«Υπήρχε σχέδιο, υπήρχε η συναίσθηση του κινδύνου και το συζητούσαν»

«Υπήρχε σχέδιο, υπήρχε η συναίσθηση του κινδύνου και το συζητούσαν» Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
4

«Ο κ. Τσίπρας επικοινωνούσε με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών για τραπεζική αργία, άρα υπήρχε σχέδιο, υπήρχε η συναίσθηση του κινδύνου και το συζητούσαν. Το ξέρανε, το ετοίμαζαν και μας δούλευαν. Έλεγαν ψέματα στον ελληνικό λαό» υπογράμμισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε τηλεοπτική συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Μέγκα.

Χαρακτήρισε το δημοψήφισμα υπεκφυγή, για να αποφύγει ο κ. Τσίπρας τη σύγκρουση με το εξωτερικό, ενώ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι η χώρα έχει φτάσει σε αυτό το σημείο με τα παιχνίδια και τις μπλόφες.

«Επί πέντε χρόνια προσπαθήσαμε και κρατήσαμε όρθια τη χώρα και τράπεζες κλειστές δεν είχαμε ούτε πέντε λεπτά» υπογράμμισε, τονίζοντας ότι «χωρίς τράπεζες δεν έχεις τρόπο να χρηματοδοτήσεις την αγορά, την απασχόληση, τράπεζες είναι οι καταθέσεις, τράπεζες είναι τα δάνεια που πρέπει να δοθούν στους επιχειρηματίες».

Μίλησε για κατάντια της χώρας και αναφερόμενος στο δημοψήφισμα αναρωτήθηκε: «Ποιο είναι το ερώτημα του δημοψηφίσματος; Τα non paper του Μαξίμου;»


Παράλληλα ζήτησε να συγκληθεί η Βουλή και να ανακληθεί η απόφασή της για δημοψήφισμα, ενώ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως οδηγεί τη χώρα σε μια περιπέτεια.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Πολιτική / Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει συνταγματικό τον νόμο για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων χαιρέτισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για "τέλος στις ιδεοληψίες" και "τολμηρό βήμα προς την πρόοδο"
LIFO NEWSROOM
Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Πολιτική / Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε το βράδυ της Δευτέρας από τη Νίκαια της Γαλλίας, όπου συμμετείχε στην 3η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς
LIFO NEWSROOM
NΔένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

Πολιτική / Δένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

«Μεγαλώσαμε την Ελλάδα, με μία Συμφωνία η οποία αποδεικνύει την προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)» επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας
LIFO NEWSROOM