Αντικατέστησε τελικά τη Ρομά υποψήφια ο ΣΥΡΙΖΑ

Αντικατέστησε τελικά τη Ρομά υποψήφια ο ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
2

Στην αντικατάσταση της Ρομά υποψήφιας από τη Θράκη Σουλειμάν Σαμπιχά στο ευρωψηφοδέλτιο του ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Τη θέση της παίρνει ο μουσουλμάνος Μεστάν Οσμάν Ουμίζ.

Η ανακοίνωση είναι λιτή και δεν εξηγεί τους λόγους της αντικατάστασης, όμως πληροφορίες αναφέρουν ότι η υποψηφιότητα της Σαμπιχά είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις βουλευτών και της νομαρχιακής οργάνωσης σε Ξάνθη, κυρίως, και Ροδόπη, ενώ πολιτικές πηγές έλεγαν ότι «τουρκικής συνείδησης βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αξίωσαν να μην κατέβει η Σαμπιχά, που είναι κόκκινο πανί για τους τουρκόφιλους μουσουλμάνους» και ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να την κόψει από τα ψηφοδέλτια».

Το Νοέμβριο στο συνέδριο για τις μειονότητες στη Γενεύη, η Σαμπιχά είναι πει ότι «οι μουσουλμάνοι τουρκικής καταγωγής προσπαθούν να μας επιβάλλουν εκτός από τη γλώσσα τους και την ταυτότητά τους».

Στην ανακοίνωση του για την αντικατάστασή της ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

"Σε κοινή συνεδρίαση των γραμματέων των Νομαρχιακών Επιτροπών και των βουλευτών της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, παρουσία του γραμματέα της Κ.Ε. Δ. Βίτσα, αποφασίστηκε η μη συμμετοχή ως υποψήφιας στο ψηφοδέλτιο για την ευρωβουλή της Σουλεϊμάν Σαμπιχά. Ως υποψήφιος για την ευρωβουλή από τον χώρο της μειονότητας θα συμμετέχει ο Μεστάν Οσμάν Ουμίζ".

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί δεν στεριώνει κανένα κόμμα στη δεύτερη θέση;

LiFO politics / Γιατί δεν στεριώνει κανένα κόμμα στη δεύτερη θέση;

Ο Γιάννης Παντελάκης, αρθρογράφος της LiFO και συγγραφέας, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη γιατί δεν έχει αναδειχθεί ακόμα μία ισχυρή εναλλακτική πρόταση απέναντι στην κυβέρνηση και αν η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι ένας αντίπαλος που μπορεί πραγματικά να την απειλήσει. 
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μήνυμα Μητσοτάκη για Πρωτομαγιά: «Μέρα με τη μέρα, ενισχύουμε τον εργαζόμενο»

Πολιτική / Μήνυμα Μητσοτάκη για Πρωτομαγιά: «Μέρα με τη μέρα, ενισχύουμε τον εργαζόμενο»

«Πάμε να δούμε πόσες πολιτικές μας για την εργασία μπορώ να σας πω σε λιγότερο από 1 λεπτό» λέει στο TikTok ο πρωθυπουργός, πριν αρχίσει να απαριθμεί μέτρα της κυβέρνησης για την εργασία
LIFO NEWSROOM
Ευτύχης Βαρδουλάκης: «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Newsroom / «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Υπάρχει χώρος για επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα; Είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου ο αντίπαλος που θέλει η ΝΔ; Γιατί δεν ανακάμπτει το ΠΑΣΟΚ; Και τι σηματοδοτούν οι πρώτες εκατό μέρες του Τραμπ στην εξουσία; O Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τον σύμβουλο στρατηγικής και επικοινωνίας, Ευτύχη Βαρδουλάκη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Πολιτική / Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε επίσης την προώθηση σύγχρονης εταιρικής δομής για τον νέο ΟΣΕ, με στόχο την ενίσχυση της αποδοτικότητας και την ταχύτερη εκτέλεση κρίσιμων έργων
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στο υπουργικό για σιδηρόδρομο: Θα αλλάξουν όσα δεν άλλαξαν εδώ και δεκαετίες

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό για σιδηρόδρομο: Θα αλλάξουν όσα δεν άλλαξαν εδώ και δεκαετίες

Η αποκατάσταση των υποδομών στη Θεσσαλία, πλήρης τηλεδιοίκηση και αυτόματη πέδηση, γεωεντοπισμός τρένων σε πραγματικό χρόνο και η νέα πλατφόρμα railway.gov.gr στο υπουργικό
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Η Σαμπιχά Σουλειμάν ανήκει στην κοινότητα των ρομά της Θράκης και στο παρελθόν έχει καταγγείλει το τουρκικό προξενείο της περιοχής για εξαναγκασμό και εκτουρκισμό της μειονότητας (πομάκων και ρομά).............. Η Πομάκα ακτιβίστρια η οποία έχει βραβευθεί για την κοινωνική προσφορά της από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, μπήκε στο στόχαστρο της κριτικής των τοπικών οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του μουσουλμάνου βουλευτή, Χουσείν Ζεϊμπέκ.................. http://www.bankwars.gr/2014/04/%CE%A3%CE%A5%CE%A1%CE%99%CE%96%CE%91-%CE%9F-%CE%9C%... ..............Δράση που τη μετέτρεψε σε κόκκινο πανί, όχι μόνο για το τουρκικό προξενείο, αλλά και για τα μειονοτικά στελέχη που αυτοαποκαλούνται Τούρκοι (κάποιοι είναι όντως τουρκογενείς και κάποιοι είναι πομάκοι που εκτουρκίστηκαν)Ότι πει το προξενείο, εμείς για κάνα διορισμό και μικρομάνατζμεντ είμαστε.Να τον χαίρονται οι Ελληνες ψηφοφόροι του!