Στην Αθήνα οι μετανάστες της Γαύδου

Στην Αθήνα οι μετανάστες της Γαύδου Facebook Twitter
ΑΠΕ ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ
2

Στο λιμάνι του Πειραιά έφτασαν το πρωί της Δευτέρας περίπου 110 μετανάστες που εντοπίστηκαν το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης σε ακτή της Γαύδου. Ανάμεσά τους βρίσκονται 41 ασυνόδευτα παιδιά.

Όπως αναφέρει το flashnews, οι μετανάστες εκδήλωσαν οι ίδιοι την επιθυμία να μεταβούν στην Αθήνα προκειμένου στην συνέχεια κάποιοι να κινήσουν τις διαδικασίες για χορήγηση ασύλου, ενώ όσον αφορά στα 41 ανήλικα παιδιά, αυτά θα προωθηθούν σε έναν από τους διαμορφωμένους χώρους φιλοξενίας ανήλικων μεταναστών.

Στην Αθήνα οι μετανάστες της Γαύδου Facebook Twitter
ΑΠΕ ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ

Στο μεταξύ, στην Κρήτη παρέμειναν οι έξι Αιγύπτιοι, που κατηγορούνται για διακίνηση μεταναστών, και αναμένεται να βρεθούν ενώπιον του Εισαγγελέα την Τρίτη.

Οι μετανάστες είχαν βρει προσωρινό καταφύγιο στην πρωτεύουσα της Γαύδου το Καστρί μέχρι χθες, οπότε και μεταφέρθηκαν στα Χανιά μετά την άρση του απαγορευτικού.

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο σχέδιο για ασφαλέστερες σιδηροδρομικές διαβάσεις – Τι προτείνει ο ΣΕΣ

Ελλάδα / Νέο σχέδιο για ασφαλέστερες σιδηροδρομικές διαβάσεις – Τι προτείνει ο ΣΕΣ

Ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια στις ισόπεδες σιδηροδρομικές διαβάσεις και καταθέτει ολοκληρωμένες προτάσεις εκσυγχρονισμού, με στόχο τη μείωση των ατυχημάτων και την εναρμόνιση με τις ευρωπαϊκές πρακτικές
LIFO NEWSROOM
Hellenic Train: Απεργούν οι μηχανοδηγοί την Πέμπτη - Αντιδρούν σε απολύσεις συναδέρφων τους

Ελλάδα / Hellenic Train: Απεργούν οι μηχανοδηγοί την Πέμπτη - Αντιδρούν σε απολύσεις συναδέρφων τους

«Οι εκπρόσωποι της Hellenic Train δήλωσαν πως η εταιρεία στα πλαίσια της 'αναδιοργάνωσής της' επιλέγει να απολύει όσους βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ΠΕΠΕ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Εντωμεταξύ,είμαι 42.Ήμουν τόσο μικρός όταν έβλεπα τις πολεμικές συράξεις,τους εμφύλιους,τις σφαγές,την πείνα και την καταστροφή στις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής που νόμιζα τόσο ηλιθιωδώς ότι για να μην συμβαίνουν εδώ δεν γνωρίζουν που βρισκόμαστε.Ξαφνικά μετά από δεκαετίες βρήκαμε την παραπάνω καραμέλα-αιτία για την έλευση τόσων μεταναστών.Νισάφι.
Δεν γνωρίζω για τους συγκκριμένους αλλά ότι και να μου λένε δεν μπορώ να διανοηθώ με ποιον τρόπο βρίσκουν 4-5 χιλιάδες ευρο,μια ολόκληρη περιουσία γιαυτούς δηλαδή,που ακόμα και εγώ,εδώ στην Ελλάδα να θέλω να μαζέψω από συγγενείς και φίλους για να μεταναστεύσω στο Σουδάν με σχεδία ,αν φτάσω τα 200 ευρο θα είναι ζήτημα.Όσο και ανθρωπιστής,λυπησιάρης και κουραφέξαλα μπορείς να είσαι το θέμα είναι μείζων πολιτικό,ο διακαής πόθος του ισλάμ και της εγγύς Ανατολής είναι η κατάληψη της Δύσης και δη του Ευρωπαϊκού πολιτισμού,όλους τους προηγούμενους αιώνες, και προ ισλάμ,αυτό συνέβαινε,δεν βλέπω λόγο να έχει αλλάξει κάτι.Ο τρόπος είναι ένας,εάν αδυνατείς στρατιωτικά γίνεται εκ των έσω,αποδιοργάνωση των κοινωνιών,όλα τα άλλα είναι παπαριές καμαρωτές.