Μπαλτάκος: Ήθελα να σώσω τη χώρα, με το Σαμαρά είμαστε δαυλοί αναμμένοι

Μπαλτάκος: Ήθελα να σώσω τη χώρα, με το Σαμαρά είμαστε δαυλοί αναμμένοι Facebook Twitter
3

Νέες εξηγήσεις έδωσε σήμερα στον Real Fm, ο Τάκης Μπαλτάκος για το video στο οποίο αποκαλύπτεται να μιλά με μεγάλη οικειότητα με τον Κασιδιάρη. Ο πρώην γραμματέας της κυβέρνησης βρέθηκε πραγματικά σε πολύ δύσκολη θέση με τη φράση "δεν θυμάμαι" να κυριαρχεί ως απάντηση στις περισσότερες δύσκολες ερωτήσεις. Σε άλλα σημεία οι απαντήσεις πραγματικά εντυπωσίαζαν, όπως στην ερώτηση αν ενημέρωνε το Σαμαρά για τις συναντήσεις με τον Κασιδιάρη. "Γιατί να τον ενημερώνω; Δεν έχει τα δικά του; Δεν βασανίζεται από το πρωί μέχρι το βράδυ;", διερωτήθηκε προσπαθώντας να απαντήσει ο μέχρι χθες εκ δεξιών του Πρωθυπουργού.

Ο πρώην γραμματέας της κυβέρνησης είπε μεταξύ άλλων στο ραδιόφωνο:

"Συναντήσεις έγιναν πριν τη δολοφονία Φύσσα. Η συγκεκριμένη έγινε μετά τη δολοφονία Φύσσα, αλλά πριν τα Χριστούγεννα όταν και έγιναν οι μεγάλες συναντήσεις. Κάποιος έπρεπε να είχε επαφή για το καλό της χώρας με αυτούς τους ανθρώπους. 500.000 Έλληνες που τους ψήφισαν δεν είναι Ναζί. Κανένας δεν είναι Ναζί. ότι έκανα εξυπηρετούσε ένα σκοπό. Έπρεπε να γνωρίζουμε σκέψεις, στρατηγικές και κινήσεις. Το γραφείο μου τυχαία ήταν δίπλα από το δικό τους. Τους έλεγα ότι ήθελαν για να κερδίσω την εμπιστοσύνη τους.

Η σχέση μας με τον Αντώνη Σαμαρά είναι σφυρηλατημένη μέσα στον χρόνο. Και οι 2 είμαστε δαυλοί αναμμένοι μέσα στον χρόνο για το καλό της πατρίδας. Η ΝΔ είναι παράταξη ευθύνης και μπορεί να κρατήσει τη συνοχή στη χώρα. Η ΝΔ κινδυνεύει να χάσει τη δεξιά της πτέρυγα και αν αυτό συμβεί θα βγει εκτός φάσματος και προωτοκαθεδρίας. Πάντα υπερασπιζόμουν την ορθοδοξία και τους ενστόλους. Αυτό το ξέρουν όλοι".

"Δεν μίλαγα με ακαδημαϊκό όταν μιλούσα με τον Κασιδιάρη. Ο πρωθυπουργός δεν ήξερε. Λειτουργούσα αυτοβούλως σαν μεσολαβητής για το καλό της χώρας, για να ξέρω τις θέσεις των χρυσαυγιτών.

Τον Πρωθυπουργό δεν τον πιάνουμε στο στόμα μας, δεν τον σχολιάζω. Στον Τύπο διάβασα ότι ο Πρωθυπουργός πήρε τηλέφωνο τον Αθανασίου και τον Δένδια, δεν μου το είπε ο Πρωθυπουργός.

Και άλλους δέχομαι, και το ΚΚΕ, τι σημαίνει ότι είμαι κομμουνιστής;

Τα τηλεφωνήματα είναι γραμμένα στον Τύπο. Δεν τους είπα τίποτα που να μην έχει γραφτεί στις εφημερίδες. Είχαμε συμφωνήσει να μην κάνουμε ήρωες και να ανεβάζουμε τη Χρυσή Αυγή. Στην Ελλάδα δεν πιάνει η αρνητική προβολή, δεν είμαστε Σουηδία και Δανία. Αν έκαναν συσσίτια στο Σύνταγμα και τα απαγορεύαμε, θα το παίζανε τα κανάλια και θα κάναμε τσάμπα διαφήμιση στους χρυσαυγίτες.

Ότι είπα για τον Αθανασίου και τον Δένδια το έκανα επίτηδες για να αποσπάσω πληροφορίες από τον Κασιδιάρη.

Μπορεί να υπάρχουν και άλλα βίντεο και να έχω πει και άλλα. Που να θυμάμαι όσα είπα πριν από έξι μήνες. Σκέφτηκα ότι μπορεί να με γράφουν γιατί αυτό είναι το ποιόν αυτών των ανθρώπων. Δεν θυμάμαι με ποιους βουλευτές της Χ.Α. έχω συναντηθεί".

Χθες παραιτήθηκα αμέσως. Δεν με έδιωξε κανείς. Μόνος μου έφυγα.

Η δήλωσή μου περί αντικομμουνισμού σαρώνει τα σωθικά της Χρυσής Αυγής.

Δεν μου ανέθεσε ποτέ ο Πρωθυπουργός να κάνω συναντήσεις.

Η πρόθεσή μου ήταν αγαθή...Το υλίκό του βίντεο είναι προιόν εγκληματος και δεν μπορεί να πει σε καμία δικογραφία.

Ο γιος μου δεν αναζητείται είναι εντός της διαδικασίας του αυτοφώρου. Δεν έχω καμία επαφή μαζί του, δεν ξέρω που είναι.

 Σε ερώτηση του δημοσιογράφου Ν. Χατζηνικολάου για την αναφορά στα τηλεφωνήματα Σαμαρά σε Δένδια και Αθανασίου σημείωσε: «Τα διάβασα στον Τύπο, δεν ξέρω αν είναι αληθή, δεν μου τα είπε ο πρωθυπουργός. Όλες οι απόψεις που τους είπα τις έχουν εκφράσει δικηγόροι και έχουν γραφτεί στον Τύπο. Δεν τους είπα κάτι παράλογο…».

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΠΑΡΤΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το δίλημμα των εκλογών είναι ένα, ποια παράταξη μπορεί σταθερά να πάει τη χώρα μπροστά»

Τα κύρια σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού από τη Σπάρτη - Στο επίκεντρο ο Μυστράς, το νέο νοσοκομείο στη Σπάρτη, τα μέτρα στήριξης και οι εκλογές
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ FINANCIAL TIMES

Πολιτική / Μητσοτάκης στους Financial Times για «διόδια» στο Ορμούζ: Είναι καθαρός εκβιασμός, δεν γίνεται να το δεχτούμε

«Πιστεύω ότι είναι υποχρέωσή μας ως Ευρώπη να προετοιμαστούμε για μια αρνητική εξέλιξη» είπε, αναφερόμενος στις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου στο Ιράν
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΑΣΥ ΜΜΜ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Νέοι συρμοί, νέα λεωφορεία και προσλήψεις στις συγκοινωνίες

Στην εκδήλωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών τέθηκαν, μεταξύ άλλων, η ανανέωση του στόλου λεωφορείων, ο εκσυγχρονισμός των συρμών Μετρό και Ηλεκτρικού και η ενίσχυση του συγκοινωνιακού έργου με πυκνότερα δρομολόγια
THE LIFO TEAM
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ

Πολιτική / Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ψηφίστηκε η άρση της ασυλίας της

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ζήτησε εξαρχής να μην συζητηθεί η υπόθεση στην Ολομέλεια της Βουλής , υποστηρίζοντας ότι στόχος είναι να περιοριστεί η δημόσια παρέμβασή της και να ανακοπεί η κριτική της απέναντι στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ

Πολιτική / Κεραμέως: Στα βαρέα και ανθυγιεινά νοσηλευτές, διασώστες και οδηγοί ασθενοφόρων - Τι ανέφερε για συντάξεις χηρείας

Η υπουργός Εργασίας προανήγγειλε μια σημαντική ρύθμιση για τους υγειονομικούς αλλά και νομοσχέδιο για την ισότητα των αμοιβών μεταξύ γυναικών και ανδρών που κατέχουν την ίδια εργασιακή θέση
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: «Του είπα αυτό είναι τρίτο μνημόνιο και μου είπε "μη λες τέτοιες λέξεις"»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας για την κρίσιμη περίοδο του 2015, περιγράφει μεταξύ άλλων μια σκηνή με τον Αλέξη Τσίπρα και τον τότε αρχηγό των Podemos, σχολιάζοντας τα «σπαστά αγγλικά» του πρώην πρωθυπουργού
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ GLOBAL SUMUD FLOTILLA

Πολιτική / «Global Sumud Flotilla»: Διάβημα του ΥΠΕΞ στο Ισραήλ για τους Έλληνες πολίτες που συμμετέχουν στον στολίσκο

Στην ανακοίνωση του υπουργείου επισημαίνεται πως η ελληνική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα να παράσχει κάθε δυνατή προξενική συνδρομή
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
"Και οι 2 είμαστε δαυλοί αναμμένοι μέσα στον χρόνο για το καλό της πατρίδας". To πιστεύει. Η ρητορική παραπέμπει ακριβώς στον μεταπολεμικό - χουντικό δεξιό πυρήνα, Αρχαία Σπάρτη, Μάνη, ορθοδοξία, φως, στολή, πατρίδα, Ελλάς. Ο δηλωμένος αντικομμουνισμός δεν έχει ιδεολογική σημασία (πχ, κι ο Στέφανος Μάνος μπορεί να το δήλωνε), αλλά εκφράζει βαθιά το αταβιστικό από τον Εμφύλιο "να μην αλώσουν οι κομμουνισταί την εξουσία". Εκεί βρίσκεται και ο κοινός τόπος με ΧΑ αλλά και με ΠΑΣΟΚ (με άλλη αφετηρία αυτοί), έτσι εξηγείται κι η άνετη μεταστροφή του Σαμαρά από αντιμνημονιακό ηγέτη σε έμπιστο των αγορών. Γούστο έχει να έχουμε Κεντροδεξιά "ΕΛιά", ίσως να ήρθε (ξανά) η ώρα του Καραμανλή, ή ο Σαμαράς να ολοκλήρωσε τον ρόλο του και να τον καίνε.