Χρυσοχοίδης: «Δεν ήμουν ανακόλουθος για τα διόδια»

Χρυσοχοίδης: «Δεν ήμουν ανακόλουθος για τα διόδια» Facebook Twitter
8

Απορρίπτει ο υπουργός Μεταφορών την κριτική που δέχτηκε για την ανακολουθία των δηλώσεων του σχετικά με τις τιμές των διοδίων. Ο κ. Χρυσοχοίδης που μετά τις αυξήσεις είπε ότι αυτές προβλεπόταν από συμβάσεις του 2007, το Δεκέμβριο είχε δηλώσει ότι δεν θα γίνουν άλλες αυξήσεις στα διόδια.

Τώρα σε συνέντευξη του στον Σκάι, επαναλαμβάνει ότι οι αυξήσεις αυτές προβλεπόταν, άρα  «είμαι  απόλυτα έντιμος, σωστός και πιστός σε αυτό που είπα».

Παραδέχθηκε εκ νέου ότι υπήρχε μια αδικία για τους κατοίκους της Αττικής, αλλά αυτή αντιμετωπίστηκε καθώς δεν θα πληρώσουν την αύξηση της τιμής των διοδίων στις Αφίδνες. Όπως είπε, όποιος αποδεικνύει μια σχέση με την περιοχή μπορεί να πάρει το αυτόματο μηχάνημα για να έχει την έκπτωση.

Από τις αυξήσεις στα διόδια θα εξαιρεθούν και όσοι έχουν εξοχικά στον Ωρωπό και την ευρύτερη περιοχή της βορειανατολικής Αττικής, τόνισε με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Προϋπόθεση, όπως είπε, είναι να πάρουν και αυτοί βεβαιώσεις από τους δήμους και τη ΔΕΗ που να αποδεικνύουν τη σχέση τους με την περιοχή, όπως συμβαίνει και με τους περίπου 40.000 μόνιμους κατοίκους του δήμου Ωρωπού.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε ότι αν δεν αυξηθούν οι τιμές των διοδίων τότε τα χρήματα θα πρέπει να δοθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό. «Θέλουμε να το κάνουμε αυτό;», διερωτήθηκε.

Αν επιλέξουμε να χρηματοδοτούμε αυτόν που θέλει να πάει στον Ωρωπό για το εστιατόριο ή  για μπάνιο και να στερήσουμε χρήματα από τον άστεγο και τον φτωχό, αυτό κατά τη γνώμη μου είναι λάθος, πρόσθεσε.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM