Στους 800 οι νεκροί από το ναυάγιο στη Λαμπεντούζα

Στους 800 οι νεκροί από το ναυάγιο στη Λαμπεντούζα Facebook Twitter
1

Ο ΟΗΕ επιβεβαίωσε σήμερα ότι το ναυάγιο που σημειώθηκε την Κυριακή στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης, κοντά στη Λαμπεντούζα, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 800 άτομα. Μόλις 27 άτομα διασώθηκαν από τη χειρότερη τραγωδία στη Μεσόγειο, όπως έχει χαρακτηριστεί.

«Μπορούμε να πούμε ότι 800 άνθρωποι είναι νεκροί», δήλωσε η Καρλότα Σάμι, εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες στην Ιταλία, αφότου συνομίλησε με επιζώντες. «Αντιπαραβάλαμε τις μαρτυρίες, υπήρχαν λίγοι περισσότεροι από 800 άνθρωποι στο πλοίο, ανάμεσά τους παιδιά 10, 12 ετών. Υπήρχαν Σύροι, περίπου 150 Ερυθραίοι, Σομαλοί... Είχαν αναχωρήσει το Σάββατο από την Τρίπολη της Λιβύης», εξήγησε.

Σύμφωνα με την εξιστόρηση των γεγονότων από τους επιζώντες, το αλιευτικό που τους μετέφερε ανατράπηκε όταν ένας μεγάλος αριθμός των επιβαινόντων μετακινήθηκε στη μία του πλευρά καθώς πλησίαζε ένα πορτογαλικό φορτηγό πλοίο που είχε σπεύσει για να βοηθήσει στη διάσωσή τους.

Οι επιζώντες έχουν μεταφερθεί σε κέντρα υποδοχής της Σικελίας, εκτός από δύο που συνελήφθησαν από τις αρχές της Ιταλίας, κατηγορούμενοι ως διακινητές των μεταναστών. Σύμφωνα με τη Guardian, σε βάρος τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για διακίνηση προσώπων, ενώ ο ένας από τους δύο που πιστεύεται ότι ήταν ο καπετάνιος του πλοιαρίου, κατηγορείται επίσης και για πολλαπλή ανθρωποκτονία.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

Διεθνή / «Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

«Η σχέση με την Κίνα και με τον πρόεδρο Σι είναι εξαιρετική, και οι δύο καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι να παραμείνει έτσι», έγραψε σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου-Τζέφρι Έπσταϊν: Φέρονται να ζήτησαν από χορεύτρια ερωτική συνεύρεση και με τους δύο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου-Τζέφρι Έπσταϊν: Φέρονται να ζήτησαν από χορεύτρια ερωτική συνεύρεση και με τους δύο

Οι δικηγόροι της αναφέρουν ότι είχε δεχτεί πρόταση αμοιβής 10.000 δολαρίων για να χορέψει σε ιδιωτικό πάρτι στην κατοικία του Έπσταϊν - Της είπε ότι θα πληρωνόταν επιπλέον και την πίεσαν να εμπλακεί σε σεξουαλικές πράξεις μαζί τους
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Κοίτα να δεις πράγματα,Παντελή μου:Στην Ελλάδα σου φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ που έχεις αυξημένη ροή μεταναστών και προσφύγων γιατί είναι σαν να τους προσκάλεσε με τις προεκλογικές εξαγγελίες του.Στην Ιταλία ΣΥΡΙΖΑ έχουν;