Όχι της Κύπρου στο νόμο του μνημονίου για τις ιδιωτικοποιήσεις

Όχι της Κύπρου στο νόμο του μνημονίου για τις ιδιωτικοποιήσεις Facebook Twitter
6

Η κυπριακή Βουλή απέρριψε απόψε το νόμο για την ιδιωτικοποίηση των ημικρατικών οργανισμών, η ψήφιση του οποίου ήταν προαπαιτούμενο για την καταβολή της επόμενης δόσης από τους δανειστές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι χωρίς τη δόση η κυπριακή κυβέρνηση αδυνατεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις τον επόμενο μήνα. Η κατάσταση που διαμορφώνεται θα απασχολήσει αύριο το υπουργικό συμβούλιο.

Το νομοσχέδιο απορρίφθηκε με 25 ψήφους υπέρ, 25 κατά και με 5 αποχές.


Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές του ΔΗΣΥ, 3 βουλευτές του ΔΗΚΟ (Ν. Παπαδόπουλος, Σοφοκλής Φυττής και Γιώργος Προκοπίου-υπενθυμίζεται ότι το ΔΗΚΟ έχει αποφασίσει να αποχωρήσει από την κυβέρνηση αλλά για το Κυπριακό) ο βουλευτής του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης και ο ανεξάρτητος βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας.

Κατά ψήφισαν οι βουλευτές του ΑΚΕΛ, της ΕΔΕΚ, ο βουλευτής των Οικολόγων και η Συμμαχία Πολιτών.

Σε ανακοίνωσή του, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Χρίστος Στυλιανίδης αναφέρει ότι κατά την αυριανή έκτακτη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου το Σώμα θα εξετάσει την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί μετά τη ψηφοφορία στη Βουλή και την απόρριψη του Νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις.
 
«Απώτερος στόχος είναι να ανατραπούν δυσάρεστες εξελίξεις και να διατηρηθεί η πορεία οικονομικής ανάκαμψης και σταθεροποίησης της χώρας», τονίζει ο Εκπρόσωπος.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

NEW YORK TIMES ΙΣΡΑΗΛ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΗΝΥΣΗ

Διεθνή / Ισραήλ: Μηνύει τους NYT για άρθρο που καταγράφει βιασμούς Παλαιστινίων κρατουμένων

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τους New York Times ότι «συκοφαντούν τους στρατιώτες του Ισραήλ» και επιχειρούν να δημιουργήσουν «ψευδή εξίσωση» ανάμεσα στη Χαμάς και τον ισραηλινό στρατό
THE LIFO TEAM
ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Η πλευρά Μακρόν διαψεύδει ότι το χαστούκι συνδεόταν με μηνύματα του Εμανουέλ Μακρόν σε ηθοποιό

Σύμφωνα με νέο βιβλίο, η Μπριζίτ Μακρόν «έχασε την ψυχραιμία της» κατά τη διάρκεια πτήσης του προεδρικού ζεύγους όταν είδε μήνυμα στο κινητό του Γάλλου προέδρου από Γαλλοϊρανή ηθοποιό
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ

Διεθνή / Politico: Η Ταϊβάν είναι το βασικό «αγκάθι» στις συνομιλίες Τραμπ-Σι

Το ζήτημα της Ταϊβάν παραμένει ιδιαίτερα ευαίσθητο, καθώς η Κίνα τη θεωρεί μέρος της επικράτειάς της, ενώ οι ΗΠΑ διατηρούν πολιτική «στρατηγικής ασάφειας», αναγνωρίζοντας την ξεχωριστή της υπόσταση
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΝ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ

Διεθνή / Ιρανικές δυνάμεις κατέλαβαν πλοίο-«πλωτό οπλοστάσιο» στον Κόλπο του Ομάν

Τέτοιου είδους πλοία δραστηριοποιούνται συνήθως στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν και τον Κόλπο του Ομάν, λειτουργώντας ως σημεία ανεφοδιασμού για ένοπλες ομάδες ασφαλείας που συνοδεύουν εμπορικά πλοία σε επικίνδυνες θαλάσσιες διαδρομές.
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Η Κούβα ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκαν τα καύσιμα για ηλεκτροπαραγωγή - Έως και 22 ώρες χωρίς ρεύμα

Η κατάσταση προκάλεσε νέες διαδηλώσεις στην κουβανική πρωτεύουσα, με εκατοντάδες ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα συνεχή μπλακ άουτ και τις ελλείψεις καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η Τεχεράνη επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ένα κινεζικό υπερδεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου διέσχισε τα Στενά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων
THE LIFO TEAM
Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Οι βουλευτές που ψήφισαν "όχι", οι υπάλληλοι της ΑΗΚ που απεργούν και μας κόβουν το ρεύμα,οι υπάλληλοι της ΑΤΗΚ και της αρχής λιμένων που δε δέχονται τις ιδιωτικοποιήσεις να μην πληρωθούν τον Μάρτιο για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις!!!Πρέπει να ξέρουμε πότε να λέμε όχι!Είδαμε και το "όχι" στο Eurogroup τι έκανε.Αντί να δεχτούμε το 6% σε όλες τις καταθέσεις είπαμε όχι και μετά ήρθαν χειρότερα!!!
...Λεονταρισμοι της πλακας,στους οποιους οι κυπριοι πολιτικοι ειναι εξισου αφθαστοι με τους ελλαδιτες συναδελφους τους.Ας θυμηθουμε μονο τα οσα τραγελαφικα συνεβησαν περυσι τετοιο καιρο με τις τοτε "ηρωικες" αποφασεις της ιδιας βουλης και ξερουμε και την τωρινη καταληξη της συγκεκριμενης αρνησης.Με λιγα λογια,εαν και αυτη η αποφαση της βουλης,δεν συνοδευεται απο ενα ρεαλιστικο πολιτικο σχεδιασμο για τις πιθανες εναλλακτικες λυσεις του δυσεπιλυτου αυτου προβληματος,τοτε οι κυπριοι αδερφοι μας ματαιοπονουν,αυταπατωνται και οδηγουνται σε αδιεξοδα,εφαμιλλα των δικων μας...
Κάποιοι, αναφερόμενος σε όσους πάτησαν όχι, δεν λέτε να καταλάβετε πως οποιεσδήποτε μεταρρυθμίσεις και αν αποπειραθεί να γίνουν (και στην Κύπρο και στην Ελλάδα), με τους βεβιασμένους και επιπόλαιους τρόπους και μεθόδους που επιλέγονται («πονάει δόντι, κόψει κεφάλι»), ειδικότερα μέσα σε αυτή την τραγική κατάσταση της «δαμόκλειου σπάθης» να αιωρείται συνεχώς (και σκοπίμως) επάνω από τα κεφάλια μας δεν πρόκειται να επιτύχουν. Θεωρώ σωστή την καταψήφιση εφόσον έγινε με αυτό το σκεπτικό. Κάποια πράγματα, όσο πιεστικές και αν είναι κάποιες καταστάσεις και συνθήκες, ακόμη και τότε, θέλουν τον σχετικό και ανάλογο χρόνο σκέψης, έστω σύντομο. Και αυτό δεν ακολουθείται.
Ναι όπως και στην αρχή, μετά αρχίσαν να αδειάζουν τράπεζες σουπερ μαρκετ κτλ, και πήγαν πίσω παρακαλώντας. Όπως και στην Αργεντινή δλδ. Εδώ έιμαστε να δουμε ποιος θα διαψευστεί/επιβεβαιωθεί..
Τπ συγκεκριμενο σχολιο το εγραψα ειρωνικα για να δω αντιδρασεις. Η αποψη μου ειναι πως δεν ειναι καιροι για ηρωιλικια, αλλα για δουλεια. Διοτι ποιος θα πληρωσει μισθους/συνταξεις σε λιγους μηνες? Θα μου πεις μπρος γκρεμος κ πισω ρεμα.