Την ενοχή του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου για απλή συνέργεια στην υπεξαίρεση δια παραλείψεως -κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου από άμεση συνέργεια στην υπεξαίρεση δια παραλείψεως- πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας Δημήτρης Νάιντος.

 

Επίσης εισηγήθηκε την ενοχή του πρώην γενικού γραμματέα του δήμου Μιχάλη Λεμούσια για τις πράξεις της απλής συνέργειας στην υπεξαίρεση και της απλής συνέργειας στην πλαστογραφία (σε βαθμό πλημμελήματος).

 

Η υπεξαίρεση, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608 περί καταχραστών του δημοσίου επισύρει ποινές κάθειρξης από 10 έως 20 έτη.

 

Για τον δε πρώην δημοτικό ταμία Παναγιώτη Σαξώνη, ο εισαγγελέας Εφετών πρότεινε την ενοχή του για τις πράξεις που καταδικάστηκε σε ισόβια στον πρώτο βαθμό. Για τους δύο πρώην διευθυντές της Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου, Θωμά Γκόλα και Γιώργο Γκαϊδατζή, που καταδικάστηκαν πρωτόδικα σε κάθειρξη 15 και 10 ετών, αντιστοίχως, ο εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθούν ένοχοι για άμεση συνέργεια στην υπεξαίρεση, όπως και πρωτοδίκως.

 

 

 

Η υπεξαίρεση στο Δήμο Θεσσαλονίκης έφτασε στο ποσό των 19,7 εκ. ευρώ.