Μπλοκάρει η Τρόικα τα σχέδια για την ΕΡΤ

Μπλοκάρει η Τρόικα τα σχέδια για την ΕΡΤ Facebook Twitter
4

Και η ΕΡΤ ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους λόγους εμπλοκής της κυβερνητικών διαπραγματεύσεων με την Τρόικα, καθώς οι εκπρόσωποι των δανειστών φέρονται να μην συμφωνούν με τις επαναπροσλήψεις στη δημόσια τηλεόραση. Όπως γράφει η Ελευθεροτυπία, οι εκπρόσωποι της τρόικας ζήτησαν συγκεκριμένα στοιχεία από την ελληνική κυβέρνηση σχετικά με τον αριθμό των εργαζομένων του νέου φορέα, του μεταβατικού φορέα, τον τρόπο πρόσληψης και τη σχέση εργασίας.

Μάλιστα υπάρχουν έντονες επιφυλάξεις, έως και άρνηση για την επαναπρόσληψη 2.000 ατόμων στον μεταβατικό φορέα.

Το νομοσχέδιο για τη νέα ΕΡΤ αναμένεται να κατατεθεί εντός της ημέρας και σύμφωνα με το real.gr, προβλέπει τη λειτουργία  δύο τηλεοπτικών σταθμών και τεσσάρων ραδιοφωνικών.

Η νέα εταιρεία θα ονομάζεται ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ, ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε (στο εξής: ΝΕΡΙΤ-­ Α.Ε.) και θα προσλαμβάνει προσωπικό με σύμβαση εργασίας αορίστου και ορισμένου χρόνου, με σύμβαση έμμισθης εντολής, καθώς και με συμβάσεις έργου.

Το σχέδιο, προβλέπει τη λειτουργία δύο τηλεοπτικών σταθμών με το ένα κανάλι να είναι  ενημερωτικού χαρακτήρα ενώ το άλλο θα αντικαταστήσει την ΕΤ-3 και θα έχει ψυχαγωγικό και πολιτιστικό χαρακτήρα. Επίσης θα παραμείνει ένα δορυφορικό κανάλι και 4 ραδιόφωνα. Ένα ενημερωτικό, ένα αθλητικό, ένα για τον απόδημο ελληνισμό και το Τρίτο Πρόγραμμα.  Θα λειτουργήσουν ακόμη οι παραμεθόριοι σταθμοί σε Μακεδονία, Θράκη και Αιγαίο.

600 εργαζόμενοι θα εργάζονται με συμβάσεις αορίστου χρόνου και οι υπόλοιποι θα είναι συμβασιούχοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Eν τω μεταξύ αρνητική ήταν η απάντηση της Γενικής Συνέλευσης των Δημοσιογράφων της ΕΡΤ και της ΠΟΣΠΕΡΤ στην πρόταση του Παντελή Καψή. Οι εργαζόμενοι προτείνουν μία λύση που παρακάμπτει το λεγόμενο ενδιάμεσο φορέα και θέτει σε λειτουργία εκ νέου τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.



4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«The Batman Part II»: Μετά τη Σκάρλετ Γιόχανσον, ο Σεμπάστιαν Σταν συζητά για την ένταξή του στο καστ της ταινίας

TV & Media / «The Batman Part II»: Μετά τη Σκάρλετ Γιόχανσον, ο Σεμπάστιαν Σταν συζητά για την ένταξή του στο καστ της ταινίας

Τα γυρίσματα της ταινίας έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν την άνοιξη, με την επίσημη πρεμιέρα στις αίθουσες να έχει οριστεί για την 1η Οκτωβρίου 2027
THE LIFO TEAM
Γιώργος Λιάγκας για Παπαδάκη: «Τον είχα ρωτήσει γιατί είχε αδυνατίσει τόσο πολύ, μου είπε ότι του λείπει ένα ένζυμο»

TV & Media / Γιώργος Λιάγκας για Παπαδάκη: «Τον είχα ρωτήσει γιατί είχε αδυνατίσει τόσο πολύ, μου είπε ότι του λείπει ένα ένζυμο»

«Δεν ξέρω αν ήταν πραγματικά η στεναχώρια που οδήγησε σε ένα γρήγορο θάνατο λίγο μετά το τέλος της μεγάλης τηλεοπτικής του καριέρας» ανέφερε ο γνωστός δημοσιογράφος στην έναρξη της σημερινής του εκπομπής
THE LIFO TEAM
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ

TV & Media / Γιώργος Παπαδάκης: «Πολύ δύσκολη μέρα» - Οι παρουσιαστές του «Καλημέρα Ελλάδα» τον αποχαιρέτησαν

Ο Παναγιώτης Στάθης και η Άννα Λιβαθυνού, που φέτος έχουν αναλάβει την παρουσίαση του «Καλημέρα Ελλάδα» μετά τη δική του αποχώρηση, θέλησαν να πουν το δικό τους αντίο
THE LIFO TEAM