Νεο-Ναζί στην Μογγολία αγωνίζονται για το περιβάλλον

Νεο-Ναζί στην Μογγολία αγωνίζονται για το περιβάλλον Facebook Twitter
12
Νεο-Ναζί στην Μογγολία αγωνίζονται για το περιβάλλον Facebook Twitter
Μέλη της Tsagaan Khass σε ένα λατομείο, νοτιοδυτικά της Ουλάν Μπατόρ, όπου ανέκριναν έναν εργάτη.

Σύμφωνα με το NBC, μία ομάδα νεο-Ναζιστών στην Μογγολία, επαναπροσδιόρισε την ταυτότητα της ως περιβαλλοντική οργάνωση. Η ομάδα αυτή αγωνίζεται ενάντια στην μόλυνση από τα ξένα ορυχεία, στέλνοντας τα μέλη της, τα οποία έχουν ως σήμα την σβάστικα, να ελέγχουν τις άδειες εξορύξεων.

H Tsagaan Khass ή αλλιώς «Λευκή Σβάστικα» έχει γύρω στα 100 μέλη, αλλά είναι μία από τις πολλές ομάδες οι οποίες επεκτείνουν ένα είδος εθνικισμού των εθνικών πόρων, την στιγμή που ξένες εταιρείες επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν τον ορυκτό πλούτο της αχανούς χώρας, η οποία βρίσκεται μεταξύ της Ρωσίας και της Κίνας.

Από ένα γραφείο πίσω από ένα κατάστημα με εσώρουχα στην Μογγολική πρωτεύουσα, τα μέλη της Tsagaan Khass ξεκινούν περίεργες επιδρομές σε έργα εξόρυξης, απαιτώντας επίσημα χαρτιά ή δείγματα εδάφους ώστε να αναλυθούν για προσμίξεις ή ρύπους.

«Συνηθίζαμε να μιλάμε για αγώνα ενάντια στους ξένους, αλλά πριν λίγο καιρό συνειδητοποιήσαμε ότι αυτό δεν είναι αποτελεσματικό, οπότε ο σκοπός μας άλλαξε από τον αγώνα ενάντια σε ξένους στο δρόμο, σε αγώνα ενάντια στις εταιρείες εξόρυξης» δήλωσε ο αρχηγός της ομάδας, Ariunbold Altankhuum, στο Reuters.

Νεο-Ναζί στην Μογγολία αγωνίζονται για το περιβάλλον Facebook Twitter
Ο Ιδρυτής της Tsagaan Khass, Ariunbold Altankhuum, περνάει μέσα από ένα κατάστημα εσωρούχων, καθώς αφήνει τα γραφεία της ομάδας.
Νεο-Ναζί στην Μογγολία αγωνίζονται για το περιβάλλον Facebook Twitter
Σβάστικα μέσα στο αμάξι του Ariunbold Altankhuum.
Νεο-Ναζί στην Μογγολία αγωνίζονται για το περιβάλλον Facebook Twitter
Η Uranjargal, αρχηγός της ομάδας, στέκεται δίπλα από ένα άγαλμα του Chingunjav, ενός εθνικού ήρωα στην Μογγολία.
Νεο-Ναζί στην Μογγολία αγωνίζονται για το περιβάλλον Facebook Twitter
Μέλη της Tsagaan Khas, κρεμάνε φωτογραφίες Μογγόλων ηρώων, στα γραφεία της ομάδας.
12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρεζά Παχλαβί: Ο έκπτωτος πρίγκιπας που αναδεικνύεται από την απόγνωση του ιρανικού λαού

Διεθνή / Ρεζά Παχλαβί: Ο έκπτωτος πρίγκιπας που αναδεικνύεται από την απόγνωση του ιρανικού λαού

Η νοσταλγία για την αυταρχική μοναρχία του Σάχη έχει αυξηθεί στη σκιά μιας αντιπολίτευσης χωρίς σαφείς ηγέτες, ωστόσο, σύμφωνα με ειδικούς, δεν προσφέρει πραγματική εναλλακτική λύση και δεν απολαμβάνει ουσιαστική υποστήριξη στο Ιράν
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ: Επιμένει για τη Γροιλανδία - «Τη χρειαζόμαστε για την εθνική μας ασφάλεια»

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Επιμένει για τη Γροιλανδία - «Τη χρειαζόμαστε για την εθνική μας ασφάλεια»

Ο Αμερικανός πρόεδρος κλιμακώνει τη ρητορική του για τη Γροιλανδία, απειλώντας με δασμούς όσους αντιστέκονται στα σχέδιά του και υποστηρίζοντας ότι το νησί είναι κρίσιμο για την ασφάλεια των ΗΠΑ
THE LIFO TEAM