ΑΙΓΥΠΤΟΣ: 100 γυναίκες κακοποιήθηκαν σεξουαλικά στο Κάιρο

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: 100 γυναίκες κακοποιήθηκαν σεξουαλικά στο Κάιρο Facebook Twitter
21


«Ο όχλος κακοποίησε σεξουαλικά και σε ορισμένες περιπτώσεις βίασε τουλάχιστον 91 γυναίκες στην πλατεία Ταχρίρ» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων  Human Rights Watch, σύμφωνα με την Telegraph.

Το συμπέρασμα αυτό βγήκε από την ανάλυση των στοιχείων της Αιγυπτιακής Επιχείρησης κατά της Σεξουαλικής Κακοποίησης, που δείχνουν 46 επιθέσεις την Κυριακή, 17 τη Δευτέρα και 23 την Τρίτη. Σύμφωνα με μια άλλη οργάνωση για τα δικαιώματα των γυναικών, άλλες 5 επιθέσεις έγιναν την Παρασκευή.

Η Human Rights Watch κάλεσε τους Αιγύπτιους πολιτικούς ηγέτες και αξιωματούχους να καταδικάσουν σε όλο το τους το φάσμα τις επιθέσεις και να λάβουν άμεσα μέτρα για να σταματήσουν οι σεξουαλικές επιθέσεις: «Οι συνεχιζόμενες σεξουαλικές επιθέσεις στην πλατεία Ταχρίρ υπογραμμίζουν την αποτυχία της κυβέρνησης και όλων των πολιτικών κομμάτων να αντιμετωπίσουν τη βία κατά των γυναικών στη χώρα».

Αρκετές γυναίκες χρειάστηκαν χειρουργική επέμβαση μετά τις επιθέσεις που δέχτηκαν με μαχαίρια, αλυσίδες, ακόμα και καρέκλες.

Η κυβέρνηση απάντησε λέγοντας ότι «πρέπει να υποβαθμιστεί η έκταση που πήρε το πρόβλημα ή να αντιμετωπιστεί μόνο μέσω νομοθετικής μεταρρύθμισης», ενώ κατά την Human Rights Watch, αυτό που χρειάζεται είναι οι ένοχοι να έρθουν άμεσα αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη.

21

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεξικό: Νέα δολοφονία υποψηφίου δημάρχου - Εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα σε πυρπολημένο ΙΧ

Διεθνή / Μεξικό: Νέα δολοφονία υποψηφίου δημάρχου - Εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα σε πυρπολημένο ΙΧ

Από την 23η Σεπτεμβρίου -όταν άρχισε επίσημα η προεκλογική περίοδος- ως την 1η Μαΐου, δολοφονήθηκαν τουλάχιστον 26 υποψήφιοι στις εκλογές της 2ης Ιουνίου στο Μεξικό
NEWSROOM