Και η Βενετία θέλει την ανεξαρτησία της

Και η Βενετία θέλει την ανεξαρτησία της Facebook Twitter
3

Και η Βενετία έχει ξεκινήσει διαδικασίες για δημοψήφισμα που θα αφορά την απόσχισή της ή μη από την Ιταλία και την ανακήρυξη της ως αυτόνομης περιοχής.

Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι ως και τα δύο τρίτα των τεσσάρων εκατομμυρίων κατοίκων της περιοχής θέλουν την ανεξαρτησία της Βενετίας. 


Η Δημοκρατία της Βενετίας αποτελούσε μια ανεξάρτητη και πανίσχυρη πόλη-κράτος για περίπου 1.000 χρόνια πριν την καταλάβει ο Ναπολέων το 1797. 

Το δημοψήφισμα, όπως γράφει το BBC, θα διεξαχθεί online. Έχει ξεκινήσει ήδη από σήμερα και αναμένεται να ολοκληρωθεί την προσεχή Παρασκευή.

Αν και τα ΜΜΕ στην Ιταλία έχουν αφιερώσει ελάχιστον χρόνο στην κίνηση, οι διοργανωτές περιμένουν ότι θα ψηφίσουν τουλάχιστον δύο εκατομμύρια πολίτες.

Οι κινήσεις ανεξαρτησίας είναι δημοφιλείς στη Βόρεια Ιταλία, όπου οι κάτοικοι της συχνά αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό τα οικονομικά προβλήματα των νότιων και πιο φτωχών περιοχών της χώρας.

Ο Λούκα Ζαΐα, κυβερνήτης της Ιταλίας, απέρριψε την άποψη ότι το Ιταλικό Σύνταγμα δεν επιτρέπει αποσχίσεις. Οι διεθνείς νόμοι, είπε, επιτρέπουν το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια