Reuters: Η ΕΚΤ αύξησε το όριο του ELA κατά 1,2 δισ. ευρώ

Reuters: Η ΕΚΤ αύξησε το όριο του ELA κατά 1,2 δισ. ευρώ Facebook Twitter
2

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αύξησε το όριο της έκτακτης χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών από τον ELA, μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος, κατά 1,2 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τραπεζική πηγή που επικαλείται το Reuters.

«Η Ελλάδα έλαβε την αύξηση που ζήτησε» ανέφερε η πηγή, που δεν κατονομάζεται.

Με την αύξηση αυτή, η συνολική χρηματοδότηση από τον ELA ανέρχεται σε 73,2 δισ. ευρώ. Το Reuters επισημαίνει ότι η έκτακτη χρηματοδοτική βοήθεια αυξάνεται σταδιακά από την ΕΚΤ, προκειμένου να ασκηθεί πίεση στην Αθήνα ώστε να συμφωνήσει με τους πιστωτές της.

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στεγαστικό: Μετά τις φοροελαφρύνσεις η ώρα των κλειστών ακινήτων

Οικονομία / Στεγαστικό: Μετά τις φοροελαφρύνσεις η ώρα των κλειστών ακινήτων

Το επόμενο μέτωπο παρεμβάσεων θα είναι αυτό της κοινωνικής αντιπαροχής καθώς και ρυθμίσεις που θα επιτρέψουν στους servicers να ρίξουν στην αγορά σπίτια που έχουν στην κατοχή τους, αλλά η πώλησή τους αντιμετωπίζει εμπόδια
LIFO NEWSROOM
Σημαντική αύξηση στις αποδοχές εργαζομένων από υπερωρίες και στα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές

Οικονομία / Σημαντική αύξηση στις αποδοχές εργαζομένων από υπερωρίες και στα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές

Κατά το πρώτο τετράμηνο εφαρμογής, οι αποδοχές από υπερωρίες και υπερεργασία αυξήθηκαν κατά 48% και τα έσοδα από εισφορές υπερωριών και υπερεργασίας αυξήθηκαν κατά 34% σε σχέση με το αντίστοιχο τετράμηνο του 2024
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Το διάστημα 30 Μαρτίου – 8 Απριλίου καταγράφηκε νέα εκροή καταθέσεων 1,18 δισ. ευρώ, μειώνοντας ακόμη περισσότερο τις καταθέσεις των ελληνικών τραπεζών στα 134,8 δισ. ευρώ.Μεταξύ Δεκεμβρίου του 2014 και Απριλίου του 2015 οι καταθέσεις έχουν μειωθεί κατά 30 δισεκατομμύρια.Η αύξηση ELA ήταν αναπόφευκτη, ενώ ταυτόχρονα εξετάζεται σοβαρά η επιβολή ελέγχων.Στο μεταξύ, αντλήθηκαν 1,14 δις από έντοκα προχθές, στην έκδοση των οποίων δεν συμμετείχαν ξένοι επενδυτές και καλύφθηκε εξ' ολοκλήρου από εγχώριες τράπεζες. Κουβέντα βέβαια για το πως και γιατί συμβαίνει αυτό.
"Το Reuters επισημαίνει ότι η έκτακτη χρηματοδοτική βοήθεια αυξάνεται σταδιακά από την ΕΚΤ, προκειμένου να ασκηθεί πίεση στην Αθήνα ώστε να συμφωνήσει με τους πιστωτές της."Άσχετο.Ο ELA αυξήθηκε λόγω αύξησης των εκροών και δραματικής μείωσης της ρευστότητας των τραπεζών.