Νέα επένδυση 230 εκατομμυρίων στον Πειραιά από την COSCO

Νέα επένδυση 230 εκατομμυρίων στον Πειραιά από την COSCO Facebook Twitter
2

Σε επενδύσεις 230 εκατομμυρίων ευρώ που θα δημιουργήσουν 700 άμεσες θέσεις εργασίας στο λιμάνι του Πειραιά και 1.500 έμμεσες συμφώνησαν ΟΛΠ ΑΕ και ΣΕΠ ΑΕ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Πρόκειται για την κατασκευή και εκμετάλλευση του Δυτικού Προβλήτα III του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΠ ΑΕ από τη ΣΕΠ ΑΕ, την κατασκευή για λογαριασμό του ΟΛΠ ΑΕ του Προβλήτα Πετρελαιοειδών και την αναβάθμιση με νέο μηχανολογικό εξοπλισμό των Προβλητών II και Ανατολικού Προβλήτα ΙΙΙ ΣΕΜΠΟ.

«Η επένδυση της COSCO που πολεμήθηκε όσο καμία άλλη στο παρελθόν, θα αποδώσει τεράστια οφέλη για τη χώρα μας, καθώς σήμερα διπλασιάζουμε το ύψος της επένδυσής με ακόμη 230 εκατομμύρια», τόνισε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο υπουργός είπε επίσης ότι «με τη συμφωνία αυτήν, επισφραγίζεται η μετάβαση του λιμανιού του Πειραιά σε μία νέα εποχή καθώς πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση στην Ελλάδα της κρίσης».

Ο πιο αποδοτικός στον κόσμο ο Πειραιάς

O σταθμός εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά αποτελεί τον πιο αποδοτικό από τους εμπορικούς σταθμούς που διαθέτει η κινεζική ναυτιλιακή εταιρεία COSCO σε ολόκληρο τον κόσμο, σύμφωνα με άρθρο της κινεζικής ημερησίας εφημερίδας «South China Morning Post» από το Χονγκ Κονγκ, το οποίο καταγράφει τα οικονομικά αποτελέσματα της COSCO Pacific κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2013.

Την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2013, οι σταθμοί εμπορευματοκιβωτίων της COSCO σε όλο τον κόσμο «παρουσίασαν συνολική αύξηση εργασιών κατά 7%, με κορυφαίο τον σταθμό στο λιμάνι του Πειραιά, στην Ελλάδα», επισημαίνει το κινεζικό δημοσίευμα.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στεγαστικό: Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης - Στο επίκεντρο εργαζόμενοι στην επαρχία και βραχυχρόνια μίσθωση

Οικονομία / Στεγαστικό: Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης - Στο επίκεντρο εργαζόμενοι στην επαρχία και βραχυχρόνια μίσθωση

Όσα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το πρόγραμμα ανακαίνισης κατοικιών, τις ιδιωτικές επενδύσεις και τα εγκαταλελειμμένα ή ημιτελή κτίσματα
THE LIFO TEAM
ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΗ

Οικονομία / Δεσμεύτηκαν τα περιουσιακά στοιχεία πέντε εταιρειών πετρελαιοειδών - Το άτομο που τις ελέγχει και η σχέση με τη Ρωσία

Η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος θα λάβει μέριμνα για τους εργαζόμενους στις εταιρείες προκειμένου να απελευθερωθούν τα αναγκαία κεφάλαια για να πληρωθούν οι μισθοί
THE LIFO TEAM
Το υψηλό κόστος στέγασης στην Ευρώπη μοιάζει με «νέα πανδημία», λέει ο δήμαρχος της Βαρκελώνης

Οικονομία / Το υψηλό κόστος στέγασης στην Ευρώπη μοιάζει με «νέα πανδημία», λέει ο δήμαρχος της Βαρκελώνης

Ο Ζάουμε Κολμπόνι, μαζί με άλλους 16 δημάρχους ευρωπαϊκών πόλεων, καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να διαθέσει έκτακτους πόρους για την κατασκευή προσιτών κατοικιών
THE LIFO TEAM