Αθώος κρίθηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο ο Ανδρέας Κουρής, γιος του εκδότη Γιώργου Κουρή, για την υπόθεση οφειλών στο ΙΚΑ. Πρόκειται για οφειλές ύψους περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ από την επιχείρηση «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ», ιδιοκτήτρια του τηλεοπτικού σταθμού Alter.
Το δικαστήριο δέχθηκε τον ισχυρισμό που από την αρχή προέβαλε ο κατηγορούμενος, ότι ήταν μη εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας και αντιπρόεδρος χωρίς εκτελεστικές ή εκπροσωπευτικές της εταιρείας αρμοδιότητες.
Το δικαστήριο -αναφέρει ο δικηγόρος του κ. Κουρή, Θεμιστοκλής Σοφός- δέχθηκε ότι ουδέποτε υπήρξε νόμιμος εκπρόσωπος, διευθύνων ή εντεταλμένος σύμβουλος της εταιρείας με την επωνυμία «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.», η οποία φέρεται οφειλέτης των ασφαλιστικών εισφορών προς το ΙΚΑ, ότι δεν είχε εξουσία εκπροσώπησης ή διαχείρισης ή την παραμικρή ανάμιξη σε θέματα που αφορούσαν στη διοίκηση και τη διαχείριση της εταιρείας.
Ελλάδα /
Αθώος ο Κουρής για τα χρέη στο ΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
Υπόθεση «Πελικό» στη Βρετανία: 49χρονος κατηγορείται ότι νάρκωνε και βίαζε τη σύζυγό του επί 13 χρόνια
Πτώση ατόμου στις ράγες του ΗΣΑΠ στα Κάτω Πατήσια
Μ’ έχεις κάνει θεό
Νέος Banksy στο Λονδίνο με υπαινιγμό για την παιδική αστεγία
«ΣΑΛΟΝΙΚΗ»: Ένα σπουδαίο βιβλίο για τη Θεσσαλονίκη
σχόλια