Βραζιλία: Έπνιξαν βασανιστή της χούντας

Βραζιλία: Έπνιξαν βασανιστή της χούντας Facebook Twitter
6

Δολοφονημένος βρέθηκε στο σπίτι του ένας πρώην βασανιστής της χούντας, ο οποίος είχε παραδεχτεί ότι βασάνισε και σκότωσε πολιτικούς κρατουμένους στην περίοδο της δικτατορίας στη χώρα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 76χρονος  πρώην συνταγματάρχης Πάουλο Μαλάες δολοφονήθηκε από τρεις άνδρες που εισήλθαν στο σπίτι του έξω από το Ρίο ντε Τζανέιρο. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι τρείς άνδρες τον έπνιξαν και πήραν υπολογιστές και όπλα. Σύμφωνα με δικηγόρο ίσως οι δράστες αναζητούσαν απόρρητα έγγραφα.

Ο Μαλάες είχε δηλώσει μόλις τον περασμένο μήνα αμετανόητος για τους φόνους ανθρώπων «τόσο πολλών, όσων ήταν επιβεβλημένο» αλλά και για τους βασανισμούς.

Τουλάχιστον 500 άνθρωποι είχαν εξαφανιστεί ή σκοτωθεί στην περίοδο της δικτατορίας στη Βραζιλία από το 1964 ως το 1985.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

Διεθνή / «Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

«Η σχέση με την Κίνα και με τον πρόεδρο Σι είναι εξαιρετική, και οι δύο καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι να παραμείνει έτσι», έγραψε σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου-Τζέφρι Έπσταϊν: Φέρονται να ζήτησαν από χορεύτρια ερωτική συνεύρεση και με τους δύο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου-Τζέφρι Έπσταϊν: Φέρονται να ζήτησαν από χορεύτρια ερωτική συνεύρεση και με τους δύο

Οι δικηγόροι της αναφέρουν ότι είχε δεχτεί πρόταση αμοιβής 10.000 δολαρίων για να χορέψει σε ιδιωτικό πάρτι στην κατοικία του Έπσταϊν - Της είπε ότι θα πληρωνόταν επιπλέον και την πίεσαν να εμπλακεί σε σεξουαλικές πράξεις μαζί τους
THE LIFO TEAM

σχόλια

4 σχόλια
Βλεπω αρκετα θετικα και κανενα αρνητικο σχολιο.Κι εγω ο ιδιος δεν μπορω να πω οτι "αγανακτησα" με την ειδηση.Μου ηλθε ,ομως,μια σκεψη.Μηπως αυτοι που εκαναν το ιδιο στην χωρα μας ηταν τα μελη της 17 Νοεμβρη ; Οι οποιοι εκτελεσαν ,μεταξυ αλλων,τον Μαλλιο και τον Πετρου ;Το ζητημα,λοιπον, που τιθεται ειναι καθαρα ηθικο.Η καταδικαζουμε ανεπιφυλακτα ολες τις ενεργειες αυτης της μορφης,η καμμια.Η το ενα,η το αλλο.Οχι δυο μετρα και δυο σταθμα και κριση "κατα το δοκουν".Κατι που συνηθιζουμε πολυ οι νεοελληνες.
Όταν ένα μεταπολιτευτικό αστικό καθεστώς που διαδέχεται μια χούντα, κάνει τα στραβά μάτια κι αφήνει ατιμώρητους εγκληματίες, τότε τι; Να τους συγχωρέσει ο κόσμος σαν καλοί χριστιανοί;