Κομισιόν εναντίον Ελλάδας για τη διαβίωση των χοίρων

Κομισιόν εναντίον Ελλάδας για τη διαβίωση των χοίρων Facebook Twitter
2

Προδικαστική διαδικασία κατά της χώρας μας και άλλων τεσσάρων χωρών ξεκινά η Κομισιόν για τις συνθήκες διαβίωσης των χοίρων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επικαλείται την κοινοτική οδηγία 2008/120/ΕΚ που απαιτεί να εκτρέφονται οι «χοιρομητέρες» σε ομάδες, και όχι σε ατομικά διαμερίσματα σταβλισμού, κατά τη διάρκεια ενός μέρους της εγκυμοσύνης τους.

Ο κανόνας τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2013 ύστερα από μια 12ετή μεταβατική περίοδο προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των χοίρων, οι οποίοι είναι «κοινωνικά» ζώα.

Αν η Ελλάδα και οι άλλες χώρες, μεταξύ αυτών και η Κύπρος,  δεν συμμορφωθούν με την κοινοτική νομοθεσία εντός δύο μηνών, η Επιτροπή μπορεί να τις παραπέμψει στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταδίκη του Δημήτρη Μαρέδη για τον εκβιασμό της Ζέττας Μακρή προτείνει η Εισαγγελέας

Ελλάδα / Καταδίκη του Δημήτρη Μαρέδη για τον εκβιασμό της Ζέττας Μακρή προτείνει η Εισαγγελέας

Η Εισαγγελέας απέρριψε ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς του Μαρέδη, σύμφωνα με τους οποίους επρόκειτο για νόμιμη εμπορική συναλλαγή προβολής της βουλευτού μέσω των ΜΜΕ που διαχειρίζεται
LIFO NEWSROOM
Πέτρος Φιλιππίδης: «Αισθάνομαι δικαιωμένη» είπε η δεύτερη καταγγέλλουσα για πρώτη φορά μπροστά στην κάμερα

Ελλάδα / Πέτρος Φιλιππίδης: «Αισθάνομαι δικαιωμένη» είπε η δεύτερη καταγγέλλουσα για πρώτη φορά μπροστά στην κάμερα

«Για πρώτη φορά καταδικάζεται για αδίκημα κατά της σεξουαλικής ελευθερίας και αυτοδιάθεσης ένας επώνυμος» δήλωσε ο δικηγόρος της μιας από τις 2 καταγγέλλουσες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Πάντως στην Κομισιόν αλλά και εδώ, πρέπει να αντιληφθούν πως και την πίτα ολάκερη και το σκύλο χορτάτο δεν γίνεται. Βιοτικό επίπεδο Λατινικής Αμερικής και ένα σωρό απαγορεύσεις και προδιαγραφές στην παραγωγή των προϊόντων είναι ουτοπία.Η ΕΕ έχει τους πιο αυστηρούς ή εάν θέλετε τους πιο πολιτισμένους κανόνες για την παραγωγή των προϊόντων και από τις ΗΠΑ, και όχι μόνο δεν βάζει κανέναν δασμό στα φτηνά προϊόντα που έρχονται από Κίνα, Αργεντινή κ.λπ. τα οποία παράγονται κάτω απ' τις πιο χαμηλές προδιαγραφές. Αλλά και από πάνω αν εάν προϊόν εισαχθεί π.χ. στη Γαλλία, μετά αναγράφεται η χώρα προέλευσης (Γαλλία) και αποκρύπτεται η χώρα παραγωγής του νόμιμα. Σταθείτε. Πως να γίνουν μετά ανταγωνιστικές οι ελληνικές επιχειρήσεις.