Διαγραφή τουρκικής καταγωγής βουλευτή λόγω μη αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Διαγραφή τουρκικής καταγωγής βουλευτή λόγω μη αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων Facebook Twitter
5

Η τουρκικής καταγωγής βουλευτής Βρυξελλών Mahinur Ozdemir διεγράφη από το κόμμα CDH (centre démocrate humaniste), λόγω της άρνησής της να συνταχθεί με την κομματική γραμμή και να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων.


Το γεγονός προβληματίζει αρθρογράφους και σχολιαστές του βελγικού τύπου για το τι θα πράξουν και τα άλλα βελγικά κόμματα, αλλά και οι τουρκικής καταγωγής βουλευτές που εκλέγονται με αυτά και ψηφίζονται από ένα πολυπληθές σώμα τουρκικής καταγωγής Βέλγων ψηφοφόρων.


Σε κάθε περίπτωση και πέρα από τις κινήσεις των κομμάτων, υπενθυμίζεται ότι το Βέλγιο, σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δεν έχει ξεκάθαρα (με νόμο) αναγνωρίσει την αρμενική γενοκτονία.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΣΚΥΛΟΣ ΜΝΗΜΑ ΤΑΦΗ

Διεθνή / Σάο Πάολο: Νέος νόμος παίρνει το όνομα σκύλου που έμεινε για 10 χρόνια δίπλα στο μνήμα της κηδεμόνος του

Ο νόμος «αναγνωρίζει τον συναισθηματικό δεσμό ανάμεσα στους κηδεμόνες και τα κατοικίδιά τους» και επιτρέπει την ταφή σκύλων και γατών σε οικογενειακούς τάφους
THE LIFO TEAM
ΣΑΡΑ ΦΕΡΓΚΙΟΥΣΟΝ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ

Διεθνή / Η Σάρα Φέργκιουσον ζήταγε οικονομικές συμβουλές από τον Έπσταϊν όταν εκείνος βρισκόταν στη φυλακή

Νέα email του υπουργείου Δικαιοσύνης αποκαλύπτουν ότι η Σάρα Φέργκιουσον ζητούσε συμβουλές από τον Τζέφρι Έπσταϊν για το πώς να διαχειριστεί τα τεράστια χρέη της, ρίχνοντας φως στην απελπιστική οικονομική της κατάσταση την περίοδο εκείνη
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Αν και δεν αμφιβάλλω ότι έχει γίνει γενοκτονία των Αρμενίων στην Τουρκία (όπως και των Ποντίων), εντούτοις δεν μου αρέσει η ποινικοποίηση των απόψεων, όπως έχει γίνει σε μερικές χώρες (π.χ. Γαλλία).
Ας πάει να πλένει πιάτα στο Ντιγιάρμπακιρ. Τα θρησκευτικά σύμβολα και ρούχα δεν έχουν καμιά δουλειά στους δημόσιους χώρους. Ούτε λειψανοπαπάδες, ούτε ραββίνοι ούτε κεφαλοπιασμένες γκιώσες. Γκιουλέ γκιουλέ.