Οι ισλανδικές τράπεζες βγήκαν στις αγορές

Οι ισλανδικές τράπεζες βγήκαν στις αγορές Facebook Twitter
7

Λίγες ημέρες μετά την εξόφληση του ΔΝΤ από την Ισλανδία και μάλιστα πολύ νωρίτερα από την κανονική ημερομηνία, οι τράπεζες της χώρας επιστρέφουν στις αγορές. Συγκεκριμένα η ισλανδική τράπεζα Landsbankinn πραγματοποίησε την πρώτη έκδοση σε ξένο νόμισμα από το ξέσπασμα της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης το 2008, αντλώντας 300 εκ. ευρώ με επιτόκια λίγο πάνω από το 3%.

Οι προσφορές για τα ομόλογα ανήλθαν στα 470 εκατ. ευρώ.

Η έξοδος της συγκεκριμένης τράπεζας έγινε λίγους μήνες μετά την έκδοση ομολόγου από μία άλλο ισλανδική τράπεζα την Areon Bank.

Η Ισλανδία ανέφερε μετά την εξόφληση του ΔΝΤ ότι πέτυχε οικονομική ανάπτυξη, χωρίς να υπονομεύσει το κράτος πρόνοιας.

Η χώρα μετά την μεγάλη κρίση του 2008 πραγματοποίησε δημοψήφισμα για το αν πρέπει να πληρωθούν τα χρέη των χρεοκοπημένων τραπεζών και οι πολίτες της ψήφισαν "όχι" σε συντριπτικό ποσοστό.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Διεθνή / Ουκρανία: Μαζικές ρωσικές επιθέσεις δύο μέρες πριν από την τέταρτη επέτειο της ρωσικής εισβολής

«Ο εχθρός εξαπέλυσε μια ακόμη μαζική επίθεση με πυραύλους και drones σε οικιστικές περιοχές και σε ζωτικής σημασίας υποδομές στην περιοχή», δηλώνει ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιοχής του Κιέβου
THE LIFO TEAM