Βεβήλωσαν με σβάστικες το μνημείο του Π. Φύσσα

Βεβήλωσαν με σβάστικες το μνημείο του Π. Φύσσα Facebook Twitter
1

Άγνωστοι βεβήλωσαν τα ξημερώματα  της Τρίτης το μνημείο του δολοφονηθέντος από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά, Παύλου Φύσσα.

Οι περίοικοι και οι περαστικοί είδαν πάνω στο μνημείο, στο σημείο της δολοφονίας στο Κερατσίνι, αγκυλωτούς σταυρούς και φασιστικά συνθήματα.

Βεβήλωσαν με σβάστικες το μνημείο του Π. Φύσσα Facebook Twitter

Ο δήμος Κερατσινίου στην ανακοίνωση του για το περιστατικό σημειώνει ότι «η νέα θρασύτατη πρόκληση και η επανεμφάνιση των φασιστοειδών στους δρόμους της πόλης μας αποδεικνύει ότι το μέτωπο αυτό παραμένει ανοιχτό». Επισημαίνει επίσης ότι «ο Δήμος μας καταδικάζει την άνανδρη φασιστική επίθεση στο σημείο της δολοφονίας, ένα χώρο με ιδιαίτερη συμβολική σημασία για εμάς, ένα χώρο μνήμης που θυμίζει στους κατοίκους της πόλης μας ότι ο αγώνας ενάντια στην απειλή του φασισμού πρέπει να είναι διαρκής στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές μας».

Βεβήλωσαν με σβάστικες το μνημείο του Π. Φύσσα Facebook Twitter

Οι ναζιστές δράστες "αφησαν" πάνω στο μνημείο και την υπογραφή C-18. Πρόκειται για την  υπογραφή  της νεοναζιστικής βρετανικής οργάνωσης «Combat 18», η οποία είχε κατηγορηθεί για δολοφονίες μεταναστών, -όχι μόνο στη Βρετανία. Το 18 παραπέμπει στο 1ο και το 8ο γράμμα του αλφαβήτου, δηλαδή A και Η, τα αρχικά του Αδόλφου Χίτλερ.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο σχέδιο για ασφαλέστερες σιδηροδρομικές διαβάσεις – Τι προτείνει ο ΣΕΣ

Ελλάδα / Νέο σχέδιο για ασφαλέστερες σιδηροδρομικές διαβάσεις – Τι προτείνει ο ΣΕΣ

Ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια στις ισόπεδες σιδηροδρομικές διαβάσεις και καταθέτει ολοκληρωμένες προτάσεις εκσυγχρονισμού, με στόχο τη μείωση των ατυχημάτων και την εναρμόνιση με τις ευρωπαϊκές πρακτικές
LIFO NEWSROOM
Hellenic Train: Απεργούν οι μηχανοδηγοί την Πέμπτη - Αντιδρούν σε απολύσεις συναδέρφων τους

Ελλάδα / Hellenic Train: Απεργούν οι μηχανοδηγοί την Πέμπτη - Αντιδρούν σε απολύσεις συναδέρφων τους

«Οι εκπρόσωποι της Hellenic Train δήλωσαν πως η εταιρεία στα πλαίσια της 'αναδιοργάνωσής της' επιλέγει να απολύει όσους βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ΠΕΠΕ
LIFO NEWSROOM