Το Ισλαμικό κράτος βάζει στόχο τους ομοφυλόφιλους άνδρες σε Ιράκ και Συρία

Το Ισλαμικό κράτος βάζει στόχο τους ομοφυλόφιλους άνδρες σε Ιράκ και Συρία Facebook Twitter
4

Ο Σύρος πρόσφυγας Σούμπχι Νάχας παρακολουθούσε τρομοκρατημένος όταν το Μέτωπο Αλ Νόσρα, μια ισλαμιστική οργάνωση που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, κατέλαβε την ιδιαίτερη πατρίδα του, το Ιντλίμπ, και άρχισε να βασανίζει και να εκτελεί τους ομοφυλόφιλους άνδρες. Κατόπιν, με την άφιξη του Ισλαμικού Κράτους, δόθηκαν στη δημοσιότητα και βίντεο στα οποία οι τζιχαντιστές πετούσαν τους ομοφυλόφιλους από τις ταράτσες κτιρίων. Αν το θύμα τους δεν πέθαινε από την πτώση, τότε τον λιθοβολούσαν.

 

"Αυτή θα ήταν και η δική μου μοίρα" είπε ο Νάχας σε μια ανεπίσημη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών που οργανώθηκε από τις ΗΠΑ και τη Χιλή για να συζητηθούν οι "βάναυσες επιθέσεις" των ισλαμιστών.


"Φοβόμουν να βγω έξω. Ούτε και στο σπίτι μου ήμουν ασφαλής γιατί ο πατέρας μου, που παρακολουθούσε κάθε κίνησή μου, είχε μάθει ότι είμαι ομοφυλόφιλος. Το σημάδι που έχω στο σαγόνι είναι ένα δείγμα της οργής του" ανέφερε ο νεαρός άνδρας.
Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Σαμάνθα Πάουερ είπε ότι αυτή ήταν η πρώτη φορά που το Συμβούλιο Ασφαλείας συζητά ένα θέμα που αφορά ομοφυλόφιλους και διαφυλικούς ανθρώπους. "Δεν είναι δυνατόν να μην αγωνιστούμε για τα δικαιώματά τους ενώ δίνουμε άλλους μεγάλους αγώνες για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Σήμερα, κάνουμε ένα μικρό αλλά σημαντικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση. Δεν πρέπει να είναι το τελευταίο" ανέφερε στην ομιλία της.


Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας δεν είναι υποχρεωμένα να συμμετέχουν σε ανεπίσημες συνεδριάσεις, για αυτό δεν μετείχαν οι εκπρόσωποι της Αγκόλας και του Τσαντ. Η συνάντηση ήταν ανοιχτή όμως για όλα τα άλλα μέλη του ΟΗΕ.


Ένας Ιρακινός που δήλωσε ότι ονομάζεται Αντνάν είπε τη δική του ιστορία, τηλεφωνικά, από τοποθεσία που δεν θέλησε να αποκαλύψει γιατί διευκρίνισε ότι ακόμη δεν βρίσκεται σε ασφαλή περιοχή. "Στην κοινωνία μου, το να είσαι ομοφυλόφιλος σημαίνει θάνατο και όταν (το Ισλαμικό Κράτος) σκοτώνει τους γκέι οι περισσότεροι άνθρωποι χαίρονται επειδή πιστεύουν ότι είμαστε διαβολικοί", ανέφερε. "Η ίδια μου η οικογένεια στράφηκε εναντίον μου όταν (το Ισλαμικό Κράτος) με κυνηγούσε. Αν δεν με έπιανε (το Ισλαμικό Κράτος), θα το έκαναν τα μέλη της οικογένειάς μου", αποκάλυψε.


Ο Αντνάν υποστήριξε ότι οι τζιχαντιστές εντοπίζουν τους ομοφυλόφιλους μέσω των επαφών τους στα κινητά τηλέφωνα των ανθρώπων που συλλαμβάνουν.


Ο Νάχας έφυγε από τη Συρία, αρχικά για τον Λίβανο και από εκεί για την Τουρκία. "Οι απειλές θανάτου με ακολούθησαν στην Τουρκία. Ένας πρώην φίλος μου από το σχολείο, ο Χαλίλ, εντάχθηκε (στο Ισλαμικό Κράτος). Μέσω ενός κοινού μας φίλου έμαθα ότι ήθελε να με σκοτώσει για να πάει στον παράδεισο. Ήμουν τρομοκρατημένος", είπε.


Ο Νάχας έχει πλέον εγκατασταθεί στις ΗΠΑ και εργάζεται για τον Οργανισμό για τους Πρόσφυγες, το Άσυλο και τη Μετανάστευση.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM
Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

Διεθνή / Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

«Δεν έχω νιώσει ποτέ τέτοιο σεισμό στη ζωή μου. Ήμασταν στο γραφείο όταν άρχισαν να κουνιούνται τα έπιπλα. Τρέξαμε από τις σκάλες και είδαμε κι άλλους ανθρώπους να έχουν ήδη βγει έξω», είπε ένας εργαζόμενος στην Ντάκα
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Δραματική μείωση δωρεών μετά την εκεχειρία - Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις προειδοποιούν

Διεθνή / Γάζα: Δραματική μείωση δωρεών μετά την εκεχειρία - Ανθρωπιστικές οργανώσεις κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου

«Ο κόσμος νομίζει ότι οι Παλαιστίνιοι δεν χρειάζονται πλέον βοήθεια» - Απελπιστική ανάγκη για βοήθεια καθώς πλησιάζει ο χειμώνας στον παλαιστινιακό θύλακα
LIFO NEWSROOM
Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως δεν θα θεωρεί πλέον τη σβάστικα «σύμβολο μίσους», αλλά λίγο μετά άλλαξε γνώμη

Διεθνή / Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως δεν θα θεωρεί πλέον τη σβάστικα «σύμβολο μίσους», αλλά λίγο μετά άλλαξε γνώμη

«Αυτή δεν είναι μια ενημερωμένη πολιτική αλλά μια νέα πολιτική για την αντιμετώπιση τυχόν παραπληροφόρησης και για να επιβεβαιώσουμε εκ νέου ότι απαγορεύουμε αυτά τα σύμβολα», τονίζει σε δελτίο Τύπου η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΤΡΑΜΠ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Σήμερα η συνάντηση με Τραμπ - «Έτοιμος, ό,τι κι αν συμβεί» ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Ο Ζοχράν Μαμντάνι είναι ένας «αποφασισμένος αντίπαλος» του Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο κατηγορεί μεταξύ άλλων ότι υπερασπίζεται κατά προτεραιότητα τους πλέον εύπορους Αμερικανούς
LIFO NEWSROOM
BBC ΝΤΑΙΑΝΑ ΒΙΒΛΙΟ

Διεθνή / Νέο βιβλίο κατηγορεί το BBC για συγκάλυψη μετά τη συνέντευξη της πριγκίπισσας Νταϊάνα το 1995

Μια ανεξάρτητη έρευνα που ζήτησε το BBC επιβεβαίωσε το 2021 πως πλαστά έγγραφα είχαν παρουσιαστεί στον αδελφό της πριγκίπισσας, Τσαρλς Σπένσερ, προκειμένου να την πείσει να παραχωρήσει αυτήν τη συνέντευξη
LIFO NEWSROOM