Τσίπρας: "Το μνημόνιο θα ακυρωθεί το βράδυ των εκλογών"

Τσίπρας: "Το μνημόνιο θα ακυρωθεί το βράδυ των εκλογών" Facebook Twitter
9

Σε τηλεοπτικό debate κάλεσε για άλλη μια φορά τον Πρωθυπουργό, ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη του το βράδυ στο Star, λέγοντας ότι ο κ. Σαμαράς «δεν πρέπει να αποφεύγει το διάλογο».

Δήλωσε ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει «στρογγυλέψει» τις θέσεις του για το μνημόνιο και ότι δεν πρόκειται να συμβιβαστεί με τη συνέχιση του μνημονίου, καθώς, αυτό «θα σήμαινε την πλήρη απαξίωση της πολιτικής και θα αποτελούσε μεγάλο πλήγμα στην αξιοπιστία του κόμματος».

Όπως είπε, το βράδυ των εκλογών, αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτόματα δεν θα υπάρχει και μνημόνιο, αφού θα το έχει ακυρώσει ο ίδιος ο λαός με την ψήφο του.

Επανέλαβε ότι το κόμμα του δεν έχει τις δεσμεύσεις και τις εξαρτήσεις των κυβερνώντων που ενεπλάκησαν σε σκάνδαλα τύπου Siemens, και θα επαναδιαπραγματευτεί τη δανειακή σύμβαση.

Ερωτώμενος για τις Σκουριές και τη Marfin, καταδίκασε τις εγκληματικές ενέργειες και τόνισε την ανάγκη να αποδοθεί το ταχύτερο δυνατό δικαιοσύνη. Δήλωσε δε επιφυλακτικός απέναντι σε ό,τι λέγεται, αν δεν υπάρξουν καταδίκες από τη Δικαιοσύνη.

«Να αναληφθεί πρωτοβουλία για το μεταναστευτικό»

 

Για το μεταναστευτικό, ο κ. Τσίπρας κατονόμασε ως αιτία των μεταναστευτικών ροών τους πολέμους, αναφερόμενος σε τραγωδίες στη Μεσόγειο με θύματα ανθρώπους που θέλουν μια καλύτερη ζωή. Έκανε επίσης λόγο για την ανάγκη να χώρες που υποδέχονται μετανάστες να αναλάβουν κοινή πρωτοβουλία επαναδιάπραγμάτευσης της μεταναστευτικής πολιτικής της Ε.Ε.

Ερωτώμενος για τις δημοσκοπήσεις, είπε ότι δεν τις εμπιστεύεται, καθώς το 40-60% των ερωτηθέντων δεν απαντούν. Εκτίμησε δε ότι σε περίπτωση που γινόταν άμεσα εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα συγκέντρωνε ποσοστό μεταξύ 30-40%.

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΟΛΓΑΣ

Πολιτική / Λίνα Μενδώνη για Βασιλίσσης Όλγας: «Ο Χάρης Δούκας δηλώνει υπερήφανος για ένα έργο που πολέμησε»

«O Χάρης Δούκας όχι απλώς αποδέχεται και θαυμάζει τον δρόμο, που ολοκληρώνει την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, αλλά τον υιοθετεί ως δικό του, λησμονώντας ότι ο φορέας υλοποίησης του έργου, η Ανάπλαση Α.Ε., τελεί -από το 2024- υπό την εποπτεία πέντε Υπουργείων, ανάμεσα στα οποία και το Υπουργείο Πολιτισμού», δήλωσε η υπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΟΜΙΛΙΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Μεσολόγγι: «Η κατανόηση αποτελεί χρέος μας καθώς η ιστορία είναι καθρέφτης»

«Όσο οδεύουμε πιο βαθιά σε έναν αβέβαιο 21ο αιώνα, τόσο περισσότερο η Έξοδος χρησιμεύει ως οδηγός προς το μέλλον», είπε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο των σημερινών εκδηλώσεων
THE LIFO TEAM