ΣΥΡΙΖΑ: Το ΝΑΤΟ πρέπει να διαλυθεί

ΣΥΡΙΖΑ: Το ΝΑΤΟ πρέπει να διαλυθεί Facebook Twitter
7

Κόντρα με αφορμή το ΝΑΤΟ ξέσπασε μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης νομοσχεδίου που αφορά στο υπουργείο Άμυνας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Α. Γεωργιάδης κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να αναλύσει τη θέση τους για παραμονή ή όχι της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και  ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε ότι το κόμμα του ζητάει την απεμπλοκή της χώρας από τη συμμαχία και τη διάλυσή της.

«Δεν θα διαλύσουμε εμείς το ΝΑΤΟ, όμως το ΝΑΤΟ πρέπει να διαλυθεί γιατί δημιουργεί πολέμους. Συμφωνεί σε αυτό ο κ. Γεωργιάδης;», είπε ο κ. Δρίτσας.

Ο Γεωργιάδης αποκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ «μαντάμ Σουσού» ενώ ο υφ. Άμυνας κ. Λαμπρόπουλος που βρισκόταν στην αίθουσα είπε αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ ότι για πρώτη φορά ακούγονται τέτοιες θέσεις στη Βουλή, επικίνδυνες για τη χώρα σε μια τόσο κρίσιμη χρονική στιγμή για την Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Όλοι αυτοί που θεωρούν το ΝΑΤΟ κάτι καλό ας μας πουν και τι είναι ακριβώς και σε τι χρησιμεύει χωρίς φυσικά να χρειάζεται να το googlaρουν για να απαντήσουν. Η ημιμάθεια πάει σύννεφο εδώ και το πιο θλιβερό είναι ότι θεωρούν ημιμαθείς τους άλλους.
Αγαπητε τρολολο, στο τι χρησιμευει το Νατο, την απαντηση τη δινει αλλος σχολιογραφος παρακατω. Θα το βλεπατε αν δεν υπηρχε. Το οτι δεν εχουμε γινει Συρια η Ουκρανια η πρωην Γιουγκοσλαβια η Κυπρος, με τους γειτονες που μας περιβαλλουν και με τις νοοτροπιες διχασμου που μασ δερνουν, αυτο το οφειλουμε στο δογμα του Κ. Καραμανλη *ανηκομεν εις την Δυσιν* και στη συμμετοχη μας στην ισχυροτερη στρατιωτικη συμμαχια του κοσμου. Δεν ειναι καθολου τυχαιο που ολες οι χωρες τησ Ανατολικης Ευρωπης και πρωην ΕΣΣΔ σπρωχνονταν (και ακομη σπρωχνονται, οσες απεμειναν εξω) για να γινουν μελη.Οσο για εσας, κε Παρατηρητη, τα σχολια σας οζουν τοσο πολυ χολη και μνησικακια, ουτως ωστε και μονο μια επι της ουσιας απαντηση μου σε εσας θα μολυνε ακομη και το πληκτρολογιο μου. Για αυτο και επιφυλασσομαι.
Τετοια σχολια δεν γινεται να τα παρεις κανεις στα σοβαρα. Εδω η Ελλαδα θεωρει το βετο που εβαλε στην ενταξη των Σκοπιων στο ΝΑΤΟ μεγαλη διπλωματικη επιτυχια ..τωρα θα βγει η ιδια απο τη συμμαχια? Να μου λειπει η ξενοφοβικοτητα και ο αντιιμπεριαλισμος νηπιαγωγειου . Οι ανθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ μοιαζουν συχνα να νοσταλγουν τις εποχες που το κομμα ηταν του 3% και μπορουσαν να λενε οτι γραφικοτητα τους κατεβαινε στο κεφαλι
Μα καλά εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν ιδέα του τι συνεπάγεται η παρουσία μας στο ΝΑΤΟ; Πέραν των θεωρητικων πλεονεκτημάτων του να είσαι μέλος μιας ένωσης κρατών και δή ανεπτυγμένων κρατών το όλο ζήτημα έχει και την πρακτική του πλευρά. Ποίος άλλος μπορεί να εγγυηθεί την προστασία όλων των κρατών μελών της ένωσης, με κάθε κόστος, απο εξωτερικές επιθέσεις όπως το ΝΑΤΟ; Αν αύριο βγαίναμε απο το ΝΑΤΟ ποιος θα έβαζε πλάτη σε μια επίθεση απο μια τρίτη χώρα; Τι να πώ πια, όλα στο βωμό της ψευτοαριστερής ιδεολογίας; Θέλω να πιστεύω πως δεν τα πιστεύουν αυτά που λένε και το κάνουν μόνο για εντυπωσιασμό (γιατί κακά τα ψέματα υπάρχουν πολλοί που γουστάρουν αυτές τις ψευτοεπαναστατικές δηλώσεις).
Βρε τι μου θυμίζουν αυτές οι δηλώσεις τι μου θυμίζουν...Α..ναι..Εξω απο την ΕΟΚ,έξω από το ΝΑΤΟ,Βυθίσατε το ΧΟΡΑ,Εξω οι βάσεις του θανάτου! κλπ..Αντρέα ζεις εσύ μας οδηγείς,και πίσω ολοταχώς στο 1981.Ημαρτον Κύριε...
Συμφωνω απολυτως! Επισης, να επανασυσταθει το Συμφωνο της Βαρσοβιας, να επαναταφει η σωρος του Σταλιν στο Κρεμλινο, να μετονομαστει ξανα η Αγια Πετρουπολη σε Λενινγκραντ και να ξαναχτισθει το τειχος του Βερολινου!Χριστε μου, με τετοιους ανθρωπους θελουν να κυβερνησουν?