντουμάνια που βγάζουν το βράδυ που γυρνάω σπίτι με την μηχανή βρωμάω σαν λαδάς σε γκαζάδικο.
Όποιος έχει κάνει χημεία δημοτικού ξέρει τι παράγει μία καύσης και ένας κινητήρας εσωτερικής καύσης κατά συνέπεια.Αλλά ξέρει να διαβάζει και το τι του πουλάς.Καλά κάνετε και κατηγορείτε τους πελάτες σας μπας και αρχίσουν να στρέφονται σε εταιρίες που τους σέβονται και δεν τους πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες και τους καλύπτουν με εγγύηση μεγαλύτερη από τα γελοία δύο χρόνια σας.
"Και οι πελάτες όμως θα γνώριζαν αν ήθελαν ότι από την εξάτμιση των οχημάτων τους δεν βγαίνει μόνο….γύρη λουλουδιών"Ο πελατης δεν θα επρεπε να χρειαζεται να κανει ελεγχο των οχηματων απο την στιγμη που υπαρχει διαβεβαιωση απο τον κατασκευαστη και των αντιστοιχων κρατικων υπηρεσιων οτι εχει καποιες συγκεκριμενες τιμες ρυπων. Ντροπη και μονο που γινονται τετοιες δηλωσεις.
Εμένα δεν με ενδιαφέρει ακόμα και αν βγάζει πυρηνικά απόβλητα, θέλω όμως να μου το πείτε, να ξέρω τι βγάζω ρε αδερφέ και να ξέρω τι πληρώνω.Κάποιους άλλους τους ενδιαφέρει -τρέχε γύρευε γιατί, μπορεί γιατί θέλουν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους σε έναν πιο καθαρό κόσμο οι αφελείς- και αυτοί, ως αφελείς στηρίχτηκαν στις "επιστημονικές" μετρήσεις σας.Και τώρα τους λέτε και υποκριτές από πάνω. Ε καλά να πάθουν αφού είναι κορόϊδα