Συνελήφθη για «φακελάκι» συνδικαλιστής του «Σωτηρία»

Συνελήφθη για «φακελάκι» συνδικαλιστής του «Σωτηρία» Facebook Twitter
7

Για φακελάκι συνελήφθη σήμερα ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου «Σωτηρία», λίγη ώρα αφότου έφυγε από το σπίτι της προέδρου του νοσοκομείου Μ. Καρρά.

Η πρόεδρος του «Σωτηρία», του έδωσε 50 χιλιάδες ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα για να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο νοσοκομείο. Προηγουμένως είχε ζητήσει τη συνεργασία του υπ. Υγείας και του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει ως τώρα γνωστά, οι εργαζόμενοι του «Σωτηρία», αντιδρούσαν εδώ και μήνες στη σύμβαση του νοσοκομείου με το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών για την δημιουργία Κέντρου Ελέγχου Βιοϊσοδυναμίας γενοσήμων φαρμάκων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνδικαλιστής αξίωσε ένα μέρος από τα 4 εκατ. του προγράμματος ΕΣΠΑ που είχε δοθεί στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών για να συνάψει την σύμβαση με το νοσοκομείο «Σωτηρία», ενώ αναμένεται να διερευνηθεί αν πίσω από το χρηματισμό υπάρχουν συνεργοί άλλοι συνδικαλιστές ή εργαζόμενοι του νοσοκομείου.

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ο Αδωνις Γεωργιάδης τόνισε «θα είμαστε αμείλικτοι σε υποθέσεις διαφθοράς» ενώ σημείωσε ότι κάποιοι από αυτούς που φωνάζουν- υπονοώντας τους συνδικαλιστές- «δεν έχουν πάντα δίκιο». Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για την προέλευση του συνδικαλιστή-τον πολιτικό χώρο από όπου προέρχεται- είπε ότι εξ' όσων γνωρίζει παλιά ήταν μέλος της ΠΑΣΚΕ αλλά τελευταία «είχε γίνει αντιμνημονιακός και πήγαινε εκεί που πάνε όλοι αυτοί, αριστερότερα».

Ελλάδα
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση ΓΣΕΕ: Στον οικονομικό εισαγγελέα ο «φάκελος» Παναγόπουλου - Στο επίκεντρο άλλα πέντε άτομα και έξι εταιρείες

Ελλάδα / ΓΣΕΕ: Στον οικονομικό εισαγγελέα ο «φάκελος» Παναγόπουλου - Στο επίκεντρο άλλα πέντε άτομα και έξι εταιρείες

Στο πλαίσιο της έρευνας προβλέπεται η κλήση μαρτύρων, η αξιολόγηση των διαθέσιμων στοιχείων, καθώς και ο έλεγχος του «πόθεν έσχες» του Γιάννη Παναγόπουλου
THE LIFO TEAM
ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ ΚΙΝΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΑΞΙΔΙ

Ελλάδα / Αποκάλυψη για την υπόθεση κατασκοπείας: Ποιος είναι πίσω από τον αξιωματικό - Το μυστικό ταξίδι στην Κίνα

Οι Αρχές ασφαλείας και οι ειδικοί ερευνητές της Διεύθυνσης Κυβερνοασφάλειας του ΓΕΕΘΑ έχουν καταλήξει σε έναν «άνθρωπο-σκιά» που κινούσε τα νήματα στην υπόθεση κατασκοπείας
THE LIFO TEAM