Φάιμαν: Η Κυριακή είναι η τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα, αλλιώς άλλο νόμισμα

Φάιμαν: Η Κυριακή είναι η τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα, αλλιώς άλλο νόμισμα Facebook Twitter
EPA/STEPHANIE LECOCQ
1

Ο Αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν επισήμανε σήμερα ότι η Ελλάδα πρέπει να αξιοποιήσει την τελευταία της ευκαιρία και η ελληνική κυβέρνηση να καταθέσει ένα άλλο πρόγραμμα, γιατί ο χρόνος τελειώνει και η κατάσταση έχει γίνει πιο δύσκολη. 

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, σε συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία, ο Φάιμαν υποστήριξε ότι κατά την άποψή του, εάν την Κυριακή δεν αποφασιστούν οι ακρογωνιαίοι λίθοι ενός νέου προγράμματος, τότε θα πρέπει να γίνει συζήτηση ενός σχεδίου Β, καθώς θα έχει φτάσει η ώρα ενός άλλου νομίσματος, και δεν θα χρειάζεται μετά να συζητηθούν κάποια μεγάλα νομικά ζητήματα και νομικές διαδικασίες, αλλά τα στοιχεία θα μιλούν από μόνα τους.

Επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι μέσα στους τέσσερις τελευταίους μήνες η ελληνική κυβέρνηση δεν μπόρεσε να καταθέσει μεταρρυθμιστικές προτάσεις και ο ίδιος εύχεται να το επιτύχει τώρα για το καλό όλων. Ο ίδιος ανέφερε ότι στην χθεσινή έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης δεν υπήρξε κατανόηση για την πρόσφατη εγκατάλειψη των διαπραγματεύσεων από μέρους της Ελλάδας και την προκήρυξη δημοψηφίσματος στη χώρα.

Ο Αυστριακός καγκελάριος πιστεύει ότι αυτή ήταν μια αντίδραση πανικού όταν η ελληνική κυβέρνηση διαπίστωσε πως οξύνεται το κλίμα στις διαπραγματεύσεις και η ίδια δεν ήταν πλέον πρόθυμη να ακολουθήσει τον δρόμο που συνηθίζεται στην Ευρώπη, δηλαδή διαπραγμάτευση μέχρι τέλους και προθυμία συμβιβασμού, οπότε και υπάρχει καλή ευκαιρία εξεύρεσης μιας λύσης. 

Ο Φάιμαν διευκρίνισε ότι η ευθύνη για την τωρινή κατάσταση δεν θα μπορούσε να επιρρίπτεται στη σημερινή ελληνική κυβέρνηση, διότι αυτή η κατάσταση είναι το αποτέλεσμα των προηγούμενων κυβερνήσεων, το ότι δηλαδή στη χώρα δεν υπάρχουν φορολογικές αρχές για αποτελεσματική είσπραξη φόρων, όπου στο κτηματολόγιο έχει καταγραφεί μόλις το 15% των περιπτώσεων, όπου υπάρχουν τόσο πολύ πλούσιοι άνθρωποι οι οποίοι δεν πληρώνουν φόρους τη στιγμή που ολόκληρες οικογένειες λόγω ανεργίας ζουν μόνον από μια σύνταξη, μια χώρα στην οποία τα νοσοκομεία δεν γνωρίζουν αν θα συνεχίσουν να υπάρχουν τον Ιούλιο.

Δείτε LIVE όλες τις εξελίξεις, λεπτό προς λεπτό ΕΔΩ.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί δεν στεριώνει κανένα κόμμα στη δεύτερη θέση;

LiFO politics / Γιατί δεν στεριώνει κανένα κόμμα στη δεύτερη θέση;

Ο Γιάννης Παντελάκης, αρθρογράφος της LiFO και συγγραφέας, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη γιατί δεν έχει αναδειχθεί ακόμα μία ισχυρή εναλλακτική πρόταση απέναντι στην κυβέρνηση και αν η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι ένας αντίπαλος που μπορεί πραγματικά να την απειλήσει. 
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μήνυμα Μητσοτάκη για Πρωτομαγιά: «Μέρα με τη μέρα, ενισχύουμε τον εργαζόμενο»

Πολιτική / Μήνυμα Μητσοτάκη για Πρωτομαγιά: «Μέρα με τη μέρα, ενισχύουμε τον εργαζόμενο»

«Πάμε να δούμε πόσες πολιτικές μας για την εργασία μπορώ να σας πω σε λιγότερο από 1 λεπτό» λέει στο TikTok ο πρωθυπουργός, πριν αρχίσει να απαριθμεί μέτρα της κυβέρνησης για την εργασία
LIFO NEWSROOM
Ευτύχης Βαρδουλάκης: «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Newsroom / «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Υπάρχει χώρος για επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα; Είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου ο αντίπαλος που θέλει η ΝΔ; Γιατί δεν ανακάμπτει το ΠΑΣΟΚ; Και τι σηματοδοτούν οι πρώτες εκατό μέρες του Τραμπ στην εξουσία; O Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τον σύμβουλο στρατηγικής και επικοινωνίας, Ευτύχη Βαρδουλάκη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Πολιτική / Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε επίσης την προώθηση σύγχρονης εταιρικής δομής για τον νέο ΟΣΕ, με στόχο την ενίσχυση της αποδοτικότητας και την ταχύτερη εκτέλεση κρίσιμων έργων
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στο υπουργικό για σιδηρόδρομο: Θα αλλάξουν όσα δεν άλλαξαν εδώ και δεκαετίες

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό για σιδηρόδρομο: Θα αλλάξουν όσα δεν άλλαξαν εδώ και δεκαετίες

Η αποκατάσταση των υποδομών στη Θεσσαλία, πλήρης τηλεδιοίκηση και αυτόματη πέδηση, γεωεντοπισμός τρένων σε πραγματικό χρόνο και η νέα πλατφόρμα railway.gov.gr στο υπουργικό
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια