«Αποφύγετε τις λέξεις λουκάνικο και γουρούνι»

«Αποφύγετε τις λέξεις λουκάνικο και γουρούνι» Facebook Twitter
5

Αντιδράσεις προκαλεί στη Βρετανία η σύσταση του εκδοτικού οίκου Oxford University Press (OUP) προς τους συγγραφείς να αποφεύγουν την αναφορά σε χοίρους, λουκάνικα ή και άλλες λέξεις όταν γράφουν βιβλία, ώστε να μην προσβάλλονται οι μουσουλμάνοι και οι εβραίοι.

Η ύπαρξη των συστάσεων αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια συζήτησης στον ραδιοφωνικό σταθμό BBC4, με αφορμή την επίθεση στο Charlie Hebdo την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο παρουσιαστής της εκπομπής Τζιμ Νότι, χαρακτήρισε «απλώς γελοίο» να συστήνει ένας «αξιοσέβαστος» εκδοτικός οίκος που συνδέεται με ένα ακαδημαϊκό ίδρυμα ότι όταν γράφεις κάποιο βιβλίο δεν θα πρέπει να αναφέρεις τα γουρούνια, γιατί κάποιοι άνθρωποι μπορεί να προσβληθούν.

Αντιδράσεις υπήρξαν και στο βρετανικό Κοινοβούλιο ενώ ο OUP, όταν ρωτήθηκε σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, απάντησε ότι «δεν απαγόρευσε εντελώς τους χοίρους ή το χοιρινό από τα βιβλία του» και ότι δεν έχουν υπάρξει πρόσφατα αλλαγές στις συστάσεις του.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χιλή εκλογές Τραμπ

Διεθνή / Εκλογές στη Χιλή: Ο «Χιλιανός Τραμπ» προηγείται ενόψει δεύτερου γύρου

Γιος πρώην μέλους του ναζιστικού κόμματος και δηλωμένος θαυμαστής του δικτάτορα Αουγκούστο Πινοτσέτ, ο Καστ είναι γνωστός για τις θέσεις του κατά των αμβλώσεων και του γάμου ομοφύλων
THE LIFO TEAM
«Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Διεθνή / «Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Το κόστος ανοικοδόμησης εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 70 δισ. δολάρια, γεγονός που καθιστά τη μεταπολεμική φάση ένα εξαιρετικά ελκυστικό πεδίο για ορισμένες εταιρείες
THE LIFO TEAM
Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Διεθνή / Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Η απόφαση αντανακλά, σύμφωνα με αναλυτές, τη σταδιακή συρρίκνωση των πολιτικών ελευθεριών που είχαν υποσχεθεί στο Χονγκ Κονγκ κατά την επιστροφή του στην κινεζική κυριαρχία το 1997
THE LIFO TEAM

σχόλια

5 σχόλια
Έχουμε περάσει στο άλλο άκρο μου φαίνεται. Αν αρχίσουν οι "οδηγίες" να αποφεύγονται οι λέξεις που προσβάλουν τους μουσουλμάνους, τους χριστιανούς, τους εβραίους, τους βουδιστές, τους ταοϊστές και δεν ξέρω κι εγώ ποιούς άλλους τότε μήπως θα ήταν πιο απλό να μην γράφονται καθόλου βιβλία για να μην έχουμε και κανένα πρόβλημα με κανέναν; Και όλα καλά!