Μέσα στη μούχλα και στα περιττώματα το μαγαζί του Jamie Oliver

Μέσα στη μούχλα και στα περιττώματα το μαγαζί του Jamie Oliver Facebook Twitter
28

 

Μέσα στη μούχλα και στα περιττώματα το μαγαζί του Jamie Oliver Facebook Twitter

Mέσα στη μούχλα, τα περιττώματα ποντικών και στα ληγμένα κρέατα ήταν το κρεοπωλείο του γνωστού σεφ Jaime Oliver, όπως διαπίστωσαν σε έλεγχο τους οι υγειονομικές αρχές της Βρετανίας.

Πρόκειται για το κρεοπωλείο που τροφοδοτεί το εστιατόριο Barbecoa, το οποίο βρίσκεται κοντά στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου στο City του Λονδίνου. Το υγειονομικό το έκλεισε μετά από αυτά τα ευρήματα για 24 ώρες τον Ιανουάριο, όπως αποκαλύπτουν τώρα οι Times.

 

Μέσα στη μούχλα και στα περιττώματα το μαγαζί του Jamie Oliver Facebook Twitter

Σύμφωνα με την εφημερίδα τα «ευρήματα»  ήταν πολλά. Εκτός από τα περιττώματα ποντικών, τα ληγμένα και τα σάπια, βρέθηκαν βρώμικα χασαπομάχαιρα, λιγδωμένες συσκευασίες αλλά και πακέτα με κοτόπουλα στα οποία είχε γίνει «refresh” στην ημερομηνία λήξης. Ακόμη οι πόρτες των ψυγείων ήταν βρώμικες, οι εγκαταστάσεις καθαρισμού του προσωπικού ανεπαρκείς, ο φωτισμός κακός και τα δάπεδα κατεστραμμένα.

Μέσα στη μούχλα και στα περιττώματα το μαγαζί του Jamie Oliver Facebook Twitter

Η εταιρεία του Oliver δήλωσε χθες το βράδυ ότι η μούχλα που βρέθηκε στα κρέατα δεν τα κάνει ακατάλληλα για κατανάλωση από τον άνθρωπο.

Εκπρόσωπος της εταιρείας είπε στους Times : «Μετά την περιβαλλοντική υγειονομική επιθεώρηση τον Ιανουάριο, πήραμε την άμεση απόφαση να κλείσουμε με τη θέληση μας το κρεοπωλείο για αρκετές ώρες προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα που τέθηκαν. Εντός 24 ωρών οι βελτιώσεις είχαν ήδη γίνει. Ζητήματα όπως αυτό είναι εξαιρετικά σπάνια στο πλαίσιο του Restaurant Group JO και αντιμετωπίζονται με τη μέγιστη σοβαρότητα».

Μέσα στη μούχλα και στα περιττώματα το μαγαζί του Jamie Oliver Facebook Twitter

Ένα γεύμα στο εστιατόριο Barbecoa κοστίζει περίπου 100 λίρες. Η ιστοσελίδα του λέει ότι η ποιότητα του κρέατός του στο κρεοπωλείο "δεν υστερεί σε τίποτα".

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που οι έλεγχοι αποκαλύπτουν προβλήματα στις επιχειρήσεις του συγκεκριμένου σεφ. Το 2012 σε ένα υποκατάστημα της αλυσίδας στο Εδιμβούργο τα ποντίκια έκαναν βόλτα στην τραπεζαρία ενώ το Μάιο του 2013, ο κλάδος του Πόρτσμουθ ομολόγησε την ενοχή του για την παραβίαση της νομοθεσίας περί ασφάλειας των τροφίμων και του επιβλήθηκε πρόστιμο £ 8.000.  

28

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ