Μπλοκάρει η Τρόικα τα σχέδια για την ΕΡΤ

Μπλοκάρει η Τρόικα τα σχέδια για την ΕΡΤ Facebook Twitter
4

Και η ΕΡΤ ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους λόγους εμπλοκής της κυβερνητικών διαπραγματεύσεων με την Τρόικα, καθώς οι εκπρόσωποι των δανειστών φέρονται να μην συμφωνούν με τις επαναπροσλήψεις στη δημόσια τηλεόραση. Όπως γράφει η Ελευθεροτυπία, οι εκπρόσωποι της τρόικας ζήτησαν συγκεκριμένα στοιχεία από την ελληνική κυβέρνηση σχετικά με τον αριθμό των εργαζομένων του νέου φορέα, του μεταβατικού φορέα, τον τρόπο πρόσληψης και τη σχέση εργασίας.

Μάλιστα υπάρχουν έντονες επιφυλάξεις, έως και άρνηση για την επαναπρόσληψη 2.000 ατόμων στον μεταβατικό φορέα.

Το νομοσχέδιο για τη νέα ΕΡΤ αναμένεται να κατατεθεί εντός της ημέρας και σύμφωνα με το real.gr, προβλέπει τη λειτουργία  δύο τηλεοπτικών σταθμών και τεσσάρων ραδιοφωνικών.

Η νέα εταιρεία θα ονομάζεται ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ, ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε (στο εξής: ΝΕΡΙΤ-­ Α.Ε.) και θα προσλαμβάνει προσωπικό με σύμβαση εργασίας αορίστου και ορισμένου χρόνου, με σύμβαση έμμισθης εντολής, καθώς και με συμβάσεις έργου.

Το σχέδιο, προβλέπει τη λειτουργία δύο τηλεοπτικών σταθμών με το ένα κανάλι να είναι  ενημερωτικού χαρακτήρα ενώ το άλλο θα αντικαταστήσει την ΕΤ-3 και θα έχει ψυχαγωγικό και πολιτιστικό χαρακτήρα. Επίσης θα παραμείνει ένα δορυφορικό κανάλι και 4 ραδιόφωνα. Ένα ενημερωτικό, ένα αθλητικό, ένα για τον απόδημο ελληνισμό και το Τρίτο Πρόγραμμα.  Θα λειτουργήσουν ακόμη οι παραμεθόριοι σταθμοί σε Μακεδονία, Θράκη και Αιγαίο.

600 εργαζόμενοι θα εργάζονται με συμβάσεις αορίστου χρόνου και οι υπόλοιποι θα είναι συμβασιούχοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Eν τω μεταξύ αρνητική ήταν η απάντηση της Γενικής Συνέλευσης των Δημοσιογράφων της ΕΡΤ και της ΠΟΣΠΕΡΤ στην πρόταση του Παντελή Καψή. Οι εργαζόμενοι προτείνουν μία λύση που παρακάμπτει το λεγόμενο ενδιάμεσο φορέα και θέτει σε λειτουργία εκ νέου τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.



4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Emmy: Θύελλα χειροκροτημάτων στα Emmy για τον Στίβεν Κόλμπερτ μετά την ακύρωση του «Late Show» από το CBS

TV & Media / Emmy: Θύελλα χειροκροτημάτων στα Emmy για τον Στίβεν Κόλμπερτ μετά την ακύρωση του «Late Show» από το CBS

Ο παρουσιαστής εμφανίστηκε να απονείμει βραβείο και έκανε χιούμορ για… αναζήτηση δουλειάς – Αργότερα ανέβηκε ξανά στη σκηνή για το βραβείο του «The Late Show» ως Καλύτερο Talk Show
LIFO NEWSROOM
Two and a Half Men: «Έπαιρνα το 1/3 της αμοιβής του Τσάρλι Σιν» αποκάλυψε ο συμπρωταγωνιστής του

TV & Media / Two and a Half Men: «Έπαιρνα το 1/3 της αμοιβής του Τσάρλι Σιν» αποκάλυψε ο συμπρωταγωνιστής του

Ο Τζον Κράιερ αποκάλυψε, η αμοιβή του ήταν μόλις «το ένα τρίτο» σε σύγκριση με του συμπρωταγωνιστή του, Τσάρλι Σιν (Charlie Sheen), παρόλο που η ασταθής συμπεριφορά του τελευταίου έθεσε σε κίνδυνο την συνέχιση της σειράς και οδήγησε τελικά στην απόλυσή του μετά την 8η σεζόν
LIFO NEWSROOM